Länk kopierad!

Visningar

ons 7 jun 18:00 - 18:30
Öppen visning. Välkomna.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 750 000 SEK / Utgångspris
Adress
Bergabovägen 20, Saltsjöbaden
Typ
Villa
KVM
56.0 kvm, biarea 16.0 kvm
Tomt
1 910 kvm (friköpt)
Rum
0 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Vacker tomt i bra läge med olika byggrätter beroende på hur ni vill ha det! Vacker utsikt!

Här finns det möjlighet att bygga sitt hus precis så som man vill ha det. Solen skiner hela dagen på tomten och på flera ställen har du en vacker sjöglimt. Tomten har karaktär, en backe upp för att få ett högt och fritt läge men sen en bra plan tomt för att bygga sitt hus på. Tomten ligger i ett fridfullt och barnvänligt område på en lugn gata. Nära till brygga och bad.

Byggrätten på mark för tomten är 1 plan om 153 kvm, suterränghus om 114 kvm och 2 plan 100 kvm plus komplementsbyggnad om 40 kvm. Denna fastighet får bebygga enl detaljplanen: BIIfril e1, vilket betyder att 2våningshus får byggas om man vill det. Här får man även utnyttja attefallsreglerna.
Se mer i det bilagda utdraget från detaljplanen under "Dokument". Hänvisar även till Nacka kommun vid specifika bygglovsfrågor ang tomten.

Huset som står där idag kräver en del renovering för att bli ett modernt boende men går självklart att göra det också om så önskas. Säljarna säljer huset med en friskrivningsklausul.

2015 drog kommunen fram kommunalt vatten och avlopp samt fiber. Vägarna har rustats upp och breddats och vägbelysning installerats. Här är det kommunala vattnet och avloppet installerat.

Om man vill så går det utmärkt att besöka tomten innan visning. Står det bilar på tomten så får man inte gå upp.

Tomten har ett högt och fint läge på Älgö med fina badklippor nära fastigheten. Nere i Alfredsroviken finns det en brygga som nuvarande säljare har byggt och där finns det plats för en mindre båt/roddbåt. Bryggan bredvid finns det också en större brygga för större båtar.

På Älgö finns härliga grönområden för mysiga promenader och båt- och badmöjligheter erbjuds inom kort promenadavstånd. Man tar sig lätt och snabbt långt ut i skärgården med båt.

I närheten ligger Älgö Gård som sommartid har kiosk och servering, barnbad med lekplats samt klipp/bryggbad. Varje sommar anordnas simskola för barnen på ön. Vidare finns tennisbanor och fotbollsplan. Dessutom finns fina skogsområden för promenader, bär- och svampplockning. I Solsidan finns bland annat anslutning till Saltsjöbanan och en mysig kvarterskrog.

Älgö ligger i Stockholms innerskärgård, ca 4 km från Saltsjöbaden. På 10 minuter nås centrala Saltsjöbaden med flertalet affärer, skolor, idrottsanläggningar och serviceutbud. Det finns en SL-busshållplats ca fem minuters promenad från tomten. På 30 minuter nås Stockholm city.

I Saltsjöbadens Centrum som passeras på väg in mot City finns butiker och ytterligare närservice. Vid Nacka Forum i Centrala Nacka finns ytterligare ett stort köpcentrum med mycket generöst utbud. Älgö, nära Solsidan är en mycket populär del av Saltsjöbaden beläget nära natur och skärgård samtidigt som kommunikationer och allehanda service finns inom ett bekvämt avstånd.

Allmän information

Pris

6 750 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomtareal/mark

1 910 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

56 kvm

Biarea (BIA)

16 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Bergabovägen 20

Ort

Saltsjöbaden

Kommun

Nacka

Taxeringsår

2021

Värdeår

1953

Taxeringsvärde byggnad

905 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 021 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 926 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

NACKA ÄLGÖ 52:4

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1945

Om-/tillbyggnadsår

1968

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

B 129, Byggnadsplan (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1938-11-15, Senast ändrad: 2009-11-04)

Planer och bestämmelser

Dp 471, Detaljplan (Beslutsdatum: 2009-07-16, Registreringsdatum: 2009-11-04, Senast ändrad: 2017-05-09)

Rättigheter förmån

Officialservitut: UTRYMME VÄG

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

400 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl