Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Pungpinevägen 10, Enskede - Pungpinan, Skarpnäck
Typ
Villa
KVM
77.0 kvm, biarea 43.0 kvm
Tomt
468 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmigt 30-tals hus på barnvänlig gata i lugna Pungpinan

Välskött 30-tals hus med solig trädgårdstomt (friköpt) i ett lugnt och barnvänligt läge i omtyckta kvarter med närhet till allt. Huset erbjuder idag en trevlig bottenvåning med fint kök, wc, vardagsrum samt stor välkomnande hall. Finns även en stor fin altan med gott om plats för släkt och vänner i direkt anslutning till entrén. Övervåningen har en familjevänlig rumsdisposition med två sovrum. På källarplanet hittar vi sedan rymligt badrum/tvättstuga, allrum/ förråd och matkällare.
Det lugna och attraktiva läget i Pungpinan gör detta till ett perfekt hem för barnfamiljen. Här har man vackra Skogskyrkogården med sina höga tallar precis bredvid och du når barnomsorg smidigt genom en promenad längs de lugna vägarna i området. Lite längre bort ligger Nackareservatet som är ett av Stockholms mest älskade friluftsområden. Samtidigt är det nära in till city och tunnelbanelinjerna 17 och 18 ligger bara en kort cykeltur bort. Det finns även flera badplatser och gott om stigar för promenader eller skidturer.
Garage med tillhörande förrådsdel/gym på 35 kvm. Fiber är indraget.
Bygglov för tillbyggnad finns, se under fliken dokument.

Välkommen hem!

OBS! Kommande hus med planerade visningar i oktober. Maila gärna intresse redan nu för bättre service och info om förhandsvisningar.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Tomtareal/mark

468 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

77 kvm

Boareabeskrivning

Beviljat bygglov för utbyggnad finns. Se ritning under dokument.

Biarea (BIA)

43 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Pungpinevägen 10

Ort

Skarpnäck

Kommun

Stockholm

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

1 247 000 SEK

Taxeringsvärde mark

4 170 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 417 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM VÄNSKAPEN 13

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1927

Utförda renoveringar

Sedan nuvarande ägare tillträde huset 2017 har de utfört följande:
Ny bergvärmepump, renoverat wc bottenvåning, renoverat köket, skrapat och målat fasaden (linoljefärg), slipat golv (övre plan, entréplan och trappa), kittat och målat några av fönstren, målat trappa till källaren, nytt golv hall i källaren samt ytskikt

Typ av byggnad

1 1/2-plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Grund

Grundsula/källare

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

Uteplatsbeskrivning

Stor fin altan i direkt anslutning till huset.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 900 SEK/år

Uppvärmning

18 400 SEK/år

Renhållning

5 100 SEK/år

Årlig elförbrukning

11 600 kWh/år

Elkostnad

14 000 SEK/år

Försäkringskostnad

9 400 SEK/år

Försäkringsinformation

IF till fullvärde

Summa driftkostnad

51 800 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage på 35 kvm.
Uppställningsplats finns.

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Vänskapen T 1-17, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19270305)

Planer och bestämmelser

Del Av Skarpnäck, Stadsplan (Beslutsdatum: 19261230)

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

4 970 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

OMRÅDESBESKRIVNING
Enskededalen/Pungpinan består till stor del av självbyggen och var rena landet när området stod klart 1925 och nybyggarna flyttade hit. Enskededalen är en naturnära stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Namnet Pungpinan kommer från krogen Pungpinan, som låg norr om dåvarande Tyresövägen, nuvarande Skarpnäcksvägen just öster om Skogskyrkogården. Krogen, som också kallades Skarpnecks krog eller Krogen i kröken, fick enligt traditionen sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung för att betala brännvinet. Krogen nämns första gången 1670 och byggnaden revs 1876. I Pungpinetorpet bedrivs idag ett café.

I området och endast ett stenkast från huset finns omtalade Skogskyrkogården som är en mycket vacker plats med flera promenadstråk. 1994 upptogs Skogskyrkogården på UNESCO:s världsarvslista.

I närheten finns även Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområden. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår.
På Skarpnäcks sportfält kan man utöva allehanda sporter. Här finns en stor fotbollsplan och möjlighet till skid- och skridskoåkning vintertid.
Ett stort utbud av barnomsorg finns i området. Bland förskolorna ligger nybyggda Fågelboet samt Barnasinnet. Bland skolorna ligger Skarpnäcks skola, Skarpatorpsskolan och Filosofiska i Skarpnäck närmast, samtliga åk 0-9.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

KOMMUNIKATIONER
Tunnelbanan ligger på ca 10-15 minuters promenadavstånd från huset och det finns tre stationer att välja på: Bagarmossen (linje 17), Skogskyrkogården (linje 18) och Kärrtorp (linje 17) från vilka det tar ca 10-12 minuter in till Skanstull. Det finns även bra bussförbindelser, buss 816 (trafikerar Blåsut och Gullmarsplan) och linjerna 161, 163, 816 och 180. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Södermalm ligger på ca 15 minuters cykelavstånd. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt med bil in och ut ur staden. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se).

SERVICE
Kärrtorp och Bagarmossen har bägge centrum med ett 30-tal affärer med bland annat apotek, småbutiker, pizzeria, restaurang, sushi, ungdomsteater, pressbyrå, videobutik, Ica och Coop. I närområdet finns även ett antal restauranger.
Man tar sig med lätthet även till Globen Shopping, Sickla Köpkvarter eller Farsta Centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy