Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 550 000 SEK / Utgångspris
Adress
Morängen 48A, Almunge, Almunge
Typ
Parhus
KVM
210.0 kvm
Tomt
962 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1-plans parhus om 210 kvm i idylliska Morängen Almunge, generös 8 rok med bastu

Välkommen till Morängen 48A - en rymlig och charmig 1-plans parhus i det idylliska Almunge, strax 25 km utanför Uppsala. Med en generös boarea om 210 kvm, 8 rum varav 6 sovrum, en inbjudande bastu, så är detta hem perfekt för stora barnfamiljer eller för dig som önskar kombinera boende med verksamhet.

Belägen i det natursköna Morängen, bara ca 25 km öster om Uppsala, erbjuder detta parhus en fantastisk miljö för dig som söker det bästa av både stad och landsbygd. Med närhet till skolor, vårdcentral, idrottsanläggningar och en 18-håls golfbana, finns alla bekvämligheter för en aktiv och trivsam vardag för både familj och företag.
Ett parhus passar dig som söker en social gemenskap och vill ha mycket bostad för pengarna. Eftersom ni är två familjer som delar på kostnaderna blir ett parhus många gånger billigare än att bygga en egen villa. I ett parhus har du möjligheten att njuta av allt som det innebär att vara husägare, samtidigt som du har nära till grannar, vänner och familj. I denna generösa bostad möts du av en välkomnande entréhall med gott om plats för av hängning och förvaring. Härifrån når du ett nyrenoverat fint ljust kök med rostfria vitvaror och med en öppen planlösning mot vardagsrummet, utmärkt för socialt umgänge och familjemiddagar.

Den stora insynsskyddade uteplatsen, med skärmtak och utsikt över det gröna, blir en förlängning av köket och bjuder in till mysiga grillkvällar och avkopplande stunder utomhus vid fest, lugn eller kalas.
Vardagsrummet är rymligt och ljust med 4 fönster för ljusinsläpp och erbjuder plats för både soffa och matbord om 6-8 personer.
Det generösa utrymmet och de många rummen gör hemmet idealiskt för den större familjen eller för dig som funderar på att bedriva verksamhet från hemmet, såsom kontor, ateljé eller terapi rum.

I bostadens privata del hittar du ett stort Master Bedroom med stor garderob och egen wc. Dessutom finns ett duschrum med wc och handfat strax intill.
Från korridoren nås ytterligare 5 sov / arbetsrum. I ena änden av korridoren finns ett förråd för extra förvaring.
Badrummet, är utrustat med dusch, handfat och wc samt erbjuder plats för tvättmaskin och torktumlare. Bastun ligger strax intill.
Pendlar läget är verkligen optimalt. Närheten till Uppsala och Arlanda flygplats gör Morängen 48A perfekt för pendlare. Med bil tar det drygt en timme att nå centrala Stockholm och till Arlanda ca 25 min. Bussförbindelserna är utmärkta med buss 809 som går till centrala Uppsala och även direktbuss 806 till Arlanda.
Fastigheten nås lättast med bil, och bussförbindelse finns ca 1 km från fastigheterna.

Almunge är en mindre tätort i östra delen av Uppsala kommun, belägen vid länsväg 282, ca 25 km från Uppsala. Här finns bland annat en nybyggd vårdcentral, Folktandvården, idrotts- och simhall, skola F-9, busstation, bensinstation och två livsmedelsbutiker, Ica och Coop. I närområdet finns även en populär golfklubb vid namn Grönlund GK med en 18-hålsbana. Det är en naturskön och vacker ort med omgivande frodig skog och närbelägna sjöar med badplatser; de mest kända är Länna badet och Fjällnora med bryggor, hopptorn och restaurang.
Det finns även en liten sjö (fågelsjö) vid namn Fladen med ett djup på 1, 6 meter ca 200-300 meter från bostaden där du på vintertid kan åka skridskor om väder tillåter.

Bostäderna i området är alla anslutna till en gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Ga 1. Bostaden har FTX-ventilationen (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning) vilket ger en effektivt och hälsosamt luftombyte. Bostaden värms upp med luftvärmepump och solceller kommer att installeras i slutet på sommaren. Kostnaden för installation av solcellerna ingår i priset.

Denna välkomnande och rymliga bostad i Almunge är en fantastisk möjlighet för dig som söker en unik kombination av stads- och landsbygdsliv, med utmärkta kommunikationer till såväl Uppsala som Stockholm och Arlanda flygplats.

En stor del av byggnaderna i området tillhörde tidigare Stiftelsen Trollängen som under perioden 1973 -2020 drivit sin behandlingsverksamhet här. I samband med att verksamheten avvecklas har nuvarande ägare ändrat byggnadernas användning från elevhem till privat bostäder.

Morängen 48A erbjuder en unik möjlighet att skapa ditt dröm hem i en trivsam och naturnära miljö med utmärkta pendlar möjligheter och flexibla möjligheter för boende och verksamhet. Tveka inte att kontakta mig för mer information och boka en visning!

Varmt välkommen!

Allmän information

Pris

2 550 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

8 varav 6 Sovrum

Tomtareal/mark

962 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

210 kvm

Gatuadress

Morängen 48A

Ort

Almunge

Kommun

Uppsala

Taxeringsvärdet är

Ej fastställt

Fastighetsbeteckning

UPPSALA ELLRINGE 1:35

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Parhus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Hall:
Stor och rymlig välkomnade hall med gott om förvaringsmöjlighet, klinkergolv och vitmålade tegelväggar. Dörr till förråd med klinkergolv och vitmålade väggar.

Kök:
Från hallen nås det nyrenoverade köket och vardagsrummet med genomgående fint parkettgolv i ask och med vitmålade väggar. Ny köksinredning från Ikea med ljusa luckor och skåp, vitt liggande kakel ovanför arbetsbänk som är i massiv Akasia. Här finns nya rostfria vitvaror som fläkt, diskmaskin, kombinerad kyl och frys. Rostfri spis är beg. Matplats om 6-8 personer med vy ut mot grönskande gård och natur. Stort vardagsrum som leder dig till en fin och stor uteplats med altan med skärmtak. 5 stora fönster i kök och vardagsrummet som ger fint och mycket ljusinsläpp.

Badrum och Bastu:
Från hallen genom glasdörr till passage finns 2 st handfat att tillgå. Svart kakel på golv. Ljust kakel på väggar, samt ljust blått kakel vid de 2 handfaten på vägg. Badrum med svart kakel på golv och vitt och ljusblå kaklade väggar, badkar med dusch, wc, handfat med spegel och belysning, en kommod för förvaring samt tvättmaskin. Högt liggande fönster för ljusinsläpp. Mittöver badrum når du en trevlig bastu med plats om ca 4-6 personer. Plastmatta på golvet och väggar av vit kakel / trä. Tylö bastu aggregat.

Korridor:
Som leder dig till 5 dörrar med 4 sovrum och ett förråd. Två sovrum är eget arbetsrum, ett sovrum ligger i anslutning till ett tv-rum samt ett med ingång från passage ( förråd ). Alla rum har målade väggar med varianter av laminatgolv. Varje rum har varsitt fönster för ljusinsläpp och vy mot skog, natur, gård och framsida. Harmoniska vyer omringad av natur och grönska.

Passage (förråd) + sovrum 1:
Passage med ingång från framsida med dörr, även dörr med ingång från korridor samt dörr till sovrum. Sovrum med plats för skrivbord och fönster med vy mot framsidan vid entrén.

Tv-rum + sovrum 2:
Plats om 2-3 sits soffa, soffbord och tv. Fönster med vy mot grönskande natur och lada. Sovrum med plats om skrivbord och fönster med vy mot framsidan och mot entrén.

Sovrum 3+ arbetsrum 1:
Plats för normalstor säng och sängbord, fönster med vy mot grönskande natur, dörrpost mot arbetsrum med plats om skrivbord med även fönster mot naturen. Samt en garderob.

Sovrum 4+ arbetsrum 2:
Plats för normalstor säng i sovrum, fönster mot grönskande natur, samt en platsbyggd garderob, från sovrum till rum finns plats om ett skrivbord samt fönster med vy mot natur.

Förråd, i ena änden av korridoren

Passage in till Master bedroom:
Från korridor in till Master bedroom passerar en toalett med wc / dusch och handfat. Sedan kommer du in i ett rum innan sovrum 5 med gula väggar och fönster med vy in mot natur.

Master Bedroom:
Stort fint luftigt ljust rofyllt sovrum med vitmålade väggar och laminatgolv. Stort vackert liggande fönster med en panoramavy mot vacker grönskade natur. Plats för stor dubbelsäng med sängbord.
Du finner även en klädkammare samt en egen separat toalett med wc och handfat och spegel. Ljusgrått kakel på golv och vitt kakel om halv vägg. Vit målade väggar.

Uteplats/ altan:
Stor uteplats alt altan med skärmtak. Plats för bord och flera stolar, samt en regäl soffgrupp om 4-6 stolar och stort bord finns till ytan. Stor och rymlig trevlig yta för sociala träffar, fester och kalas. Drömmar om årliga kräftskivor med grannarna i trädgården är detta parhus perfekt.

Carport finns om 24 kvm

Varmt välkommen på visning!

Byggnader

Byggår

1968

Utförda renoveringar

2021 - Nytt yttertak inkl byte av underlagspapp mm
2022- Tilläggsisolering av vind
2022 - Nya 3 - glasfönster från Nordiska fönster med lågt U-värde på 0,81
2022 - Nytt FTX aggregat, fläktgroup Villamaster RDAF Maxi
2022 - Nytt kök och vardagsrum

Typ av byggnad

Gavel

Typ av ventilation

Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Betongplatta på mark

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-vatten (primär), Oljepanna (sekundär), sol celler

Ålder på värmeanläggning

2016

Stomme

Tegel, trä samt betong

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Tegelstens fasad kulör röd,
Stående träpanel vid norr gavel och gavel spetsar i kulör blå

Jordat eller ojordat

Jordat

TV/Internet beskrivning

Fiber anslutning via IP-Only är beställd och bekostas av säljaren.

Uteplatsbeskrivning

Altan med skärmtak. Trädgårds tomt

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

12 000 SEK/år

Uppvärmning

19 840 SEK/år

Väg

1 200 SEK/år

Renhållning

2 514 SEK/år

Årlig elförbrukning

10 000 kWh/år

Elkostnad

12 000 SEK/år

Hushållsel

12 000 SEK/år

Försäkringskostnad

3 492 SEK/år

Summa driftkostnad

63 046 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Vidbyggd carport finns om ca 24 kvm

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 23/9 2022

Specifik energianvändning

46 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

83 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Joel Sundmark

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA ELLRINGE GA:8 - Värme och varmvatten gemensamt för 4 bostäder i parhus

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA ELLRINGE GA:7 - Områdets vägslinga

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA LILLA VÄSBY GA:2 - Ändamål: vägar - vägen från Ica krysset

Gemensamhetsanläggning

UPPSALA LILLA VÄSBY GA:1 - Gemensam VA anläggning med 20 familjer

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att för byggnadsunderhåll och inspektioner ha tillträde till mark och byggnad inom ett område z som sträcker sig 3 meter ut, räknat från gemensam fastighetsgräns, se förrättningskarta aktbilaga KA5. - Tillträde

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vatten- och avloppsledningar i delvis gemensam ledningsgrav i ungefärlig sträckning a-c-d-n-e-j-o-p-q-s-t-u fram till gemensamhetsanläggning, se förrättningskarta aktbilaga KA4. - Avlopp, vattenledning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att för byggnadsunderhåll och inspektioner ha tillträde till mark och byggnad inom ett område z som sträcker sig 3 meter ut, räknat från gemensam fastighetsgräns, se förrättningskarta aktbilaga KA5. - Tillträde

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut Solceller

Övriga rättigheter och belastningar

Last: Officialservitut Avlopp, Vattenledning, 0380K-2021/193.3
Last: Officialservitut Tillträde, 0380K-2021/193.18(2 st)
Last: Officialservitut Tillträde, 0380K-2021/193.19
Förmån: Officialservitut Avlopp, Vattenledning, 0380K-2021/193.7
Förmån: Officialservitut Tillträde, 0380K-2021/193.18(2 st)

Inteckning

Inteckningar

Det finns inga inteckningar

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Fastighetskarta-2023-03-20 Radonmätning Hus Morängen 48 A A-GA3-02 Rev C UPPVÄRMNINGSKOSTNADER GA 8 VÄRME OCH VARMVATTEN 2023 48A 48B Morängen 48A, Almunge_ÖB

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl