Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Skiffervägen 12, Ältadalen, Älta
Typ
Kedjehus
KVM
121.0 kvm
Avgift
5 815 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusivt kedjehus i ljuvliga Ältadalen

Denna bostad är REDO för försäljning. - Anmäl intresse eller kontakta ansvarig mäklare.

Välkommen till det moderna och ytterst attraktiva Ältadalen där ni finner detta praktfulla hem i två plan med stor baksida där ni njuter av solen på baksidan från morgon till tidig kväll på altan eller gräsmatta. På stenlagd uteplats belägen på framsida erhåller ni även den sista kvällssolen.
Huset uppfört 2019 är beläget i gavelläge och erbjuder rejäla sociala ytor inne som ute, tre-fyra sovrum, två badrum, tvättstuga, stor vind, carport med el, varmisolerat förråd samt genomgående högklassiga material med sobra färgskalor, stilrena val och praktisk design.
Området erbjuder ett enkelt och bekymmerslöst boende för familjens vardag med ytterst korta avstånd till förskolor, skolor, Älta centrum samt bra kommunikationer till Slussen såväl som Gullmarsplan.
I omgivningarna finns allt som kan önskas för den aktiva familjen med direkt närhet till motionsspår, utegym, lekplatser, aktivitetspark, naturreservat, badplatser, idrottsplatser och scoutkår. För den som vill njuta av havets bris i skärgårdsmiljö finner ni detta på 5 minuters bilfärd, eller så tar ni bara en promenad genom Erstaviks naturreservat där även Sörmlandsleden nås.

- Nyproducerat år 2019 av Bonava.
- Ytterst fina tillval gjorda som skapar en exklusivare känsla i interiör.
- Tomt i gavelläge med gräsmatta, altan och omgärdande vintergröna thujor. Framsida med läcker, påkostad stenläggning.
- Carport med el samt plats för upp till tre fordon.
- Rymligt klädvårdsrum med groventré och förvaring.
- 9 kvm varmisolerat uteförråd.
- Familjärt och barntätt område med bullerbykänsla.
- Energisnåla och svanenmärkta hus.
- Idag tre sovrum (kan göras om till fyra för att erhålla ytterligare i övre plan).
- Enormt läckra omgivningar för familjen endast 20 min från city.

Husets interiör är genomgående välplanerad där stilren minimalism möter funktion. Direkt i hallen möts man av praktisk klinker som övergår till det vackra vitlaserade parkettgolvet som går i en fin seans med de ljusa nyanserna på väggar. Perfekt för att låta just din stil i inredning sätta prägel på ditt hem.

I entréplan finner vi de sociala delarna i en halvöppen lösning där det stilrena köket med ljusgrå toner i snickerier erbjuder infällda spotlights, gott om förvaring, rejäla arbetsytor i komposit samt genomgående toppklass i sin fullskaliga maskinella utrustning. Helt enkelt allt för att skapa bästa förutsättningar för den hängivna hemmakocken. I anslutning till köket finns en rymlig matplats med fönster mot baksidans trädgård.

Vardagsrummet är tilltaget med stora fönsterpartier som skänker fina ljusflöden. Här erbjuds god rymd för flexibel möblering och genom altandörr når man baksidans altan och tomt.
Trädgården erbjuder en insynsskyddad samlingsplats av rang för familj och vänner under årets varma månader. Här njuter man solen från morgon till tidig kväll (ca 17:30). Gräsmattan som omgärdas av uppväxta thujor erbjuder rymd för såväl kubbspelet, mindre studsmatta samt spring och lek för de små. Vidare nås stor allmänning på innergård direkt i anslutning till tomtens slut, praktiskt och tryggt för den unga barnfamiljen.

I entréplanet finns även ett mycket rymligt klädvårdsrum med praktisk groventré som nås från framsidan samt ett generöst badrum med fönster som skänker ljus.

När vi tagit trappan upp till övre plan möts vi av en trevligt hall som binder ihop planets samtliga rum. Från hallen når man genom lucka den stora vinden.
I planet finns även tre sovrum och ett allrum. Allrummet går att bygga om till ett ytterligare sovrum om så önskas. Master bedroom här även goda förvaringsmöjligheter genom skjutdörrsgarderob.
Övre plan erbjuder även ett rymligt badrum med badkar och fönster, samt en generös klädkammare.

OMGIVNINGEN
I det hypermoderna och mycket barnvänliga området Ältadalen beläget endast 15 min från Stockholm City erhåller ni högsta boendekvalité för familjen.
Här finns direkt närhet till flertalet skolor/förskolor (2 min), idrottsplats, ishall, underbar natur, badsjöar och kommunikationer till både Slussen såväl som Gullmarsplan, Nacka, Tyresö och Haninge.
Även en läcker aktivitetspark med fantasifull lekpark, gräsytor för spring och lek, utegym samt den nordiska skogen nås runt hörnet.
Parken har även en mindre fotbollsplan samt populär pulkabacke i vinterskrud. I närliggande Hedvigslund finns även tennisbana såväl som skateramp.
Älta centrum finns på kort avstånd och ett par minuter bort med bil finner ni Willys, flertalet välsorterade matbutiker samt detaljhandel i Tyresö centrum.

På det stora hela ett fantastiskt hem i ett tryggt, modernt och barntätt område där ni bara kan flytta in och trivas från första stund.
Anmäl ert intresse för att informeras löpande fram till visningar.

VÄLKOMMEN HEM

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Boarea

121 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Skiffervägen 12

Ort

Älta

Kommun

Nacka

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Förråd om 9 kvm i bakkant på carport. Varmisolerat.

Lägenhetsnummer BRF

217

Våningsplan

2

Upplåten mark

Tomten om ca 279 kvm är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten).

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Kedjehus

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Victoria i Ältadalen BRF

Organisationsnummer

769635-4328

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Victoria består av 27 st hus på 121 respektive 123 välplanerade kvadratmeter som rymmer allt familjen kan önska.
Husen finns både som kedjehus och parhus - 21 st kedjehus och 6 st parhus.
Alla husen är Svanenmärkta, vilket innebär att vi har tagit extra hänsyn till miljön. För dig ger det ett bättre inomhusklimat och en lägre energiförbrukning som sparar både miljön och den egna ekonomin.

Föreningen äger marken och har en låg belåningsgrad för sin ålder om 9835 kr/kvm.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp i överlåtelseavgift. Överlåtelseavgiften betalas av köparen.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köpare som tar lån för att bekosta sin bostad.

Brf bildades

2017

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV/Internet: Samtliga hus är anslutna till fibernät. Förmånlig gruppanslutning tecknad via Bahnhof.
Obligatorisk avgift om 225 kr/mån för internet/IP-telefoni och TV.

Uppvärmning och ventilation

Frånluftsvärmepump (NIBE) med vattenburen golvvärme i nedre plan samt vattenburna radiatorer i övre plan / Mekanisk frånluft med värmeåtervinning. (FX)

Byggnadskommentar

Grund: Armerad betongplatta på mark med underliggande värmeisolering
Tak: Betongpannor
Fasad: Trä
Stomme: Trä
Mellanbjälklag: Trä med ljudisolering

Övriga utrymmen i föreningen

På föreningen privata gård finns en liten lekplats med lekstuga, sandlåda bänkar och bord att tillgå.
Föreningen har ett gemensamt förråd där det finns trädgårdsredskap såsom elgräsklippare, trimmer, mm.

Antal lägenheter

27

Lån i BRF per kvm

9 835

Byggnader

Byggår

2019

Ekonomi

Månadsavgift

5 815 SEK/månad. I avgiften ingår Ingår: Ombesörjning allmänna ytor, sophantering samt avsättning yttre underhållsfond för föreningens fastigheter och mark.

Avgiftsförändringar

I nuläget finns inga ytterligare avgiftsförändringar planerade.

Andelstal

3,694500

Andel av månadsavgift

3,694500

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 162 258 SEK

Kommentar

Uppvärmning: Avser även all kostnad för hushållsel och varmvatten.

Överlåtelseavgift

1338 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

535 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Uppvärmning

1 071 SEK/månad

Årlig elförbrukning

7 345 kWh/år

Kallvatten shablon

513 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 584 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Carport med eluttag. Plats för upp till tre bilar på asfalterad uppfart.

Dokument (pdf)

Stadgar Victoria i Ältadalen Årsredovisning 2021 E-deklaration Skiffervägen 12
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy