Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sorundagatan 12, Enskede - Svedmyra, Enskede
Typ
Villa
KVM
82.0 kvm, biarea 53.0 kvm
Tomt
358 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Centralt och lugnt läge i omtyckta kvarter

Välkommen till detta charmiga hus med utmärkt läge på solig barnvänlig tomt (friköpt) i lugna och omtyckta kvarter med närhet till allt som barnfamiljen önskar. Flera populära skolor och förskolor ligger på bekvämt gångavstånd och ett stenkast bort finner du tunnelbanan som tar dig raka vägen till City. Området är som klippt och skuret för barnfamiljen och för den som önskar ett bekvämt villaliv med närhet till allt som storstaden har att erbjuda.
Huset som är i bra skick är tillbyggt 2018 har en totalyta på 135 kvm (82 BoA+53 BiA) fördelat på 6-7 rok. Bottenvåningen har en social och trivsam planlösning med vardagsrum och matsal i fil där matsalens fina takhöjd och stora fönsterpartier ger ett härligt ljus. Från matsalen har vi även utgång till en trädäckad altan och den mycket fina tomten. På altanen finns plats för sittgrupp och här har vi sol från tidig morgon till eftermiddag. Kvällssolen avnjuts bäst på altanens bortre del där man med fördel har placerat ut ytterligare en sittgrupp. Vidare har vi ett trevligt sovrum/matrum, kök, wc samt rymlig hall med bra avlastningsmöjligheter. Det fina och delvis nyrenoverade källarplanet inrymmer stilrent och fräscht badrum allrum samt två-tre sovrum varav ett har stora fönster som ger fint ljusinsläpp.

Uppställningsplats för bil finns. Fiber är indraget i fastigheten.

Välkommen hem!

OBS! Kommande hus med planerad visning 10-11/4.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

7 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

358 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Mycket trevlig trädgårdstomt (friköpt) på 358 m² med härligt solläge i söder. Tomten är lummig och insynsskyddad med sol från morgon till kväll. Från husets övervåning vetter en trappa mot trädgården och ger fin kontakt med grönskan. Balkongen kantas av ett stort äppelträd och erbjuder avskildhet och insynsskydd. Den stora altanen i söderläge ger stora möjligheter till avkoppling och umgänge. Trädgården står i blom från tidig vårkant till sen höst. Här finns bland annat hägg, japanskt körsbärsträd, smultron, rabarber och schersmin. Mot slutet av sommaren och början av hösten ger plommonträdet och äppelträdet god skörd. För barnen erbjuder tomten plats för såväl studsmatta som lek och spring.

Boarea (BOA)

82 kvm

Biarea (BIA)

53 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Sorundagatan 12

Ort

Enskede

Kommun

Stockholm

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Taxeringsvärde byggnad

2 213 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 486 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 699 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM HÄRADSSKRIVAREN 8

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

1932

Om-/tillbyggnadsår

2018

Utförda renoveringar

Tidigare ägare:
1993: Avloppsrör från hus till gatan byttes ut.
1995: Skorsten renoverades.
Ca 2000: Elledningar byttes.
2008: Dränering utfördes.
2008: Braskamin installerades inklusive nytt rör i skorsten.
2009: Mekanisk ventilation installerades.
2009: Nytt kök.
2009: Nya fönster i sovrum i källaren.

Nuvarande ägare:
2019: Tak renoverades med ny underlagspapp, betongpannor, läkt, plåtarbeten samt hängrännor och stuprör, utfört av fackman samt säljaren i egen regi.
2019: Tillbyggnad uppfördes, utfört av fackman med slutbesked.
2019: Termostater till radiatorer på övre plan byttes.
2019: Radonmätning utfördes (korttidsmätning), högsta uppmätta värde 810 bq/m3 (gränsvärde 200 bq/m3). Efter radonmätningen monterades friskluftsventiler i den tillbyggda delen. Ny radonmätning pågår. Resultat väntas slutet mars.
2021: Sotning utfördes.
2022 I samband med renovering av tvättstuga samt badrum byttes samtliga vatten och avloppsledningar i huset bortsett från den sista biten av avloppet som ansluter till toaletten på övre plan.
2022: Luft-/vattenvärmepump installerades, utfört av fackman.
2022: Betongplattan i tvättstuga samt badrum bilades upp och gjöts om med underliggande isolering samt vattenburen golvvärme, utfört av fackman.
2022: Tvättstuga renoverades, utfört av fackman.
2022-2023: Badrum är under pågående renovering.

Typ av byggnad

1-plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Grundsula/källare

Typ av uppvärmning

Luft/vatten värmepump

Ålder på värmeanläggning

2022

Stomme

Trä

Fasadtyp

Plåt och träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber.

Radonkommentar

2019: Radonmätning utfördes (korttidsmätning), högsta uppmätta värde 810 bq/m3 (gränsvärde 200 bq/m3). Efter radonmätningen monterades friskluftsventiler i den tillbyggda delen. Ny radonmätning pågår. Resultat väntas slutet mars. Skulle den nya mätningen påvisa ett värde överstigande 200 bq/m3 bekostar säljaren en radonsug som kommer installeras innan tillträdet.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

P-plats finns.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 10/3 2023

Specifik energianvändning

65 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

117 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Dombrevet T 1-17,häradskistan T 1-7,häradsskrivaren T 1-2 Och Lagläsaren T 1-29, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19320704)

Planer och bestämmelser

Enskede,stureby Och Herrhagen,delar Av Stadsdelarna, Stadsplan (Beslutsdatum: 19320617)

Inteckning

Inteckningar

10

Totalt belopp

4 501 300 SEK

Beskrivning

Övrigt

OMRÅDET:
Svedmyra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Områdets bebyggelse består huvudsakligen av villor. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede och hette ursprungligen Svinmyran.
Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Då öppnades en spårvagnslinje mellan Södermalm och Örby med station i Svedmyra och runt den började då småstugor att byggas med självbyggeri. Under slutet av 1940-talet började flerbostadshus att byggas och 1951 kom tunnelbanan.

KOMMUNIKATIONER:
Huset ligger endast c:a 4 minuters gångväg från tunnelbanan (station Svedmyra) och stan ligger bara c:a 13 minuter bort. Stationen Svedmyra trafikeras av gröna linjen och ligger mellan stationerna Sockenplan och Stureby. Avståndet till Slussen är 5,2 kilometer. Det finns även bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

NATUR OCH FRITID
Lugnt och skönt bostadsområde med fina strövområden i bl.a. Svedmyraskogen. Kort avstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet.

KULTUR OCH NÖJEN
Bekvämt promenadavstånd till picknickvänliga Margaretaparken. Även det expansiva Stadion och Globenområdet ligger nära samt Södermalm med tunnelbana eller cykel.

AFFÄRER OCH RESTARURANGER
I Svedmyra ligger den välkända och populära ICA-butiken BEA. Det finns flertalet pizzerior och thairestauranger på bekvämt avstånd samt liten torghandel i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy