Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Strängnäsgatan 27, Centrala Hisingen, Göteborg
Typ
Villa
KVM
110.0 kvm, biarea 10.0 kvm
Tomt
441 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig villa med låga driftskostnader!

I hjärtat av Lundbys lugna och mysiga villakvarter finner vi denna charmiga och mycket välhållna villa anno 1913. Villan som under senare år genomgått omfattande renoveringar och förbättringar erbjuder idag, förutom en tilltalande planlösning och ljus färgsättning, mycket låga driftskostnader! På entréplanet finner vi ett helkaklat badrum med tvättpelare, stort och rymligt kök samt ett väl tilltaget vardagsrum som med fördel kan delas av till ett extra sovrum. Det övre planet inrymmer tre sovrum av bra storlek där det ena sovrummet även är försett med klädkammare.

Trädgården är vackert omgärdad av högvuxna tujor som ger bra insynsskydd. Längs baksidan av huset löper en stor altan och i hörnet av den lättskötta tomten finns ytterligare ett stort trädäck där man njuter av kvällssolen. Under huset finns dessutom en rejäl källare som ger utomordentligt bra med förvaringsutrymme.

Här bor man i ett lugnt och barnvänligt område med direkt närhet till alla bekvämligheter som Hisingen har att erbjuda. Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information och privat visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Ljus entréhall med avhängning direkt till vänster och ett ljusgrått klinker på golvet.

Badrum
Rakt fram i hallen finner vi ett helkaklat badrum med ljust klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ med kommod och belyst överskåp, dusch samt tvättpelare. I badrummet finns även praktiskt förråd.

Kök
Direkt till höger i hallen är köket beläget. Här går inredningen i vita spegelluckor med mörkgrå bänkskivor. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns riktigt bra med både förvaring och bänkyta.

Vardagsrum
Innanför köket finner vi ett ljust och väl tilltaget vardagsrum som med fördel kan delas av för att få ett extra sovrum. Härifrån har man även utgång till altanen.

Övre plan
Via trappan i entréhallen når vi det övre våningsplanet. Här möts vi först av ljus möblerbar hall.

Sovrum 1
Till vänster upp för trappan finner vi husets första sovrum.

Sovrum 2
Rakt fram upp för trappan ligger husets andra sovrum. Färgsättningen är ljus och den ena väggen är förstärkt för upphängning av TV.

Sovrum 3
Till höger i hallen upp för trappan finner vi husets tredje sovrum. Även här är ena väggen förstärkt för upphängning av TV och rummet är dessutom försett med en rymlig klädkammare.

Källare
Under huset finns en stor källare som till största del tjänar som förrådsutrymme.

Dokument (pdf)

Planlösningar Info undersökningsplikt Fastighetskarta-2022-12-08 Strängnäsgatan 27 - Besiktningsutlåtande Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

441,4 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad trädgårdstomt.

Boarea

110 kvm

Biarea (BIA)

10 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Strängnäsgatan 27

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

2 125 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 682 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 807 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG TOLERED 114:31

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1913

Utförda renoveringar

2000 - totalrenovering av entréplan med nya ytskikt, kök, wc/dusch, el och vvs
2004 - installerades fjärrvärme
2011 - nya fönster
2012 - lades yttertaket om med ny papp, läkt och betongpannor, ytterväggarna tilläggsisolerades 100mm utvändigt och ny fasadpanel
2015 - byggdes altanen
2017 - ommålning av fasaden

Typ av byggnad

1,5 plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Källare

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme

Ålder på värmeanläggning

2004

Stomme

Betong/trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Vidbyggd altan
Fristående altandäck i trädgården

Fel och brister

Ovanför källardörren, där trappan tidigare var monterad, saknas en bit av syllen.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 500 SEK/år

Uppvärmning

11 300 SEK/år

Renhållning

2 600 SEK/år

Årlig elförbrukning

7 370 kWh/år

Elkostnad

4 600 SEK/år

Hushållsel

3 390 SEK/år

Försäkringsinformation

Folksam

Hyrköp fjärrvärmeanläggning

4 620 SEK/år

Summa driftkostnad

32 010 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Uppfart bredvid huset med plats för 1-2 bilar.

Energideklaration

Specifik energianvändning

124 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

98 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19530529)

Planer och bestämmelser

114-Hemsöborna I Tolered, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19620921)

Samfällighet

GÖTEBORG TOLERED S:55

Samfällighet

GÖTEBORG TOLERED S:57

Samfällighet

GÖTEBORG TOLERED S:56

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

2 812 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Säljarna avser att genomföra försäljningen genom registrerad fastighetsmäklare Robin Almanakis vid SkandiaMäklarna. Detta innebär att alla visningar bokas med ansvarig fastighetsmäklare, som tillhandahåller dessa efter överenskommelse med säljarna. Eventuell budgivning startar så fort första budet kommer in och avslutas när säljarna bestämmer. Tillträde sker efter överenskommelse med säljarna.

Områdesbeskrivning

Hisingen är Sveriges femte största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du natur och närhet till havet samt ett komplett serviceutbud.
Lundby är den stora stadsdelen på Hisingen där fler och fler bostadsområden byggs och invånarantalet ökar snabbt i samma takt. Här är det flerfamiljshusen som dominerar, men även mysiga villaområden samt industriområden samsas här. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.
Keillers Park med Ramberget ligger på Centrala Hisingen. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat populärt utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

Kvilletorget och Kvillebäcken är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Här kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har vi trädgårdsstaden Hildedal med lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. På Hildedal är grönytorna lika viktiga som byggnaderna.

Norra Älvstranden är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

På Hisingen finns det flera förskolor, grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna, både kommunala och privata. IT-universitet finner man Vid Lindholmen, som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

För de som gillar shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärer. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge, gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv här. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön, de flesta ut mot Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy