Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 5 500 000 SEK
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Täbyvägen 202, Erikslund, Täby
Typ
Parhus
KVM
128.0 kvm
Tomt
186 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Parhus med stor, insynsskyddad och underbar altan!

Varmt välkommen till detta parhus om 6 rum och kök på Täbyvägen 202!

Ett öppet, luftigt och hemtrevligt boende om 128 mycket välskötta kvadratmeter med bra planlösning, öppen spis och sociala ytor.  Entréplan med kök och vardagsrum i öppen trevlig planlösning med utgång till uteplats i bästa västerläge samt en mysig braskamin att njuta framför kalla och ruggiga dagar. Tvättstuga och gästtoalett med dusch. På övre plan finner man fyra sovrum där masterbedoom har ingång till egen klädkammare samt balkong med utsikt över uteplats och lekpark. Här finns även ett litet allrum med platsbyggd bokhylla samt badrum med både dusch och bubbelbadkar.

Stor, insynsskyddad och underbar uteplats som nås från vardagsrummet. Här erbjuds utekök, spabad och sol i stort sett hela dagen och kvällen. Barnen har direktutgång till lekparken som finns precis utanför uteplatsen.

Barnvänligt och trevligt område med eget garage samt flertalet parkeringsplatser till alla boende och besökare. Samfälligheten har dessutom en gemensam pool som kan nyttjas av de boende.

I området finns både förskola, skola och bra kommunikationer. I det lilla centrumet som finns på kort gångavstånd från bostaden finns mataffär, vårdcentral, thairestaurang och Pizzeria. Perfekt för barnfamiljen!

Allmän information

Pris

5 495 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

186 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

128 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Täbyvägen 202

Ort

Täby

Kommun

Täby

Taxeringsår

2021

Värdeår

1973

Taxeringsvärde byggnad

1 734 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 500 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 234 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

TÄBY DRAGONTORPET 20

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Parhus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig välkomnande hall. Stort förråd under trappan med plats för förvaring. Vita väggar och svart klinkergolv med värme.

Badrum

Smakfullt helkaklat badrum med dusch (2014) och fina detaljer. Handfat i kommod med spegel ovan. Fönster för ljusinsläpp och vädring. Klinkergolv med värme. Utrustning: Handfat, spegel, WC och dusch.

Vardagsrum

Rymligt och socialt vardagsrum med öppen planlösning mot matplats och kök. Härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier med praktisk skjutdörr mot uteplasten. Braskamin att njuta framför kalla och ruggiga dagar. Gröna väggar och parkettgolv (2022).

Kök

Stilrent vitt kök med mjukstängande luckor och lådor med gott om plats för förvaring renoverat 2022. Vitt kakel ovan bänkskiva av Ek. Inbyggd spishäll, ugn och mikro. Gröna väggar och parkettgolv (2022). Utrustning: Spishäll (2014), fläkt (2014), ugn (2014), mikro (2014), diskmaskin (2022), kyl och frys (2022). Ugnens varmluftsfunktion fungerar ej.

Tvättstuga

Tvättstuga med groventré. Här finns plats för avhängning via hatthylla. Praktisk tvättbänk samt skåp för förvaring. Vita väggar och klinkergolv med värme. Utrustning: Tvättmaskin, torktumlare och VVB.

Allrum

Mysigt allrum med platsbyggd TV-bänk/hylla. Här finns plats för mindre soffa och bord. Gröna väggar och parkettgolv.

Sovrum 1

Sovrum med plats för säng och skrivbord. Praktisk inbyggd garderob med gott om plats för förvaring. Ljusrosa väggar och parkettgolv.

Sovrum 2

Sovrum med plats för säng och skrivbord. Ljusrosa väggar och parkettgolv.

Sovrum 3

Sovrum med plats för säng och skrivbord. Vita väggar och parkettgolv.

Sovrum 4

Masterbedroom med gott om plats för dubbelsäng och sängmöbler. Utgång till balkong i västerläge med utsikt över innergården samt lekplatsen utanför. Stor klädkammare med gott om plats för förvaring. Petrolfärgade väggar och parkettgolv. (Nuvarande ägare tar med heltäckningsmattan.)

Badrum

Stort badrum med både dusch och bubbelhörnbadkar. Handfat i kommod med spegel ovan. Fönster för ljusinsläpp och vädring. Vita helkaklade väggar och mörkt klinkergolv med värme.

Byggnader

Byggår

1973

Utförda renoveringar

2023 Ny luftvärmepump, markis vid uteplatsen
2022 Kök renoverat

Tidigare ägare har gjort följande renoveringar:
2019 Eldstad med skortsten
2017 Spabad
2016 Ny fasadpanel, 3-glas fönster
2014 Renoverat kök, badrum samt duschrum. Ny tvättmaskin och torktumlare
2013 Trälagt uteplatsen, ny VVB, ytskikt i hela huset

Typ av byggnad

2-plans parhus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster, 2-glas fönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Takgummiduk

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Direktverkande el och luft/luft värmepump.

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber indraget. Baspaketet ingår i samfällighetsavgiften (TV-Start SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen/SVT24, Kunskapskanalen).

Uteplatsbeskrivning

Fantastisk trälagd uteplats med sol hela dagen och kvällen. Här finns gott om plats för både matbord, solstolar och loungegrupp. Mysigt spabad för sköna spakvällar samt härligt utekök. För barnen finns en direktutgång till lekplatsen. Perfekt att njuta härliga sommar dagar och varma grillkvällar med familj och vänner. Ny markis uppsatt 2023.

Övriga byggnader

Förråd med ingång från uteplatsen.

Ekonomi

Kommentar

Årlig elförbrukning inklusive spabad.
Driftskonstnad 3 975 kr/månad.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 700 SEK/år

Sotning

1 000 SEK/år

Samfällighet

10 000 SEK/år

Renhållning

1 800 SEK/år

Årlig elförbrukning

15 000 kWh/år

Elkostnad

23 000 SEK/år

Försäkringskostnad

7 200 SEK/år

Försäkringsinformation

Folksam

Summa driftkostnad

47 700 SEK/år

Antal personer i hushållet

5

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garageplats ingår i samfällighetsavgiften.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 28/2 2023

Specifik energianvändning

92 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

144 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Nisse Nielsen, Eminenta

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1977-01-27, Senast ändrad: 2022-10-15)

Gemensamhetsanläggning

TÄBY DRAGONTORPET GA:1 - FÖRBINDELSELEDER,LEKPLATSER,BELYSNING,KVARTERSGÅRD,POOL,GARAGE OCH FÖRRÅD,PARKERING,SERVISLEDNINGAR FÖR VATTEN,AVLOPP OCH DAGVATTEN JÄMTE STUPRÖR,ANTENNANLÄGGNING

Inteckning

Inteckningar

15

Totalt belopp

4 273 000 SEK

Beskrivning

Service och kommunikationer

Bussar till Täby Centrum och Danderyds sjukhus en kort promenad bort. Även promenadavstånd till Roslagsbanan och Visingestation.

Områdesbeskrivning

Erikslund är ett populärt område för barnfamiljer där man har nära till både förskola, skola, välsorterad mataffär, pizzeria, vårdcentral samt grönområde med pulkabacke, fotbollsplan och motionsspår.
Bilfritt området med lekplatser och promenadvägar. Varje uteplats är skyddad för insyn och har alltid ett söder eller västerläge. Uteförråd och stort isolerat förråd på tomten. Garage i länga samt gott om uteparkeringar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2023-02-09 Besiktningsprotokoll Energideklaration

Länkar

Film SL Täby Kommun Samfällighet Täbyvägen 202 Gå på visning via länken
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl