Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Husviksvägen 1, Styrsö, Brännö
Typ
Villa
KVM
76.0 kvm
Tomt
515 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

CHARMIGT HUS på pittoreska Brännö. Nu har ni chans att få köpa ett av Brännös äldsta hus, en riktig klenod. Ett hus som har renoveringsbehov men med stor potential. Entréplan med kök, allrum, badrum och två sovrum och uppe på loftet har ni ytterligare två sovrum.
Det är endast en kort promenad till öns lilla affär, skola, förskola och värdshus. Fotbollsplan och lekplats finns i anslutning till skolan. Bilfri ö och färja som tar dig smidigt in till Saltholmen och sedan vidare till centrum med snabbuss, spårvagn, cykel eller egen bil.

Ön erbjuder en trygg och harmonisk miljö att bo i både för barnfamiljer och andra. Här finns riktigt bra förskola och skola vilket självklart attraherar barnfamiljer som flyttar ut hit i allt större antal. Ön har en trevlig affär med post. Dessutom café, genuint värdshus, pensionat, handelsträdgård och ett småbåtsvarv med restaurang och bar. Till helgen köper man färsk fisk och nyfångade skaldjur vid kaj eller i affären. Lasse Dahlqvist som levde här, gjorde ön känd genom sina visor och än idag har ön gott om egna artister som bjuder på spelningar på öns olika scener.

Badplatser finns det gott om på ön, bl a vid Ramsdal finns barnvänliga stränder med klippor och hopptorn samt toaletter. Här finns det simskola på sommaren. Då erbjuds även fotboll, tennis, segling och inte minst rodd i tiohuggare och allmogebåtar. Föreningslivet är aktivt året runt och de flesta intressen tillgodoses. Via bastuföreningen finns tillgång till havsbastu med utsikt mot Känsö och Vinga. Skolan har en stor gymnastiksal som på kvällarna används för cirkelträning, basket, innebandy och annan motionsidrott som är öppen för alla.

På ön finns två yogastudios med lite olika inriktning som ger yogalektioner flera gånger per vecka året om såväl dag- som kvällstid. Dessutom finns det en aktiv kör och en filmstudio som anordnar visningar och en årlig filmfestival. Vill man istället promenera, jogga eller naturvandra finns många trevliga vägar och stigar. Till den obebodda grannön Galterö som är naturreservat med fridfullt betande får kan man ta sig via en fin stenbro.

Rumsbeskrivning

Välkommen in till ett mysigt hus.

Rakt fram vid entrén finns köket. Här har ni ett fönster ut mot baksidan av huset. Vit köksinredning med träbeslag, arbetsbänk i trä med ljust kakel ovan. Köksutrustningen består av spishäll med två plattor, kyl och frys. Målade väggar och laminatgolv.

Till vänster finns ett litet utrymme med ett fönster ut mot entrésidan av huset. Här står det en äldre vedspis i gjutjärn. Målade väggar och trägolv.

Längre fram till höger har ni ett allrum med två fönster i olika väderstreck. Här finns en vacker kakelugn, ett trägolv med höga fotlister.

Från vardagsrummet har ni dörr in till ett sovrum /allrum som också har två fönster i två olika väderstreck.
Härifrån når ni ett duschrum med kaklade väggar och plastmatta. Bredvid finns ännu ett utrymme med toalett och handfat med kommod. Målade väggar och plastmatta.

Rakt fram i hall finns en inglasad veranda med gott om ljusinsläpp från massa fönster. Här har ni också altandörrar ut mot framsidan av huset.

In i huset till vänster finns sovrum 2.. Även här är det gott om ljusinflöde från två fönster. Detta rum har flera garderober till förvaring. Målade väggar och plankgolv.

En trappa upp finns ett loft med två sovrum och ett allrum. Målade väggar och plankgolv i rummet till höger och målade väggar och plastmatta i det till vänster. Bägge sovrummen har fönster i var sin gavel på huset.

Utanför sovrummen finns ett allrum som kan användas som t.ex. tv-rum eller spelrum mm.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

515 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

76 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Husviksvägen 1

Ort

Brännö

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

806 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 747 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 553 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG BRÄNNÖ 1:195

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1909

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Kopplade tvåglasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt och pvc

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Taktegel

Grund

Krypgrund/torpargrund

Typ av uppvärmning

Direktverkande el

Stomme

Timmerstomme

Grundmur

Natursten

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

Övriga byggnader

Ett fristående förråd.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

2 021 SEK/år

Renhållning

1 471 SEK/år

Årlig elförbrukning

3 kWh/år

Elkostnad

14 000 SEK/år

Försäkringskostnad

1 942 SEK/år

Summa driftkostnad

19 434 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Brännö Ga:18

Planer och bestämmelser

Byggnadsplan För Del Av Brännö, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19520515)

Inteckning

Inteckningar

10

Totalt belopp

2 509 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy