Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 550 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Morängen 48B, Almunge, Almunge
Typ
Parhus
KVM
233.0 kvm
Tomt
1 455 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1-plans parhus om hela 233 kvm i idylliska Morängen Almunge om 7 rok där du kan skapa ditt drömhem!

Välkommen till Morängen 48B som ligger idylliskt i utkanten av Almunge om ca 25 km öster om Uppsala. Med en generös boarea om 233 kvm, 7 rum varav 4-5 sovrum , ett vardagsrum med rymd så är detta hemmet perfekt för stora barnfamiljer eller för dig som önskar kombinera boende med verksamhet.

Detta parhus passar dig som söker en social gemenskap och även vill ha mycket bostad för pengarna.
För många kan ett parhus vara en mellanlandning mellan lägenhet och villa. Man får flera av villans karaktäristiska, tomt, egen ingång och parkeringsplats, fler kvadratmeter till samma pris. Eftersom två till fyra familjer delar på kostnaderna blir detta parhus många gånger billigare än att bygga en egen villa. I detta parhus har du möjligheten att njuta av allt som det innebär att vara husägare, samtidigt som du har nära till grannar, vänner och familj. Kanske ett generations boende, där man bor tillsammans med släkt och familj, är ett fint sätt att finnas där för, och ta hand om, äldre familjemedlemmar?

Belägen i det natursköna Morängen, bara ca 25km öster om Uppsala, erbjuder detta parhus en fantastisk miljö för dig som söker det bästa av både stad och landsbygd. Här finns bland annat en nybyggd vårdcentral, Folktandvården, idrotts- och simhall, skola F-9, busstation, bensinstation och två livsmedelsbutiker, Ica och Coop. I närområdet finns även en populär golfklubb vid namn Grönlund GK med en 18-hålsbana. Det är en naturskön och vacker ort med omgivande frodig skog och närbelägna sjöar med badplatser; de mest kända är Länna badet och Fjällnora med bryggor, hopptorn och restaurang. Här finns verkligen alla bekvämligheter för en aktiv och trivsam vardag för både familj och företag.
Fastigheten nås lättast med bil men det finns även bussförbindelse ca 1 km från fastigheten. Med buss 809 tar du dig till centrala Uppsala och till Arlanda går busslinje 806 direkt.
Almunge är en mindre tätort i östra delen av Uppsala kommun, belägen vid länsväg 282.

Bostäderna i området är alla anslutna till en gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Ga 1. Bostaden värms upp med luftvärmepump och solceller kommer att installeras i slutet på sommaren 2023. Kostnaden för solcellerna ingår i priset. En stor del av byggnaderna i området tillhörde tidigare Stiftelsen Trollängen som under perioden 1973 -2020 drivit sin behandlingsverksamhet här. I samband med att verksamheten avvecklas har nuvarande ägare ändrat byggnadernas användning från vård boende till bostäder.

I denna generösa bostad möts du av en välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning. Till vänster finns ett stort rum för samvaro, kanske ett TV-rum för barnen. Intill finns ett arbetsrum och ett förråd, som även kan nås med dörr utifrån. Från entré hallen till höger finns en gäst WC på vänster sida.
Vidare nås det stora och ljusa vardagsrummet med stora fönster i söderläge, högt i tak till nock och med dess stora rymd är detta utmärkt för socialt umgänge och familjemiddagar. Vardagsrummet bjuder plats för både soffa, soffgrupp och matbord om 8-10 personer. I anslutning till vardagsrummet finns matrum och kök, delvis renoverat med nya skåp och luckor från Ikea. Från köket når man även en bakre entré till ett förråd. Från vardagsrummet nås även den privata delen av bostaden. En korridor leder fram till 4-5 sovrum. två mindre rum som passar utmärkt som kanske barn rum eller arbetsrum/ kontor.

Du finner även ett stilrent nyrenoverat stort badrum från år 2023 med vattenburen golvvärme. Badrummet har vackert grått klinkergolv och fin nyans om grått på kaklade väggar, dusch är utrustat med glasdörrar, handfat med kommod och belysning, wc samt så finns tvättmaskin och torkmaskin som står tillsammans med en akasia skiva som fin detalj och praktisk arbetsbänk. Badrummet kan relativt enkelt ändras så att det går in ett bubbel badkar.
Det generösa utrymmet och de många rummen gör detta hemmet idealiskt för större familjer eller för dig som funderar på att bedriva verksamhet från hemmet, såsom kontor, ateljé eller terapi rum.
Alla fönster i bostaden är utbytta till nya 3 glas isoler, vilket innebär en stor energi besparing och komfort utan drag. Bostaden har FTX-ventilationen (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning ) vilket ger en effektivt och hälsosamt luftombyte.

Denna välkomnande och rymliga bostad i Almunge är en fantastisk möjlighet för dig som söker en unik kombination av stads- och lands byggds liv, med utmärkta kommunikationer till såväl Uppsala som Stockholm och Arlanda flygplats.

Morängen 48B erbjuder en unik möjlighet att skapa ditt dröm hem i en trivsam och naturnära miljö med utmärkta pendlar möjligheter och flexibla möjligheter för boende och verksamhet.
Kontakta mäklare Mikaela Källgren för mer information och boka en visning!

Varmt välkommen!

Allmän information

Pris

2 550 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

7 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

6

Tomtareal/mark

1 455 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

ca 233 kvm

Boareabeskrivning

Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före köpet.

Areauppgift enligt

Arean är uppskattad

Gatuadress

Morängen 48B

Ort

Almunge

Kommun

Uppsala

Taxeringsvärdet är

Ej fastställt

Fastighetsbeteckning

UPPSALA ELLRINGE 1:36

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Parhus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Entré med hall:
Stor entré i hall med rött klinkergolv och med röda tegelväggar. Klädhängare, sko och hatthylla. Glas fönsterparti med ljusgrön inramning. Liggande fönster högre upp för ljusinsläpp.

Korridor:
Klinkergolv med bröstpanel. Från hall med korridor nås till vänster ett rymligt och ljust samvaro rum med 2 st stora fönster. Detta rum kan göras om till ett sovrum. Laminat på golv och vitmålade väggar och tak. Innanför samvaro rummet finns ytterligare ett rum som kan användas till kontor. Laminat på golv och vitmålade väggar med ett fönster.
Innanför detta rum finns ett förråd som även kan nås utifrån med dörr. Plastmatta på golv och vitmålade väggar.

Vardagsrum:
Från hallen till höger finns korridoren som leder fram till det enorma luftiga och ljusa vardagsrummet med rymd och högt i tak till nock. Stor yta med laminatgolv och vitmålade väggar. Stora fönsterpartier längs med hela sidan om vardagsrum och med fin vy mot framsida samt till en solig och stor uteplats i söderläge. Även plats för matplats om 8-10 personer.
Rymligt ljust fint rum med plats om soffa samt soffgrupp, tv och möbler. Del av väggar och tak är målat i blått, med olika motiv men kan målas om till vitt för en trevlig och enhetlig känsla.
Från korridoren vid hall nås även en gästtoalett med ett förrum. Klinker på golv med målade väggar.

Matrum och kök:
I anslutning till vardagsrummet finns ett matrum med klinkergolv och färgglada väggar. Rymligt kök med laminatgolv och målade väggar.
Delvis ny köksinredning från Ikea med vita skåpsluckor och liggande vitt kakel ovanför arbetsytorna i akasia. Här finns spis, rostfri fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Smalt liggande fönster från kök för ljusinsläpp.
Från köket kan man via en liten hall nå bakdörren ut till trädgården. Via lilla hallen nås även ett förråd med el-central.
Från matrummet nås även ett litet förråd. Fönster med vy mot natur och skog.

Den privata delen av bostaden är via en dörr till en korridor med 6 dörrar. En dörr leder in till ett städ utrymme. Klinkergolv och ljusa väggar.

Badrum:
Dörr nr 2 leder till det stora nyrenoverade badrummet med vackert grått klinkergolv och fin nyans om grått på kaklade väggar. Wc, handfat med kommod, spegel med belysning och dusch med glas dörrar är gjorda och färdigställt nu vinter/våren 2023. Tvättmaskin och torkmaskin står tillsammans med en bok skiva som fin detalj och praktisk arbetsbänk.

Sovrum:
Därefter kommer fyra dörrar som alla leder till vardera sovrum om fyra stycken. Alla med laminatgolv och ljus målade väggar.

Sovrum 1+rum 1:
Sovrum med plats för normalstor säng med sängbord. Fönster med vy mot skog och natur om bostadens baksida.
Rum bredvid sovrummet har plats för skrivbord samt 2 st garderober. Fönster med vy mot natur och skog.

Sovrum 2:
Egen dörr in till stort sovrum med plats om dubbelsäng med sängbord. Fönster för ljusinsläpp. Plats om 2 st garderober.

Sovrum 3+ rum 2:
Sovrum/ arbetsrum med plats om en normalstor säng samt sängbord. Alternativt plats för skrivbord. Fönster för ljusinsläpp samt vy in mot uteplats mot framsida.
Rum med en egen ingång och plats för 2 st garderober.

Sovrum 4+rum 3:
Sovrum med plats för en normalstor säng samt sängbord. Fönster med vy mot uteplats och bostadens framsida.
Rum/ arbetsrum med plats för skrivbord och stol. Plats för 2 st garderober. Fönster med ljusinsläpp och vy mot uteplats och mot bostadens framsida.

Varmt välkomna på visning!

Byggnader

Byggår

1968

Utförda renoveringar

2014 - Radonmmätning utfördes där årsmedelvärdet uppmättes till mindre än 200bq/m3 riktvärde
2016 - Luft vattenvärmepumpen installerades
2021 - Fasadpanelen målades om där viss rötskadad panel byttes ut
2021 - Yttertaket lades om där papp, läkt, betongpannor, vindskivor, hängrännor och stuprör byttes ut
2022 - Vinden tilläggsisolerades
2022 - Jordfelsbrytare installerades
2022 - Nya 3 glas fönster från Nordiska fönster med lågt U värde på 0,81.
2022 - Köket renoverades
2022 - Nytt badrum med dusch renoverades , handfat med kommod, wc och vatten buren golvvärme.
2022 - Nytt FTX aggregat, fläktgroup Villa master RDAF Maxi

Typ av byggnad

Gavel

Typ av ventilation

Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX)

Senaste inspektion av ventilation

23/9 2022

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Sadeltak /Betongpannor

Grund

Betongplatta på mark

Typ av uppvärmning

Luftvärmepump och Solceller

Ålder på värmeanläggning

7

Stomme

Tegel

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Tegel och träpanel

Jordat eller ojordat

Jordat

TV/Internet beskrivning

Fiberanslutning via IP-Only är beställd och bekostas av säljaren.

Radonkommentar

Radon mätning utförd 2014-12-12 och finns med bifogat i dokument.

Ekonomi

Kommentar

Kostnaden för hushållselen beror på köparens egen förbrukning och priset på el. Eget abonnemang finns.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

12 000 SEK/år

Uppvärmning

22 000 SEK/år

Väg

1 200 SEK/år

Renhållning

2 514 SEK/år

Årlig elförbrukning

9 600 kWh/år

Hushållsel

12 000 SEK/år

Försäkringskostnad

3 492 SEK/år

Summa driftkostnad

53 206 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 23/9 2022

Specifik energianvändning

43 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

78 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Joel Sundmark

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA ELLRINGE GA:8

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA ELLRINGE GA:7

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA LILLA VÄSBY GA:1

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA LILLA VÄSBY GA:2

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vatten- och avloppsledningar i delvis gemensam ledningsgrav i ungefärlig sträckning b-c, d-n-e, o-p-q, s-t fram till gemensamhetsanläggning, se förrättningskarta aktbilaga KA4. - Avlopp, vattenledning

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att för byggnadsunderhåll och inspektioner ha tillträde till mark och byggnad inom ett område z som sträcker sig 3 meter ut, räknat från gemensam fastighetsgräns, se förrättningskarta aktbilaga KA5. - Tillträde

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vatten- och avloppsledningar i delvis gemensam ledningsgrav i ungefärlig sträckning c-d-n-e-j-o-p-q-s-t-u fram till gemensamhetsanläggning, se förrättningskarta aktbilaga KA4. - Avlopp, vattenledning

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vatten- och avloppsledningar i delvis gemensam ledningsgrav i ungefärlig sträckning a-c-d-n-e-j-o-p-q-s-t-u fram till gemensamhetsanläggning, se förrättningskarta aktbilaga KA4. - Avlopp, vattenledning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att för byggnadsunderhåll och inspektioner ha tillträde till mark och byggnad inom ett område z som sträcker sig 3 meter ut, räknat från gemensam fastighetsgräns, se förrättningskarta aktbilaga KA5. - Tillträde

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut Solceller

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Ellringe GA:7- områdets vägslinga.
Gemensamhetsanläggning: Uppsala Ellringe GA:8-värme och varmvatten gemensamt för 4 bostäder i parhus.
Gemensamhetsanläggning: Uppsala Lilla Väsby GA:1-gemensam VA-anläggning med 20 familjer.
Gemensamhetsanläggning: Uppsala Lilla Väsby GA:2 ändamål: Vägar- vägen från ICA-krysset.

Last: Officialservitut Avlopp, Vattenledning, 0380K-2021/193.3
Last: Officialservitut Tillträde, 0380K-2021/193.18(2 st)
Last: Officialservitut Tillträde, 0380K-2021/193.19
Förmån: Officialservitut Avlopp, Vattenledning, 0380K-2021/193.7
Förmån: Officialservitut Tillträde, 0380K-2021/193.18(2 st)

Inteckning

Inteckningar

Det finns inga inteckningar

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Fastighetskarta-2023-03-20 UPPVÄRMNINGSKOSTNADER GA 8 VÄRME OCH VARMVATTEN 2023 48A 48B Morängen 48B, Almunge_ÖB Radonmätning Hus Morängen 48B

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl