Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
10 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Mellanvägen 3, Tyresö Strand / Gimmersta, Tyresö
Typ
Villa
KVM
192.0 kvm, biarea 2.0 kvm
Tomt
1 970 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Magnifikt hem på ljuvlig tomt i idylliskt område!

Fin villa med stor och solig tomt, pool och bergvärme i högt eftertraktade Tyresö Strand - Gimmersta.

Villan (om/tillbyggd i början av 2000-talet) mäter 192 kvm fördelat i enplan med sluttningsdeldär ni erbjuds massiva ljusflöden, utmärkt fördelning i rum, trevlig interiör samt enormt härliga sociala ytor inne som ute.
Den privata utemiljön erbjuder en tilltagen terrass med gott om utrymme för flertalet loungegrupper, matgrupp såväl som önskvärt möblemang. Detta i bästa solläge från morgon till kväll.
Har kan du avnjuta morgonkaffet till fåglarnas sång, kanske följt av ett morgondopp i poolen eller närliggande Albysjön? Avsluta sedan sommarkvällen i solnedgång samtidigt som familjens kubbmästerskap avgörs på den generösa gräsytan. Ren och skär harmoni utlovas.

I Tyresö Strand - Gimmersta erhåller din familj en trygg och bullerby-liknande boendemiljö med direkt närhet till badsjö, storslagen natur, idrott samt skärgård.
Familjefavoriten Alby friluftsområde finns inpå knuten där man finner bondgård, café, elljusspår, flertalet badplatser och en förskola där djur och natur är en del av vardagen.
Trots områdets lantliga läge och känsla finns alla de viktiga bitarna för vardagspusslet på plats där ni inom bekvämt gång och cykelavstånd når flera av Tyresös bästa skolor, utmärkta kommunikationer till city och Strandtorget med fullstor matbutik, café samt restaurang. Helt enkelt ett ljuvligt boende med det bästa av två världar endast 25 min från storstadens puls.

- Sällsynt chans!
- Läge, läge och återigen läge. Besök området och ni kommer att falla direkt.
- Bergvärme, fiber, FTX-ventilation.
- Generös, insynsskyddad och plan tomt i ett perfekt solläge sydväst.
- Stora utemiljöer med pool som badar i sol från morgon till kväll.
- Ljuvliga sociala ytor med högt i tak, öppen planlösning samt vackra ljusflöden.
- 7 rum varav 5 sovrum, två badrum, gäst-wc samt goda förvaringsmöjligheter.
- Ombyggt -2001 & tillbyggt -2004.
- Albysjön med sandstrand nås på badrocksavstånd.
- Rakt igenom en lugn, tyst och lantlig känsla i boendemiljö. Samtidigt finns alla vardagens praktiska inslag runt hörnet.
- Trevligt anlagd trädgård med planteringar, omgärdande avenbokhäck, bärbuskar samt fruktträd.

Väl i entréplanet möts vi av en stor och inbjudande hall med gott om rymd för förvaring av ytterkläder och skor. Till höger finns två rejäla sovrum belägna och centralt i planet villans första badrum.
Från hallen når man ingång till källardel med gott om förvaringsmöjligheter.

Vidare sätter vi fötterna i den grandiosa trappan som leder oss till övre plan, NU börjar man känna att det som komma skall är något alldeles extra....
I det övre planet slås man omgående av ljuset, rymden, takhöjden och den enormt sociala planlösning som är så högt eftertraktad i dagens hem.
Vardagsrummet är ett rum som inget annat, här har man hela sjutton (!) fönster som skänker massiva ljusflöden från morgon till kväll. Rymden är slående där ni kan möblera helt efter tycke och smak utan förbehåll. Även läcker braskamin finns som skänker mysfaktor såväl som en extra värmekälla.

I öppen planlösning finner vi köket och den intilliggande matplatsen som rymmer sittande gäster av stor skala.
Köket, ett socialt arbetskök i vinkel erbjuder alla de inslag som den passionerade hemmakocken söker. Här finns goda bänkytor, centrerad köks-ö, fullskalig maskinpark samt ett walk in-skafferi.

I privat del av planet finner vi planets tre sovrum samt en gäst-wc. Master bedroom ligger avskilt beläget med badrum en suite, utgång till altanen/poolen samt gott om förvaring i garderobsvägg.

Utemiljöerna nås genom tre altandörrar och erbjuder stor altan (delvis under tak) samt pool med skjutbart tak. Solen skiner här från den tysta morgonens fågelsång och hela vägen till dess att ni då och då kommer kunna höra Uddby Gårds kossor som råmar i sommarkvällen.
Den rejäla trädgårdstomten är som klippt och skuren för den lekfulla barnfamiljen och erbjuder stora och plana gräsytor där fotbollar, hockeypuckar och kubbträn kan vina fritt.
På tomten finns även en förvaringsbod.

Enligt detaljplan för området så får garage uppföras om 40 kvm. Samt som alltid ett Attefallshus om 25 eller 30 kvm för den som önskar det.

NÄROMRÅDET GIMMERSTA / TYRESÖ STRAND
I området finns Albysjön belägen med sandstrand och gräsytor. Intilliggande Alby friluftsområde med bland annat större badplats, elljusspår, café, utegym och bondgård är en riktigt familjefavorit som erbjuder något för alla åldrar.
I närområdet når ni flertalet populära förskolor samt ansedda Strandskolan (ÅK F-9) och Tyresö Skola (ÅK F-9).
På kort promenadavstånd finner ni Strandtorget med matbutik, café, restaurang och infartsparkering.
Från Strandtorget avgår direktbussar till och från Gullmarsplan och Stockholms C (Vattugatan) med tät tidtabell under rusningstider. Övrig busstrafik finns att tillgå under dygnets alla timmar.
Vid Strandtorget finns även idrottshall, fotbollsplaner samt utegym.

På korta cykel/gångavstånd når ni skärgård, naturreservat, båtklubbar, Strandbadet samt anrika Tyresö Slott. Längre ut på halvön finns Trinntorps båtbrygga där Skärgårdsbåtar angör.
Varför inte en helgtur ut i skärgården eller ta båten i till stan en helgdag. Eller så packar ni picknick-korgen och besöker pittoreska Notholmen som nås från den storslagna slottsparken som omgärdar Tyresö slott. Vill man istället ge sig ut på långvandring finns flertalet inlopp till kända naturreservat som Tyresta och Erstavik att tillgå.

Tyresö erbjuder även fullskalig golfbana, simhall, ishallar, samtliga stora gymkedjor och har stora och välskötta ungdomsverksamheter för idrott.

Boka din visningstid och missa inte detta sällsynta tillfälle.

VÄLKOMMEN HEM

Rumsbeskrivning

Bottenplan

HALL
Väl inne i bostaden möts vi av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och garderob direkt till vänster. Ett mörkt klinker på golv samt ljusa väggar.

SOVRUM
Direkt till höger om hallen finner vi ett rum av bra storlek med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang.

SOVRUM
Bostadens andra sovrum på bottenplan beläget intill första sovrummet är harmoniskt och plats för en rymlig säng och övrigt önskat möblemang. Praktisk garderobsvägg med skjutdörrar för förvaring.

WC/D
Helkaklat badrum utrustat med dusch, handfat, wc samt ett rymligt badrumsskåp för förvaring.

Övre Plan

ALLRUM
En trappa upp möts vi av de sociala ytorna mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet går i ljusa nyanser som tillsammans med de stora fönsterpartier skapar fina ljusflöden i rummet. Här finns det plats för flertalet loungegrupper.

KÖK
Vidare finner vi köket som är väl tilltaget med planerade arbetsytor, fullskalig förvaring, god planering samt maxad utrustning. En välfungerande braskamin som bidrar till värme och trevlig stämning.
Mellan kök och sällskapsyta finns en avdelande köks-ö.

MASTER BEDROOM och TVÄTT/BADRUM
Master bedroom nås intill köket och har gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang efter tycke och smak. Sovrummet har access till badrum som innehar ett stort hörnbadkar, handfat med stor kommod, wc samt tvättmaskin och torktumlare med bra avlastningsyta.

SOVRUM/KONTOR
Invid master bedroom finner vi ett rum av bra storlek som idag nyttjas som arbetsrum men fungerar lika bra som ett extra sovrum för den stora familjen.

SOVRUM
Mysigt sovrum som passar perfekt som barnrum alternativt gästrum. Plats för säng och övrigt möblemang.

WC
Badrum med wc samt handfat. Klinker på golv samt delvis kaklade väggar.

VÄLKOMMEN HEM

Dokument (pdf)

Planlösningar Tomtkarta Energideklaration Besiktningsprotokoll

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

10 250 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

7 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

1 970 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Friköpt om hela 1970 kvm i bästa solläge sydväst.
Här erhåller ni en insynsskyddad, plan och ytterst solbadande trädgårdstomt där stora gräsytor för spring och lek mixas med vackert anlagda planteringar i form av silverpäron, syrén, hortensia, rhododendron, pion och hängalm.
Trädgården omgärdas av en uppvuxen och välskött avenbokhäck.
Till det fruktträd och bärbuskar som bjuder plommon, äpple, blåbär, smultron, hallon och vinbär.

Fastigheten har tillgång till sommarvatten som innebär att den trädgårdsintresserade kan vattna så mycket man önskar för endast 600 kr/år.

Boarea

192 kvm

Biarea (BIA)

2 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Mellanvägen 3

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1991

Taxeringsvärde byggnad

3 102 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 591 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 693 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

TYRESÖ FLINTAN 6

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

2004 / 1938

Om-/tillbyggnadsår

2001 och 2004

Utförda renoveringar

2022 Brandskyddskontroll utförd.
2022 Bergvärmepump servad.
2021 Anläggning och asfaltering uppfart/entré.
2020 Yttertak, papp och läkt bytt. Delvis utfört redan år 2004.
2020 Delvis renovering av fasad.
2020 Utbyggnad av altan.
2020 Skjutbart pooltak (teleskopfunktion) installerat.
2008 Pool om 8 x 4 m anlagd. Regelbundet underhåll utfört sedan dess.
2005 Takbyte på friggebod.
2004 Stor tillbyggnad av huset.
2004 Byte av elstammar.
2004 V/A-ledningar.
2001 Ombyggnation av äldre del.
2004 och framåt : Löpande anläggning av trädgård.
2004 och framåt : Löpande underhåll av ytskikt.

Typ av byggnad

Enplanshus i vinkel med del i form av sluttningsvåning

Typ av ventilation

Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning (FTX)

Fönster

Isolerglaskassetter

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten / Tillgång till sommarvatten från Albysjön för obegränsad bevattning

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Uteluftsventilerade krypgrunder med träbjälklag

Typ av uppvärmning

Bergvärme

Skick på värmeanläggning

Senast servad år 2022

Ålder på värmeanläggning

2004

Stomme

Modern träregelstomme i nyare del / Äldre trästomme/plankstomme i äldre del

Grundmur

Leca/lättklinker och betong

Fasadtyp

Trä

Bjälklag

Trä

Elkablar

Ledningar bytta år 2004

Huvudsäkring

25

Jordat eller ojordat

Jordat

El kommentar

Elstammar är från -2004.

TV/Internet beskrivning

Öppen fiber.

Uteplatsbeskrivning

- Helt magnifika sociala ytor erbjuds i form av altaner som mäter ca 108 kvm. Altanens olika delar löper sobert längs fasaden i nivåer och erbjuder solens strålar från det tidiga morgonkaffet till solnedgångens vackra ljusspel sommartid.
Från altanen når man poolen om 8 x 4 m som anlades år 2008. År 2020 installerades det moderna skjutbara pooltaket med smidig teleskopfunktion. Detta erbjuder stor säkerhet, förlänger poolsäsongen och minskar värmeförlusten nattetid avsevärt.

Övriga byggnader

- Friggebod.
- Tomtens storlek och topografi är som klippt och skuren för att enkelt kunna uppföra ett icke bygglovspliktigt Attefallshus om 25 (ej krav på V/A) eller 30 kvm (krav på V/A) vid önskemål.

Fel och brister

En av spisplattor på induktionshäll är ej i funktion.

Byggnadskommentar

Elstammar är från -2004.
V/A-ledningar är från -2004.

Skorstenskommentar

- Brandskyddskontroll utfördes år 2022.
- Sotning har utförts regelbundet.

Ekonomi

Kommentar

- I posten elkostnad ingår även uppvärmning. Kostnaden för elen är baserat på ett rörligt elavtal exklusive erhållet elstöd.
Avdrag på energianvändningen har gjorts för utomhuspool
(uppskattat 1440 kWh).

- I vatten/avlopp ingår även kostnad för sophantering.
- Samfällighetsavgälden avser kostnad för sommarvatten.
- Kostnaden för sotning är ett uppskattat snitt över åren och det ingår även obligatorisk ventilationskontroll samt brandskyddskontroll. Sotning utförs ej varje år.

Dessa kostnader är beräknade på ett hushåll om 3 vuxna personer.

Brukarbeteendet har stor inverkan på driftkostnader som därför kan skilja sig beroende på faktorer som bland
annat antal boende, inomhustemperatur, konsumtion av varmvatten och avtalsform för hushållsel.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

10 580 SEK/år

Sotning

1 200 SEK/år

Samfällighet

600 SEK/år

Årlig elförbrukning

19 691 kWh/år

Elkostnad

52 320 SEK/år

Summa driftkostnad

64 700 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

- Plats för 3-4 st fordon på asfalterad uppfart.
- Kan man bygga garage?
Enligt gällande detaljplan får man på fastighet uppföra uthus/garage om 40 kvm byggnadsarea. Dessa 40 kvm kan även delas upp i två enheter.
För mer info om gällande detaljplan, vänligen se kommunens hemsida : https://www.tyreso.se/stadsutveckling/gallande-detaljplaner/300---gimmerstaomradet.html

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 2/2 2023

Specifik energianvändning

66 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

119 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Tyresö Flintan Ga:1

Planer och bestämmelser

Gimmerstaområdet, Detaljplan (Beslutsdatum: 19981203)

Planer och bestämmelser

Flintan Kv:et, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19970515)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld - Se beskrivning

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

4 050 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Den gemensamhetsanläggning som anges som Flintan GA:1 avser servitut upprättat mellan fastigheterna Gimmerstavägen 6 & 8, Mellanvägen 5 samt Mellanvägen 3. Detta avser anlagda V/A-ledningar som löper över fastigheten Mellanvägen 3 och vidare till kommunens anslutningspunkt på Mellanvägen. Dessa V/A-ledningar löper i marken till höger om huset på Mellanvägen 3 (sett från gata.)
Fråga gärna mäklaren om ni har ytterligare frågor om detta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl