Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 000 000 SEK
Se budhistorik
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Gillbergsvik Havsvik, Gillbergsvik, Trosa
Typ
Villa
KVM
68.0 kvm
Tomt
2 689 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Havsnära fritidshus med generösa altaner och lusthus

Längtar du efter sommar med morgondopp i havet och långa frukostar i solen?
Då är Gillbergsvik Havsvik strax utanför Trosa något för dig. Precis som namnet indikerar ger fastigheten dig ett skönt liv vid den intilliggande havsviken
Det blå lilla huset skänker dig det lugna lata livet. Läs en bok i hängmattan på altanen, se årstidernas växlingar från soffan på glasverandan eller laga gästernas middag i det härliga köket.
Kanske du springer ner till bryggan för att fånga den sista kvällssolen eller tar morgonens första dopp. Ta någon i handen och gå upp för berget och se ut över havet från det lilla lusthuset.
Det blå huset vid vägen ligger fint på den plana gräsmattan där sommarens lekar och spel kan äga rum.
Att huset har tre sovrum, en nyrenoverad dusch/WC och ett kök att längta till ger helgerna året om det lilla extra.
Kanske du får gäster som vill övernatta i det gulliga gästhuset?
Vad mer kan du önska av ett sommarvistelse eller weekendställe med badrocksavstånd till bad och brygga?
Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Det blåa huset i Gillbergsvik Havsvik ligger mjukt inbäddad mellan berg och hav. Här väntar dig en underbar lantlig havsnära dröm. Den stora gräsmattan som leder upp till den blåa huset är som gjord för lek och socialt umgänge. Vill du hellre ge plats för planteringar och odlingar går det också alldeles utmärkt. Det soliga läget ger perfekt underlag för det som du drömmer om.
Berget bakom ger skydd för vindar och du får en fantastisk milsvid utsikt över hav och skärgård på kuppen.
Den stora altanen skapar flera uteplatser för allt från långa lata dagar med poddlyssningar och bokläsning likväl som plats för SUP-brädan. Middagen intas såklart även gärna här. Vill du ha skugga finns plats under altantaket. Här har livsnjut prioriterats.
När du kliver in väntar en smart och praktisk hall. Med goda möjligheter att stuva undan både flytväst, jackor, skor och metspön. En rolig detalj är öppningen i brösthöjd in till köket. Gör att hallen och entrén är luftig och ljus. Från hallen når du även den fina glasverandan. Med fönster runt om har du verkligen första parkett över årstidernas alla vackra skiftningar. Här finns plats för både soffa och fåtöljer.

Ett smakfullt kök i svart och trä har installerats med alla praktiska detaljer som önskas i ett fritidshus. Fristående kyl och frys samt spishäll, diskho och ugn. Här finns också altandörr med utgång till en underbar frukostplats med sol och i lä. Allrummet går ihop i en social planlösning med köket, där köksön bildar både en praktisk och trevlig detalj. Rummet är lagom stort för önskat möblemang. Idag står här ett matsalsbord och fönstret bjuder på utsikt över björk och hav. Kaminen värmer också och ger rummet ytterligare ett plus i kanten.
Vid köket hittar du husets tre trevliga sovrum. Ett rum har delats av i två mindre sovkabysser, perfekt för barn i olika åldrar. Det större sovrummet bokas snabbt av de vuxna. Med fönster som överblickar naturen utanför.
Alla rum är ljust målade och på golven ligger en ljus parkett. Huset stoltserar också med ett nyrenoverat wc/badrum. Ny dusch, handfat och wc. Grå våttapet och med klinkergolv i beige sten.
På den ena delen av altanen finns också det lilla gästhuset. Här kan dina gäster sova gott och njuta av en egen liten del av altanen.

Men det är läget som är det absolut bästa med detta ljuvliga hus. Med bara några meter ner till bryggan och havet som väntar. Där kan din båt ta dig ut i Trosas vackra skärgård eller varför inte njuta av ett ljuvligt kvällsdopp. Tomten är solig och allt är iordningställt precis utifrån dina önskemål. Lusthuset på berget bakom är en underbar detalj. Tänk att ta dina kära i handen och plocka ihop en picknickkorg, ta en promenad upp till kvällen och sedan se solen försvinna ner i havets blå.

Trosas charmiga centrum med affärer, restauranger och butiker ligger ca 5 kilometer bort. Lagom att ta en mysig cykeltur eller varför inte ta båten till Trosas gästhamn? Här finns alla möjligheter.
Gillbergsvik Havsik ger dig precis det. Möjligheter till mer livskvalité.

Dokument (pdf)

Planlösningar Tomtkarta Tureholm 2, 265 Protokoll 1979 Besiktningsprotokoll Frågelista

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

3 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

2 689 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Generös trädgårds- och naturtomt.

Boarea

68 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Gillbergsvik Havsvik

Ort

Trosa

Kommun

Trosa

Taxeringsår

2021

Värdeår

1972

Taxeringsvärde byggnad

858 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 558 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 416 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

TROSA TUREHOLM 2:265

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1964

Om-/tillbyggnadsår

2007

Utförda renoveringar

Se säljarens Frågelista under Dokument

Beviljat bygglov och Startbesked finns för ansökt bygglov från 20211104. För mer info kontakta mäklaren

Typ av byggnad

1-plan

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Isolerglas samt 2-glasfönster

Avlopp

Enskilt avlopp; Sluten tank från -70 tal samt stenkista för BDT . Avloppet är i behov av modernisering efter Kommunens inventering

Vatten

Enskilt vatten året om; Borrad brunn samt sommarvatten i Samfälligheten

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Krypgrund/Plint

Typ av uppvärmning

Direktverkande el; Luft/luft värme pump+ braskamin + vedkamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Trä

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Mobilt bredband. Fiber ej anslutet (finns vid tomtgräns)

Uteplatsbeskrivning

Generös altan vid boningshuset samt till gästhuset

Övriga byggnader

Gästhus om ca 10 kvm. Inrett som gästrum.
Lusthus med milsvid utsikt från berget

Fel och brister

Se protokoll från Besiktningen

Byggnadskommentar

Tillbyggt allrum/veranda och inbyggd farstukvist

Ekonomi

Kommentar

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Driftskostnader är alltid individuella och baseras på egen förbrukning.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Uppvärmning

8 736 SEK/år

Sotning

250 SEK/år

Samfällighet

1 000 SEK/år

Väg

1 150 SEK/år

Renhållning

1 253 SEK/år

Årlig elförbrukning

3 000 kWh/år

Försäkringskostnad

3 821 SEK/år

Försäkringsinformation

Trygghansa

Summa driftkostnad

16 210 SEK/år

Antal personer i hushållet

5

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering på tomten

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

TROSA TUREHOLM GA:3

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

3 570 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Som ägare av fastigheten Gillbergsvik Havsvik har man tillsammans med 9 andra fastigheter också del i Gillbergsviks Samfällighetsförening. Den består av ca 2 ha mark i anslutning till fastigheten som skyddar mot exploatering samtidigt som där finns fotbollsplan, midsommarstång samt gemensam brygga som ligger precis nedanför fastigheten. Föreningen har maskinell utrustning i form av bl a gräsklippartraktor och röjsåg som även får användas på de privata tomterna.

Enl Trosa kommun pågår det ett arbete med ett planprogram för bostäder ovanför de här fastigheterna. Planerna är i ett tidigt skede som ett första steg i PBL-processen efter översiktsplan. Därutöver har Kommunen även ett planuppdrag att anlägga en större brygganlägning nedanför aktuell fastighet där befintliga bryggor ska tas bort och ersättas av en större gemensam samt parkeringsytor mm. Just nu har markägaren fått i uppdrag att utreda markägorförhållandena i vattenområdet samt vilka bryggor som har formella rättigheter att ligga utmed stranden. Vissa har det medan andra har fått vara där sedan gammalt. Båda uppdragen är givna av Kommunens nämnd men har ännu inte kommit så långt i arbetet. För ytterligare frågor kring planarbetet i området kontakta Linda Axelsson på Trosa Kommun linda.axelsson@trosa.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl