Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kornknarrsgatan 5, Centrala Hisingen, Hisings backa
Typ
Villa
KVM
300.0 kvm, biarea 100.0 kvm
Tomt
886 kvm (friköpt)
Rum
15 rum

Välkommen till ett nybyggt hus mitt i hjärtat av Hisingen!

På Kornknarrsgatan 5 väntar ett riktigt fint nybyggt hus i tre plan fördelat på ca 300 kvm boyta och ca 100 kvm i biyta. Villan erbjuder välplanerade kvadratmetrar, utmärkta förvaringsmöjligheter samt ett fantastiska uterum. Här finns flera uthyrnings möjligheter då det finns 5 separata lägenheter med egna ingångar. Stora generösa fönsterpartier som bidrar med härligt ljusinsläpp. Huset har byggts om och tillbyggnader har skett i etapper under 2014-2022. Huset är just nu under pågående konstruktion.

Omgivningen framhäver något för hela familjen. Några av Göteborgs bästa skolor som Fridaskolan och Sankt Jörgen Fenestra. För den som vill spela golf, tennis eller ta en SPA weekend ligger Sankt Jörgens resort 5 minuter ifrån. Skogsslingor, stigar och belysta promenadstråk finns runt om i området. Här bor du i en välskött förening med lekplats och grillplats på innegården. Kommunikations möjligheterna är bra med buss direkt in till centrum, närhet till servicebutiker på Backaplan och Coop Bäckebol/ köpcenter ligger 10 minuter bort med bil.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Entréplan:
Du välkomnas av en rejäl gemensam hall som delar entréplan och vindsvåningen. Hallens väggar, liksom bostadens övriga väggar, har en fräsch och ljus färg. Golvet är klätt i smakfull mörk klinker med golvvärme.

Direkt till vänster på entréplan så nås det första sovrummet som rymmer en dubbelsäng och tillhörande möbler. Vidare in nås det stilrena badrummet som är välutrustad med kommod, handfat med spegel, duschkabin samt tvätt och torkmaskin. Vidare in kommer man till matsalen som är sammanhängande med köket vilket ger en öppen planlösning. Köket är väl försedd med arbetsytor tack vare en köksö och skåpdörrar i neutral design och färg som smälter bra in med bostadens charm. Maskinparken består av kyl, frys, spishäll, fläkt, ugn mikrovågsugn och diskmaskin. I anknytning till köket finns även en matplats med bord och 6 stolar. Från matsalen nås det stora inglasade uterummet som är förutsedd med värmegolv så att det kan användas året om. På högersida av hallen nås det väl rymda vardagsrummet där en eldstad tillför en trevlig miljö. Matsalen som finns i direkt anslutning till vardagsrummet rymmer en stor matgrupp där man kan avnjuta en fin middag med familj och vänner med fönster i två väderstreck söderläge och västerläge detta medför att hela våningen badar i ljus. Härifrån nås även den nybyggda altanen. Från vardagsrummet nås även de två andra sovrummen som rymmer en dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Övreplan/vindsvåning:
Genom den gemensamma hallen nås vindsvåningen. Direkt till vänster om trappan nås den inglasade uterummet där ett glas vin kan avnjutas med en kvällssol. Vidare in nås det första sovrummet som rymmer en dubbelsäng med möblemang. Ett rymligt badrum finns på övreplan med tvätt och torkmaskin, dusch, handfat med spegelskåp samt duschkabin. Badrummet är inrett med ljusgråa klinkers och stora beigea kakelplattor. Köket nås från det stora rymliga vardagsrummet, som består av kyl och frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn, diskmaskin, spishäll och fläkt. Takstolarna har framhävts i det stora vardagsrummet som ger en autentisk stil på vindsvåningen. I det rymliga vardagsrummet finns det plats för ett matbord med 4-6 platser samt en övrig möblemang vilket ger en öppen och social planlösning. Vidare in så kommer man till de två andra sovrummen på övervåningen som är rymliga med dubbelsängar samt sängbord. Genomgående spotlights på hela övervåningen. Vindsvåningen håller på i dagsläget på att byggas ut med två-tre ytligare rum i österläge.

Källarvåningen:
Källarvåningen är inredd med 3 separata lägenheter, där separat kök, med kyl och frys, spishäll och fläkt samt inbygg ugn och mikrovågsugn finns. Badrummen är utrustade med duschkabin, tvätt och torkmaskin, handfat med spegelskåp.


Välkommen hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

15

Max antal sovrum

10

Tomtareal/mark

886 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

ca 300 kvm

Boareabeskrivning

De nuvarande ägarna har rivit det äldre huset och uppfört ett nytt bostadshus på tomten, ingen areamätning har genomförts. OBS! En areamätning kommer genomföras när byggnationen har färdigställts.

Biarea (BIA)

100 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Kornknarrsgatan 5

Ort

Hisings backa

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1946

Taxeringsvärde byggnad

1 380 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 645 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 025 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG BACKA 766:59

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

1946

Utförda renoveringar

Det ursprungliga huset har rivits och på tomten har man låtit uppföra ett nytt bostadshus om ca 300 kvm enligt nuvarande ägare. Byggnationen har skett i etapper mellan åren 2014-2021. Huset håller genomgående hög standard med gedigna materialval. Man har bl.a. gjort nedanstående:

Fiber har installerats 2014.
Inrett tre lägenheter med egen ingång på källarvåningen med separat kök och badrum 2016-2017.
Borrades det för samt installerades bergvärme i huset 2018.
Ny el och byte av proppskåp under 2018 i samband med att spotlights i samtliga rum på entréplan installerades.
Första plan renoverades inklusive nytt kök och badrum 2018-2019.
Renovering av kök, badrum och hela vindsvåningen genomfördes 2020. I anknytning till detta installerades det spotlights överallt på vindsvåningen.
Golvvärme har installerats i stora delar av huset.
Byggt en altan i österläge, 2022.

Huset är under pågående byggnation, i dagsläget tillförs en tillbyggnad på vindsvåningen.

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Takpannor

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Fasadtyp

Tegelstensfasad

TV/Internet beskrivning

Fiber

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Backa Ga:28

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

4 149 095 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy