Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 12:00 - 13:00
Varmt välkomna på visning! Boka er direkt på hemsidan eller ring 073-1457000!
tis 28 mar 17:00 - 18:00
Varmt välkomna på visning! Boka er direkt på hemsidan eller ring 073-1457000!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Rågången 10O, Ljungdala, Hässleholm
Typ
Radhus
KVM
105.0 kvm
Avgift
6 319 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysigt radhus i två våningar på lugn återvändsgata

Varmt välkomna till Rågången 10 O!

På Rågången bor man lugnt och tryggt i ett radhus i två vångar. På sina 105 kvm erbjuder lägenheten hela tre sovrum, två toaletter, ett stort vardagsrum och ett nyrenoverat kök från Nord Design som är utrustat med vitvaror från Samsung, LG och Hisense. De sociala ytorna finns på bottenplan och sovrummen är belägna en våning upp. Hela lägenheten har fått en uppfräschning av nuvarande ägare under 2022 och är helt klar att flytta in i. En perfekt lägenhet alltså för både familjen och paret som vill bo bekvämt i en lägenhet men ha känslan av ett hus. Till lägenheten finns gott om förvaring, både inne i lägenheten och i förråden på båda sidorna om huset. På framsidan finns även ett trädäck där kvällsolen kan avnjutas och på baksidan finns en liten trädgård på cirka 25 kvm med tillhörande trädäck.
I Brf Skvaltan bor ni bekymmerslöst i en förening som är ledande inom miljötänket. Föreningen har utmärkt sig med sin stora investering på solceller och deras arbete med att hålla nere kostnaderna samtidigt som miljön tas hand om. Från Rågången har ni gångavstånd till både förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Ni bor även i närheten av restauranger, vårdcentral, butiker och busshållplatser. Som ett extra plus finns det gott om grönområden och upplysta promenadstråk på Ljungdala.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

BOTTENPLAN
Hall:
Vi välkomnas in i denna ljusa lägenhet via den rymliga hallen. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och i hallen finns gott om inbyggd förvaring. Utanför ytterdörren har ni ett härligt trädäck i västerläge och ett förråd. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Kök:
Direkt in till höger om hallen har vi det stilrena och nyrenoverade köket från Nord Design. I köket finns det gott om plats och bra med arbetsyta. Köket är utrustat med vitvaror från samsung, LG och Hisense (kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin) som samtliga sattas in under köksrenoveringen 2022. Bänkskivorna är i laminat, på golvet ligger ett ekparkettgolv och väggarna är målade. Här finns även plats för ett matbord för 2-4 personer. Från köket nås även tvättstugan som även denna fick nya maskiner (tvättmaskin och torktumlare) under 2022.

Vardagsrum:
I slutet på hallen finns det stora och ljusa vardagsrummet. På golvet ligger ett härligt stavparkettgolv (original) och väggarna är målade (på strukturtapet). Här finns gott om plats för både matbord och för soffgrupper. De stora fönsterpartierna ut mot trädgåden och trädäcket sprider ett härligt ljus och bidrar till den luftiga känslan. Under sommarhalvåret utvidgas även vardagsrummet till att också inkludera trädäcket som är i direkt österläge.

Toalett:
I hallen precis innan vi kommer in i vardagsrummet finns en gästtoalett. Väggarna är målade och på golvet finns en plastmatta.

OVANVÅNING
Hall:
I den stora hallen precis ovanför trappen finns det gott om inbyggd förvaring. I taket sitter ett takfönster som sprider ett behagligt ljust till hela ovanvåningen. Till vänster i hallen finns två mindre sovrum, till höger det stora sovrummet och rakt fram finns badrummet. Väggarna är målade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Sovrum 1 och 2:
Sovrummen till vänster om hallen är lika stora och är perfekta barnrum, gästrum eller kontor. Båda rummen har utgång till den inglasade balkongen - en perfekt plats för morgonkaffet! Det ena sovrummet nås från det andra, men det går med enkelhet att göra en ny dörröppning direkt ut mot hallen. Väggarna är tapetserade i båda rummen och på golvet ligger ett parkettgolv.

Badrum:
Badrummet på ovanvåningen är rymligt och utrustat med dusch. Förvaring finns både i badrumsskåpet och i ett större skåp i ena hörnet av badrummet. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är kaklade.

Sovrum 3:
Det sista sovrummet på ovanvåningen är ett stort sovrum med gott om plats. Lugna och behagliga färger på väggarna, inbyggda garderober för att maximera förvaringen och en egen walk-in-closet (som idag används som kontor). På golvet ligger ett parkettgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Regler och rutiner - inre och yttre unde Brf Skvaltan stadgar 2019 Paviljongen 1 Energideklaration Rågången 10A-R 2021 Årsredovisning 2020 Årsredovisning 2021 EcoProjektet folder Information om köparens undersökningsplikt av bostadsrätt

Länkar

Film Bostadsrättsföreningens hemsida

Allmän information

Pris

1 095 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Våren/sommaren 2023

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

105 kvm

Gatuadress

Rågången 10O

Ort

Hässleholm

Kommun

Hässleholm

Lägenhetsnummer BRF

4

Våningsplan

0

Upplåten mark

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Radhus

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Skvaltan i Hässleholm

Organisationsnummer

737000-1161

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Skvaltan 1 i Hässleholms kommun. Fastighetens adress är Rågången 10A-R, Rågången 12A-H, Skvaltervägen 2A-F, Skvaltervägen 4A-F, Skvaltervägen 6A-F.

Lägenhetsfördelning:
Föreningen har 54 radhus fördelat i 6 huskroppar där 18 av radhusen är enplans och 36 av radhusen är tvåplans.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen har under hösten diskuterat en ev. höjning av avgiften och fattat beslut om att avgiften kommer höjas med 321 kr/mån fr.o.m. årsskiftet 2022/2023. Föreningen utesluter inte att ytterligare höjningar kan behövas men har ännu inte fattat något beslut kring det. Föreningen diskuterar en ev. höjning av avgiften. Höjningen ska endast täcka de ökande kostnaderna vad gäller drift.

Förväntad framtida utveckling och underhåll, se årsredovisning eller på föreningens hemsida www.skvaltan.se

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

BYGGNADSÅR
1963-1964

TV OCH BREDBAND
Grundutbud av tv och bredband med hastighet 100 mbit/s via fiber från Tele2 ingår i månadsavgiften. Föreningen erbjuder även telefonavtal utan fasta avgifter.

Brf bildades

1962

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar

Förväntad framtida utveckling och underhåll, se årsredovisning eller på föreningens hemsida www.skvaltan.se

Byggnader

Byggår

1964

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 319 SEK/månad. I avgiften ingår El, varmvatten och kallvatten debiteras för bostadsrätterna separat efter användning. Förbrukningen betalas månaden efter. Kostnaden per kWh är f. n. 2,50 kr under sommarmånader och 4 kr under vintermånader. Föreningen har solceller.

Föreningen debiterar bostadsrättshavarna månadsvis för utförd el-renovering. Debiteringen görs ur respektive bostadsrätts inre fond enligt följande: 130 kr/månad (enplanshusen) samt 160 kr/månad (tvåplanshusen). Debiteringsbeloppet är i ungefärlig storlek med avsättningen från månadsavgiften som görs varje månad till respektive inre fond. I samband med medlemsansökan lämnar ny medlem/bostadsrättshavare samtycke till att föreningen gör uttag i den inre fonden månadsvis.

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår uppvärmning, renhållning, avlopp, bredband och digital-TV samt en avsättning till den inre fonden om 170kr/mån. Från avsättningen tar föreningen 160kr/månad i avbetalning för genomförd elrenovering.

Andelstal

1,98404

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

142 007 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Baserat på uppgifterna från årsredovisningen från 2021 ((lång- och kortfristiga skulder minus bankkonto)*andelstal).

Kommentar

Kostnader enligt säljare. Kostnad för bostadsrättsförsäkring tillkommer.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

3 084 kWh/år

Hushållsel

643 SEK/månad

Försäkringsinformation

IF

Vatten

296 SEK/månad

Summa driftkostnad

939 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Utöver garage med separat lista har föreningen även onumrerade platser för föreningens medlemmar och gäster.

Föreningen installerar och bekostar laddstation för den medlem som har elbil och garageplats. Förbrukning av el vid laddstation betalas av bostadsrättshavaren.

Föreningen ska även installera två laddstationer för elbil utomhus.

Typ

Garage

Har separat kö

Ja

Kostnad

410 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

90 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

69 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Claus Holten, Skandek AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl