Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 485 000 SEK
Adress
Fredrikshofsgatan 3, Centralt, Eskilstuna
Typ
Villa
KVM
168.0 kvm, biarea 33.0 kvm
Tomt
626 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1910-tals villa

Välkommen till denna spännande villa på Fredrikhofsgatan 3 om hela 169 kvm fördelat över 8 rum och kök, varav fyra sovrum. Fastigheten är byggd 1910 men 2007 förvandlades fastigheten till en toppmodern bostad. Den lyckade förvandlingen lyckades med konststycket att modernisera fastigheten men ändå med den gamla charmen bibehållen. Mycket tack vare dom höga socklarna, djupa fönsternischer, vackra trägolv, fina spegeldörrar och den höga takhöjden.
På entréplan finns stort kök med öppen planlösning mot matrum och verandan. Vardagsrum och salong i fil. I salongen finns även en vackert murad öppen spis. Villan erbjuder tre helkaklade badrum. Föräldrasovrummet är ett master bedroom och här finns förutom ett helkaklat badrum även garderob med spegelskjutdörrar och gott om plats för dubbelsäng.

Villan värms smidigt och kostnadseffektivt upp via bergvärme. Friköpt trädgårdstomt med hörnläge som rymmer altan, förrådsbod och ett inbyggt spabad. Surfa snabbt med stadsnätet.
Garage med plats för en bil.

Kort promenad till stadskärnan och Vilsta friluftsområde.

Rumsbeskrivning

Ljus och rymlig hall med klinkergolv och golvvärme. I hallen finns även en rejäl garderob med skjutdörrar. In till höger finns ett helkaklat duschrum med golvvärme, dusch, toalett och handfat. In till vänster finns en rejäl och välplanerad tvättstuga med kakel på vägg och klinker på golv. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho, garderober med skjutdörrar och en praktisk arbetsbänk med underskåp. Sovrum 1 har fina trägolv, ljusa väggar och plats för dubbelsäng. Vardagsrum och salong i fil med fina trägolv och en vacker murad spis med insats. Inre hall med trapp upp till övervåning och ner till källaren. Köket har öppen planlösning mot matplats och är utrustat med vita luckor och rostfria vitvaror. I anslutning till köket finns en läcker veranda/frukostrum med utgång till villans stora trädäck.

Övervåning

Stor och luftig hall med fina trägolv. Sovrum 2 är stort och en platsbyggd garderob och gott om plats för dubbelsäng. Sovrum 3 är villans master bedroom med helkaklat badrum, garderob med spegelskjutdörrar och gott om plats för dubbelsäng. Sovrum 4 har gott om plats för dubbelsäng, fina trägolv och en inbyggd garderob. Helkaklat badrum med golvvärme, vägghängd toalett, handfat med kommod och lyxigt och inkaklat bubbelbadkar.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 485 000

Antal rum

8 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

626 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

168 kvm

Boareabeskrivning

Areabestämning utförd av OBM-gruppen

Biarea (BIA)

33 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Fredrikshofsgatan 3

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

1 303 000 SEK

Taxeringsvärde mark

607 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 910 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

ESKILSTUNA TJÄDERN 10

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1910

Om-/tillbyggnadsår

2007 ombyggnation av fastigheten

Utförda renoveringar

Fastigheten byggdes till och totalrenoverades 2007 med bland annat ny dränering, fönster, tak, kök, badrummen med mera. 2013 Spabad med trädäck. 2014 Uppförande av altan. 2015 Utvändig målning av samtliga byggnader. 2017 målades alla invända ytskikt.

Typ av byggnad

1½-plansvilla med delvis källare

Fönster

2-glasfönster isoler

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Källare, krypgrund och betongplatta på mark.

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Betong/trä

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

Uteplatsbeskrivning

Stor terrass med söderläge som nås från frukostrum/veranda. Spabad mellan garage och trädgårdsbod.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 693 SEK/år

Uppvärmning

11 000 SEK/år

Renhållning

2 894 SEK/år

Årlig elförbrukning

16 365 kWh/år

Elkostnad

11 275 SEK/år

Hushållsel

6 000 SEK/år

Summa driftkostnad

37 862 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Friliggande garage med plats för en bil. Plats för ytterligare en bil på uppfarten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 16/5 2012

Specifik energianvändning

46 kWh/m²

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Nyfors mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 1923-08-24, Senast ändrad: 2022-03-14)

Planer och bestämmelser

Tjädern, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1937-12-28, Senast ändrad: 1990-01-25)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

3 740 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl