Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Länsmansvägen 6, Enskede/Enskededalen, Skarpnäck
Typ
Villa
KVM
131.0 kvm, biarea 60.0 kvm
Tomt
655 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

20-tals hus i bra skick med lugnt härligt läge

Välkommen till detta mycket välskötta 20-talshus i bra skick med ett lugnt härligt läge på en vacker trädgårdstomt (friköpt) i familjevänliga och klassiska kvarter. I Enskededalen är det lätt att trivas och läget på Länsmansvägen är lugnt och eftertraktat med fantastiska Nackareservatet alldeles i närheten. Inte långt från huset ligger Lagmansplan som är en kvarterspark inbäddad som en lummig oas mellan 1920-talshusen. Även den vackra Skogskyrkogården liksom barnvänliga Söderbysjön ligger på bekvämt gång och cykel avstånd. Området är som klippt och skuret för barnfamiljen och för den som önskar ett behagligt villaliv med närhet till allt som storstaden har att erbjuda. Du bor med skola och förskolor nära inpå, och inte långt från huset finner du tunnelbanan som tar dig raka vägen till city. Det är lätt att förstå varför området är så efterfrågat.
Huset som erbjuder fönster, dörrar och golv i original utförande på flera håll har en mycket trivsam bottenvåning med en social planlösning mellan det trevliga köket, vardagsrummet och matsalen. Här är det lätt att umgås med släkt och vänner. Här finns även en fin öppen spis som hjälper till att höja trivseln ytterligare. På övervåningen hittar vi en familjevänlig rumsdisposition med tre bra sovrum och ett fräscht badrum. Slutligen en källarvåning med badrum/tvättstuga, två allrum varav en med braskamin samt bra förvaringsutrymmen.

Den härliga tomten erbjuder många soltimmar och här finns såklart plats för studsmatta. Till den friköpta tomten på 655 kvm finns ytterligare 120 kvm kvm som ligger på arrende. Total tomtyta blir således 775 kvm.

Fiber finns indraget. Stor och rymlig vind. Bergvärme. Uppställningsplats för bil, garage samt redskapsbod.

Välkommen hem!

OBS! Kommande hus med planerad visning 11/6 och 12/6. Maila gärna intresseanmälan redan nu för bättre service och info om eventuella förhandsvisningar.

Rumsbeskrivning

BOTTENVÅNING:
Några trappsteg upp från tomten ligger den charmiga farstukvisten som leder vidare in i HALLEN med ett praktiskt kapprum och en helkaklad GÄSTTOALETT med sandfärgat kakel och handfat med spegel samt WC.
Underbart ljust och härligt KÖK med spröjsade dubbelfönster i två väderstreck. Gott om förvaring bakom grå köksluckor i modern men lantlig stil mot bänkskiva i trä, ljusa väggar och vackert trägolv. Matplats vid fönstret för 4-6 personer.
Även i husets VARDAGSRUM flödar ljuset in. För kalla höstkvällar finns en öppen spis som ger värme och trevnad. Parkettgolvet löper vidare in i det intilliggande, luftiga MATSALEN med härlig rymd, fönster i två väderstreck och vitmålade väggar. Stor öppning in mot vardagsrummet skapar fin, social närvaro mellan de bägge rummen.

ÖVERVÅNING:
Ta trappan upp och möts återigen av ljuset i en övre, möblerbar HALL med fönster och utgång till den soliga BALKONGEN. Hela övre plan har genomgående ett och samma vackra trägolv.
SOVRUM 1 är lämpligt som master och är rymligt med plats för dubbelsäng och övrig sovrumsmöblering som byrå, garderob och skrivbord. Här finns också fasta garderober bakom fina klassiska spegeldörrar. Ljus tapet på väggarna.
I en dämpad blå ton är väggarna i SOVRUM 2 målade. Rymlig och bra storlek även på detta sovrum med stort dubbelfönster, sovalkov och förvaring i två garderober.
SOVRUM 3 är det mindre sovrummet lämpat som gästrum eller kanske barnkammare, delvis ett charmigt snedtak samt två lite mindre fönster, varav ett takfönster. Väggar målade i en solig, ljust gul ton.
Fräscht BADRUM med badkar på tassar handfat och WC. Stort dubbelfönster. På golvet ligger ett mosaikgolv i grått, svart, och vitt mot de helkalkade vita väggarna.
Källarplan
En trappa ner från entréplan finns ett ALLRUM i bra storlek med kamin, Vita väggar och vinylgolv. I anslutning hit finns en yta med bra med förvaring i garderober samt en praktisk groventré från trädgården och ut mot garaget. Här ligger också en kombinerad TVÄTTSTUGA och DUSCHRUM med duschkabin och litet handfat samt tvättmaskin, grovdiskho med skåp. Vidare erbjuder källaren ytterligare ett RUM som kan brukas efter tycke och smak som t.ex. hemmakontor eller kreativ hörna.
Slutligen en klassisk MATKÄLLARE samt ett förvaringsrum med en extra kyl och frys och här står även bergvärmepumpen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Besiktningsprotokoll Länsmansvägen 6 Tomtkarta Radonmätning från 1997 Areamätning Länsmansvägen 6 Radonindikering korttid 2023 Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

7 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

655 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Till de angivna 655 kvm som tillhör fastigheten finns även ett arrende på 120 kvm som kostar 6000:-/år. Total tomtyta inkl. arrendedelen är således 775 kvm, (Se bilaga under fliken dokument)

Boarea

131 kvm

Biarea (BIA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Länsmansvägen 6

Ort

Skarpnäck

Kommun

Stockholm

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

2 640 000 SEK

Taxeringsvärde mark

4 435 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

7 075 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM RIKSDAGEN 4

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1925

Utförda renoveringar

1981-1982: Dränering har utförts mot väst, norr samt öster med stenkista, utfört av säljaren i egen regi.
1982: Samtliga elinstallationer drogs om i fastigheten, utfört av fackman.
1984: Tvättstuga i källarplan renoverades, utfört av säljaren i egen regi.
1988: Garage uppfördes.
Ca 1980-1990: Samtliga vattenledningar byttes ut i fastigheten.
1996: Fasad byttes och tilläggsisolerades.
2006: Bergvärmepump installerades, utfört av fackman.
2006: Badrum på övre plan renoverades, utfört av säljaren i egen regi.
2013: Kök renoverades med ny inredning.
2019: Fasad målades.
2020: Tak renoverades med ny underlagspapp, läkt, delar av råspont samt betongpannor, utfört av fackman. Vissa takstolar förstärktes.
2020: Nya betongpannor på garage, utfört av fackman. (Underlagstak byttes ej).
2020: Plåttak lades på balkong, utfört av säljaren i egen regi.
2023: Inspektion av rökkanaler, rökkanal i källarplan ska sotas, annars inga anmärkningar.
Säljaren upplyste om att golvet i källarplan är uppfört med underliggande platonmatta

Typ av byggnad

1 1/2-plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Grundsula/källare

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

Övriga byggnader

Bra redskapsbod.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 500 SEK/år

Uppvärmning

22 500 SEK/år

Sotning

1 000 SEK/år

Renhållning

2 500 SEK/år

Årlig elförbrukning

12 500 kWh/år

Elkostnad

12 500 SEK/år

Försäkringskostnad

6 500 SEK/år

Försäkringsinformation

TH till fullvärde

Summa driftkostnad

49 500 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Uppställningsplats samt garage.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 19/4 2023

Specifik energianvändning

51 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

92 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Skarpnäck del av, Stadsplan (Beslutsdatum: 1923-07-26, Senast ändrad: 2013-04-26)

Planer och bestämmelser

Riksdagen t 1-4 och kontrasignanten t 1-2, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1923-11-05, Senast ändrad: 2017-01-27)

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

1 765 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

HISTORIA:
Enskededalen består till stor del av självbyggen och var rena landet när området stod klart på 1920-talet och nybyggarna flyttade hit. De lämnade sina trånga stadslägenheter för egenhändigt byggda hus mitt i naturen med betande kor och små torp som låg inbäddade i grönskan.
Området ingick till en början i stadsdelen Gamla Enskede och området kallades Enskede trädgårdsstad. Stadsplanen ändrades delvis 1920 och man uppförde tvåvånings flerfamiljshus på bl.a. Kyrkogårdsvägen. Efter det satte byggandet av villor igång med full kraft.
För de äldre uppfördes redan 1912 Hemmet för gamla som är ett äldreboende vid Gamla Tyresövägen och för ungdomen uppfördes 1929 f.d. Skarpnäcks folkskola, ritad av Georg A. Nilsson.

NÄROMRÅDET:
Inte långt från huset ligger den trivsamma Lagmansplan som är en kvarterspark inbäddad som en lummig oas mellan 1920-talshusen i området.
Ett par kvarter bort (korsning Ga. Tyresövägen /Sockenvägen) finns trevliga italienska restaurang/pizzeria Sapori, gym, grill och kiosk. På Ga Tyresövägen finns även en thai-restaurang och vid vid Skogskyrkogårdens tunnelbana finns blombutiker och bageri.
I Kärrtorps centrum, en kort promenad bort, hittar man t-bana och ett 20-tal affärer med bland annat mysiga bageri/cafe MaBaker, apotek, matbutiker och cykelverkstad. Secondhand-affärer, barngungor, en populär deli med utmärkta luncher och den kultiga kvartersbion Reflexen förgyller även de folklivet på det nyligen restaurerade torget. För mer info se www.karrtorpcentrum.se. Alldeles förbi Kärrtorp centrum finns idrottsplats med bl.a. Spårvägens tennisklubb och isrink.

I Gamla Enskede har ett kluster av mycket bra restauranger vuxit upp (Gamla Enskede matbod + Le Garage asian streetfood, Matateljén, Ateljéns Pizza) utöver charmiga Delselius Bageri.

Är du sugen på mer shopping så tar det c:a 10-15 min med bil till Stockholms innerstad. Sen finns även Globens köpcentrum inom promenadavstånd med sitt stora utbud av affärer, restauranger, service och nöjen.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Två badsjöar, Flaten och barnvänliga Söderbysjön, nås med en kort cykelfärd. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Fotbollsplanen på Kärrtorpsvägen brukar spolas vintertid och är då en underbar samlingsplats för kvarterets skridskoåkande barn och vuxna.

Till sist så hittar vi Skogskyrkogården en bit bort. Ett populärt utflyktsmål som med sin vackra tallskog och spektakulära arkitektur ger långpromenaden en upplevelse. Skogskyrkogården finns med på Unescos världsarvslista och här kan man även besöka Greta Garbos minneslund.

KOMMUNIKATIONER:
Med Tunnelbanan tar det endast c:a 12-15 minuter till Stockholm C från Skogskyrkogården, Bagarmossen eller Kärrtorp. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort.
Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur staden på bara några minuter.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
I närområdet finns ett flertal skolor, förskolor och fritidshem; till exempel Skarpnäcks nya och gamla skola, Skarpnäcks förskola, Pysslingens förskola, nybyggda Fågelboet samt Barnasinnet m.m. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy