Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

mån 5 jun 17:00 - 18:00

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sjöhagsvägen 48B, Sjöhagen, Sjömarken
Typ
Villa
KVM
155.0 kvm
Tomt
673 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Pampig villa med dubbelgarage på attraktiva Sjöhagen

Nu har du möjligheten att förvärva denna pampiga 2-plansvillan i New England stil på attraktiva Sjöhagen i Sjömarken! På en av dom bättre tomterna i området ligger det här exklusiva huset med stort dubbelgarage och fina materialval.

När du kör upp bilen på den fint stensatta uppfarten slås du direkt av en pampiga villan i New England Stil. Med fina stensättningar och planteringar som leder dig fram till entrén. Inne i hallen möts du av den ljusa och öppna hallen med fin praktisk klinkers. Från hallen har du fri sikt genom hela våningsplanet och huset öppnar direkt upp sig mot dom generösa sociala ytorna. Kök och vardagsrum består av ett stort rum med fönster och ljusinsläpp från flera väderstreck vilket skapar ett enormt ljusinsläpp. Köksön bidrar både med förvaring och sällskaplig närvaro. Genom dom stora dubbeldörrarna i glas tar dig enkelt ut till baksidan och trädgården. I vardagsrummet och köket har man flera exklusiva tillval såsom fin conturakamin, granitskivor och inbyggt surroundsystem. På nedre plan har du även stor tvättstuga med groventré, badrum samt ett extra sovrum.

Upp för trappan har du ett stort allrum med balkong, perfekt för mysiga filmkvällar eller när barnen har över kompisar. Det största sovrummet har en egen klädkammare och platsbyggd förvaring. De andra två sovrummen uppe är båda rymliga och har platsbyggd förvaring. Med ingång från allrummet uppe har du ytterligare ett badrum.

Sjöhagen är ett exklusivt nybyggt villaområde område i attraktiva Sjömarken. Som boende bor man med gångavstånd till den vackra naturen och Sjömarkenskolan som har årskurs f-6. Sjömarken präglas också starkt av närheten till Viaredssjön och de fina bad- och fiskemöjligheterna. Samhället ligger väster om Borås och granne med Sandared där man har tillgång till allmän service och högstadieskola. Nära inpå ligger även Citygross. Bor du i Sjömarken kan du arbetspendla med buss, bil och cykel. På fina cykelvägar tar du dig snabbt till närområdena eller in till Borås.

Tveka inte att anmäla dig till visningen!

Rumsbeskrivning

HALL
Stor ljus och öppen hall med klinkers och vattenburen golvvärme. Till höger finns en garderob för förvaring och under trappan finns mer plats för avhängning och skoställ. Från hallen ser du rak igenom huset och öppnar direkt upp sig ut mot vardagsrum och kök. Här när du både tvättstuga samt det ena badrummet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har stora fönsterpartier vilket ger ett enormt ljusinsläpp. Via dom stora pardörrarna når du altanen och den privata baksidan. Vardagsrummet är bra uppdelat med plats för soffa i ena hörnet och matsalsbord mer i mitten av rummet. Conturaspisen i täljsten är en snygg detalj samtidigt som det både ger värme och mysfaktor dom kallare månaderna.

KÖK
Kök har en öppen planlösning ut mot vardagsrum där en social köksö delar av rummet på ett snyggt sätt. Påkostat kök med rostfria vitvaror och en bänkskiva i svart granit. Väldigt bra med förvaring i form av både lådor, över- och underskåp.

BADRUM
Helkaklat badrum med vita väggar och ett snyggt svart klinkers i träimitation på golvet. Vattenburen golvvärme.

TVÄTTSTUGA
Kombinerad tvättstuga och groventré med klinkers på golvet. Här finns bra med plats för att kunna hänga av ytterkläder och förvara skor för att kunna hålla huvudentrén renare. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt vask.

SOVRUM
Nere finns ett extra sovrum som även kan fungera som gästrum eller kontor. För den som önskar så är väggen mellan sovrummet och vardagsrummet ett tillval och kan enkelt tas bort för att skapa ännu större vardagsrum.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Precis upp för trappan finns ett bra allrum som är perfekt för filmkvällar eller när barnen bjuder över kompisar. Här finns även extra plats för en kontorshörna. Balkongen gör att du kan öppna upp och få in frisk luft även på övre plan.

SOVRUM 1
Det största sovrummet har en egen klädkammare samt bra med platsbyggd förvaring. Sovrummet ligger i nordväst vilket gör att temperaturen är jämn även på sommaren.

SOVRUM 2-3
De två andra sovrummen på övre plan är jämstora och har båda platsbyggda garderober. Bägge sovrummen är stora och rymmer dubbelsängar.

BADRUM
Det stora badrummet uppe är rymligt och rymmer både dusch, badkar samt stor kommod i valnöt med praktiska utdragbara lådor.

GARAGE
För den som prioriterar bilen eller andra fordon så är detta ett garage av rang. Garaget är ett varmgarage på 60kvm och rymmer flertalet fordon samt har en bra förvaringsdel i bakkant. Det finns två stycken brunnar. Elektrisk port. Det går även att bygga en separat del här ute som skulle kunna användas som gästdel eller som hemmakontor.

Dokument (pdf)

Planlösningar Besiktningsprotokoll Energideklaration

Länkar

Film Sjöhagsvägen 48B FILM

Allmän information

Pris

6 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

673 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

155 kvm

Boareabeskrivning

Boarea om 155kvm fördelat på 2 plan.
Varmgarage 58kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Sjöhagsvägen 48B

Ort

Sjömarken

Kommun

Borås

Taxeringsår

2021

Värdeår

2010

Taxeringsvärde byggnad

2 426 000 SEK

Taxeringsvärde mark

695 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 121 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

BORÅS BACKABO 2:207

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

2010

Utförda renoveringar

2011 Byggnation av altan
2012 Byggnation av garage
2015 Stensättningar gjorda
2021 Ny kyl/frys
2022 Hus ommålat
2023 Renovation av räcke på balkong

Typ av byggnad

2-plansvilla

Typ av ventilation

Frånluft med återvinning

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Skorsten av plåt till contura-spis

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Valmat tak med betongpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Frånluftsvärmepump med återvinning

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

Jordat eller ojordat

Jordat

El kommentar

Modern el från byggår med automatsäkringar, jordat och jordfelsbrytare

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Stor altan som löper på baksidan och runt gaveln.

Övriga byggnader

Varmgarage med isolerad platta och elektrisk dubbelport. D 8,4m B 7,2m

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 000 SEK/år

Sotning

490 SEK/år

Samfällighet

2 000 SEK/år

Renhållning

2 830 SEK/år

Årlig elförbrukning

15 417 kWh/år

Elkostnad

15 000 SEK/år

Försäkringskostnad

5 026 SEK/år

Summa driftkostnad

31 346 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Stor stensatt uppfart med plats för 3-4 bilar. Ytterligare plats för 2 bilar eller andra fordon i varmgaraget.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

87 kWh/m²

Energiklass

C

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Borås Räveskalla Ga:3

Gemensamhetsanläggning

Borås Backabo Ga:5

Planer och bestämmelser

Sjömarken,del Av Backabo 2:17 m.fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20030114)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Transformatorstation - Se beskrivning

Samfällighet

BORÅS BACKABO S:4

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut TRANSFORMATORSTATION

Inteckning

Inteckningar

5

Totalt belopp

2 865 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl