Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ridlärargatan 4J, Åby, Mölndal
Typ
Parhus
KVM
89.0 kvm, biarea 14.0 kvm
Tomt
239 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Mysigt radhus med hörntomt i fantastiska Åby!

Kliv in i detta radhus och upptäck ett välplanerat hem där man känner sig hemma på en gång. Här erbjuds ett luftigt boende i gott skick och med mycket potential.

Det första man möts av i huset är en inbjudande, praktisk och öppen hall. Det stilrena, ljusa och öppna köket bjuder på bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stora fönster och vita skåpsluckor. Rymligt, lättmöblerat och socialt vardagsrum på nedre plan och två sovrum på övre plan.

Till detta hus hör en barnvänlig och rogivande hörntomt med välskött gräsmatta och många soltimmar. Här kan du njuta av en stor, ljus och charmig altan med trädäck med sol från morgon till sen eftermiddag. På framsidan finns även en mysig och insynsskyddad uteplats med trädäck, stenplattor och lättmöblerade ytor samt tillgång till rymligt förråd. Utöver dessa två härliga ytor finns en balkong på övre plan med trädäck och glasräcke som nås från ett av sovrummen.

Här bor du med ett sällsynt attraktivt läge nära det bästa Mölndal har att erbjuda, perfekt för familjen med höga krav på sin boendemiljö. Åbytravet och Mölndals Galleria finns på promenadavstånd och med goda förbindelser med kollektivtrafik. En kort bilresa bort nås Göteborg stad med allt därtill.

Åby Nordgård är en välskött och aktiv samfällighetsförening med god samverkan, långsiktiga underhållsplaner och god dokumentation. Vill du läsa in dig mer om samfällighetsföreningen kan du hitta mycket via deras hemsida, https://abynordgardsamf.se/nordgardsfakta/ .

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Tomtareal/mark

239 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

89 kvm

Boareabeskrivning

Suterräng/förrådsyta på nedre plan under trappa / kök med ca 27m2 golv- och förvaringsyta (likt krypgrund).

Biarea (BIA)

14 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ridlärargatan 4J

Ort

Mölndal

Kommun

Mölndal

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Taxeringsvärde byggnad

1 155 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 680 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 835 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MÖLNDAL RIDLÄRAREN 11

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Parhus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Hall

Den inbjudande, praktiska och öppna hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom goda avhängningsmöjligheter.

Kök

Det stilrena, ljusa och öppna köket har vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stora fönster och vita skåpluckor.

Vardagsrum

Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt; ett rymligt, lättmöblerat och socialt rum med parkettgolv och vita väggar. Här erbjuds mycket dagsljus, härliga umgängesytor och gott om plats för soffa och matgrupp.
Här finns även möjlighet att lägga till en vägg för ett extra sovrum om det skulle behövas.

Sovrum 1

Ett inbjudande, mysigt och ljust sovrum som ramas in av parkettgolv och ljusa väggar. Rummet nås från övervåningen och har fint ljusinsläpp och unika förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2

Ett nyligen omgjort, lättmöblerat och rogivande sovrum med fint ljusinsläpp, Dörr till balkong och plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och har laminatgolv.

Byggnader

Byggår

1968

Typ av byggnad

1-plans radhus i etage/suterrängplan

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Papp

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme

Stomme

Trä

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Bjälklag

Trä

Jordat eller ojordat

Delvis jordat

TV/Internet beskrivning

Kabel-TV och bredband via fiber för 210kr/månad.

Uteplatsbeskrivning

Altan på entrésida samt nyligen renoverad, stor träaltan på baksidan.

Övriga byggnader

Förråd på cirka 14m2 på entrésida med vatten. Används för tillfället delvis som tvättstuga. Vinterbonad gäststuga på baksidan.

Byggnadskommentar

1st 2-glasfönster i liten WC. Resten 3-glas.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

1 parkeringsplats ingår. Möjlighet till fler kan finnas för cirka 100kr/månad. Garage finns via separat kö för cirka 200kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 30/1 2023

Specifik energianvändning

103 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

96 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Mölndal Åby Ga:1

Planer och bestämmelser

Kv Sadelkåpan 1 Mfl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20010516)

Inteckning

Inteckningar

10

Totalt belopp

1 114 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy