Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ranbergagatan 9C, Husie, Malmö
Typ
Villa
KVM
102.0 kvm, biarea 15.0 kvm
Tomt
336 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gediget friköpt radhus med trädgård i söder!

Mitt i attraktiva Riseberga saluförs nu detta charmiga och friköpta radhus! Den inbäddade och lugna Ranbergagatan leder upp till nummer 9C där detta gedigna 1-½ plans radhus är beläget på en 336 m² stor trädgårdstomt. Alldeles intill finns idylliska villagator som leder ner till Bulltoftaparkens natursköna miljöer, skolor samt mataffärer vilket är perfekt för barnfamiljen. På denna härliga plats bor man i ett etablerat och lugnt villaområde med alla bekvämligheter tillhands samt goda buss- och vägkommunikationer in till centrala Malmö.

Interiört finns goda ytor för umgänge, vila och matlagning. På entréplan finns ett ljust kök med matplats, fina sällskapsytor i vardagsrummet, ett separat matrum där ytterligare ett sovrum kan inrättas efter behov, en toalett samt öppningsbar fönsterdörr som leder ut till uteplatsen på trädäck och trädgården. En våning upp och vi är i bostadens sovavdelning där ett rejält huvudsovrum finns i den ena gaveln och två mindre sovrum finns i den andra gaveln. Däremellan finns ett mysigt allrum och ett helkaklat badrum som rummen delar på. Moderna takfönster i olika storlekar och två takkupor ger ett fantastiskt ljusinsläpp alla tider på dygnet.

Utemiljön präglas av uppvuxen grönska samt en stor uteplats på trädäck som ligger i lä och nås via fönsterdörren i vardagsrummet. Det är inte svårt att föreställa sig alla de variationsrika sommarkvällar man kan spendera i goda vänners lag på den soldränkta uteplatsen som vetter mot söder. På fastigheten finns även ett integrerat garage som mättar de flesta förvaringsbehoven och som många radhusägare bygger om till extra boyta!

Passa på och säkra ett stadsnära boende med skolor, mataffärer och parkmiljöer.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

ENTRÉHALL
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp bostaden och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar samt klinker på golvet med komfortabel golvvärme. Vid entrén finns även en praktisk toalett.

GÄST-WC
Klinkergolvet i hallen fortsätter in till toaletten som är inredd med tvättställ, vägghängd spegel och wc.

KÖK
Till höger entrén finns det ljusa köket som delar en öppning med entréhallen. Här finns ett rymligt kök i vinkel med vit stomme, ljusa luckor, beslag i trä, kakel som stänkskydd ovan arbetsytorna, diskho i borstat stål samt arbetsbänkar i laminat. Det finns en matplats i köket vilket ger ett par trevliga platser för umgänge. I köket finns fönsterpartier som skänker rummet mängder med ljus.

Utrustningen i köket består en ugn med spishäll, köksfläkt, diskmaskin samt två kombinerade kyl och frys i fullhöjd.

VARDAGSRUM
Med stor förväntan gör vi entré i det harmoniska och ljusa vardagsrummet. Ett socialt och charmigt rum med parkettgolv, ljusa väggar samt ett fint ljusinsläpp via stora fönsterpartier mot uteplatsen och trädgården. Här erbjuds mycket dagsljus och plats för soffgrupp.

MATRUM/SOVRUM
Intill sällskapsytorna finns ett matrum som ursprungligen var ett sovrum på entréplan. Ekparketten löper tröskelfritt in till matrummet och ett stort fönster vetter mot uteplatsen. En populär planlösningsändring i matrummet, som ligger i husvinkeln som vetter mot trädgården, är att inreda till ett stort sovrum med extra fönsterpartier mot trädgården.

OVANVÅNING
Via trappan i entréhallen tar vi oss upp till ovanvåningen som består av tre sovrum, ett allrum samt ett badrum. På ovanvåningen finns det flertalet takfönster i sovrum, badrum och trapphus samt två mysiga takkupor mot trädgården.

ALLRUM
På ovanvåningen möts vi av ett allrum med ekparkett som hyser goda sällskapsytor. Här finns även takluckan till den rymliga vinden som mättar de flesta förvaringsbehoven.

SOVRUM 1
I ena gaveln av radhuset finns det huvudsakliga sovrummet - ett stort, harmoniskt och rogivande rum med ljusa golv och väggar. Rummet har gott om plats för förvaringskommoder, fint ljusinsläpp och plats för stor säng.

SOVRUM 2
I den andra gaveln finns det två mysiga och fina sovrum med plats för säng och nattduksbord. Rummen är inrett med väggar i varma kulörer och laminatgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

BADRUM
Helkaklat badrum med havsblå klinkergolv och vitt kakel på väggar. Inredningen består av wc, duschhörna badrumsskåp samt tvättställ med underskåp. Ett takfönster vädrar och släpper in naturligt ljus.

UTEPLATS
Stensatt uteplats är beläget vetter mot trädgården och soliga söder. Här finns gott om plats för en lounge samt en större sittgrupp.

GARAGE
Från entréhallen och uppfarten når vi det vidbyggda garaget. I garaget finns goda förvaringsmöjligheter samt möjligheter att inreda bostaden till större boyta.

RENOVERINGAR
Fönsterbyten, 2-glas isolerglas - 1987
Takfönster - 2005
Fjärrvärme - 2007
Tak, utfört av Komby tak på hela radhuslängan med 5 års garantibesiktning - 2012

Dokument (pdf)

Planlösningar Garantibesiktning - tak Samfa?llighet - ansvar Samfa?llighet Ändring av detaljplan för fastigheten Ranberga 1 i Husie i Malmö

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

6 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

336 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

102 kvm

Biarea (BIA)

15 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ranbergagatan 9C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1956

Taxeringsvärde byggnad

1 182 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 020 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 202 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ RANBERGA 20

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1956

Typ av byggnad

1-½ plans radhus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster isoler, 3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Målad plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Krypgrund av betong

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme

Skick på värmeanläggning

Normal

Ålder på värmeanläggning

2007

Stomme

Lättbetong

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Bjälklag

Trä

Jordat eller ojordat

Delvis jordat

TV/Internet beskrivning

Fiber finns att ansluta till på gatan.

Ekonomi

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår kallvatten, sophämtning, service till tvättstuga, maskiner i boden, kabel-TV.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Uppvärmning

9 252 SEK/år

Samfällighet

12 400 SEK/år

Elkostnad

8 831 SEK/år

Summa driftkostnad

30 483 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Fri 24h-villaparkering råder på gatan.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Malmö Ranberga Ga:1

Planer och bestämmelser

Ranberga 1, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20170124, Registreringsdatum: 20170308)

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19540611)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Fjärrvärmeledningar mm - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Kulvert för fjärrvärme - Se beskrivning

Samfällighet

MALMÖ RANBERGA S:1

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut KULVERT FÖR FJÄRRVÄRME

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut FJÄRRVÄRMELEDNINGAR MM

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

2 225 064 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl