Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 7 050 000 SEK
Se budhistorik
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 350 000 SEK / Utgångspris
Adress
Cedergatan 20, Hagen, Västra Frölunda
Typ
Parhus
KVM
143.0 kvm, biarea 56.0 kvm
Tomt
426 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härligt parhus med potential i Hagens mysiga villakvarter

På Cedergatan finns nu möjlighet att förvärva ett välplanerat parhus i två plan med fyra sovrum. Trivsamt, mycket väldisponerat och på friköpt hörntomt. Barnvänligt, lättskött med högt, fint och attraktivt läge i området. Husets hjärta är det stora och ljusa vardagsrummet med den tidstypiska fiskbensparketten kvar. Perfekt för den händige att sätta sin egen prägel på för att förverkliga och utforma sin bostadsdröm. Detta hus erbjuder ett bekvämt boende med öppna, härliga ytor och en underbar och insynsskyddad altan i soligt nordvästläge.

I Hagens mysiga villakvarter bor du lugnt och havsnära i ett mycket attraktivt område mellan city och skärgården. Närhet till olika skolor, förskolor, gym och idrottsanläggningar, restauranger och pizzerior, matbutiker, fiskhandel, blomsterhandel och kommunikationer samt även diverse bryggföreningar för den som vill förverkliga sin båtdröm. Bra bussförbindelser som tar dig till Frölunda Torg eller in till Järntorget på mindre än 20 min. Även spårvagnshållplatsen finns på gångavstånd och erbjuder en smidig färd in till stadens puls.

Dessa västra stadsdelar är en idyll både för dig som älskar att vara nära havet och dig som uppskattar promenadstråk och cykelavstånd in till city. Spårvagnen som går ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Vid Saltholmen trafikerar Styrsöbolaget båtarna ut till idyllen i den södra skärgården på bl.a. Brännö, Asperö, Köpstadsö, Styrsö, Donsö, Vargö och till sist Vrångö längst söderut. Alla mycket populära och välbesökta under sommarperioden.

Hagen ligger nära Långedrag vars namn påträffades första gången 1766 och då avsåg ett salteri och fiskeläge. För de seglingsintresserade återfinns här både GKSS, Göteborgs Kungliga SegelSällskap, som grundades 1860 och LSS, Långedrags SegelSällskap, som grundades för exakt 100 år sedan. Saltholmens havsbad invigdes redan 1908 och Saltholmens kallbadhus är en av alla de gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär. Här finns även flera småbåtshamnar och restauranger/caféer i en härlig miljö precis vid havet.

Huset har ett högt läge med utsikt över området med vackra promenadstråk och goda kommunikationer inom räckhåll- perfekt för dig som ställer höga krav på ditt boende!

Sammanfattningsvis finner du här ett hus i ett underbart område med en variation av lägenheter, villor och radhus i alla storlekar, stilar och epoker. Här finns klippor, stränder och bryggor, allt fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av framför allt Långedrags historia.

Allmän information

Pris

6 350 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

426,3 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

143 kvm

Biarea (BIA)

56 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Cedergatan 20

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1971

Taxeringsvärde byggnad

2 043 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 212 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 255 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG ÄLVSBORG 95:5

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Parhus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Välkommen till Cedergatan 20 och till ett parhus med verklig potential. Ni kommer in till en stor entré med vackert golv och öppet in till våningsplanets allrum med klinkers och golvvärme. Ett perfekt TV-rum för barnen. Här finns tre av husets sovrum, badrum med dusch, tvättstuga med tvättho och tvättmaskin samt genomgång till en matkällare och till garaget.
När ni tagit trappan upp till andra våningen så kommer ni direkt in i det mycket rymliga, ljusa och fina vardagsrummet i vinkel med matplats. Stora fönsterpartier åt två håll, vacker fiskbensparkett och med många möjligheter att förändra. Ni kanske vill öppna upp mot köket, sätta in en braskamin eller förändra på annat sätt. Centralt placerad luftvärmepump från december 2018. Köket är ett Danicakök och renoverades 1991. Vacker granitskiva med infälld spishäll, inbyggd ugn och diskmaskin. Kyl/frys från slutet av 2021. Matplats och altandörr till den härliga, stora och insynsskyddade baksidan. Här finns det gott om plats att sitta familj och vänner.
Master bedroom, klädkammare och ett väl tilltaget badrum med dusch.

Byggnader

Byggår

1971

Utförda renoveringar

1991 - nytt kök från Danica med bänkskiva i vacker granit.
ca 1995 dränerat på baksidan
2013 och 2016 fönsterbyte

Typ av byggnad

1 plan med sutterängvåning

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster, bytta 2013 och 2016

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Papp

Grund

sutteräng, bottenbjälklag i betong

Typ av uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump

Stomme

Trä

Fasadtyp

Mexisten, trä (taksarg)

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber finns vid tomtgräns

Uteplatsbeskrivning

Den soliga uteplatsen nås även via köket, insynsskyddad och är delvis under tak.

Radonmätning finns

Ja

Radonkommentar

Se protokoll

Ekonomi

Kommentar

Fastigheten har ej varit bebodd senaste året. Låg elkostnad tack vare bundet avtal.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 000 SEK/år

Renhållning

2 000 SEK/år

Årlig elförbrukning

12 400 kWh/år

Elkostnad

16 500 SEK/år

Försäkringskostnad

8 368 SEK/år

Försäkringsinformation

IF

Summa driftkostnad

32 868 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage i huset och plats för en bil på uppfarten

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 31/5 2023

Energiprestanda, primärenergital

144 kWh/m²

Energiklass

E

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1963-09-26, Senast ändrad: 2020-11-18)

Planer och bestämmelser

95-förstäven i älvsborg, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1970-01-14)

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

700 000 SEK

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl