Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 270 000 SEK

Visningar

sön 4 dec 14:30 - 15:00
Boka tid för visning via mäklarens hemsida!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Lertegelvägen 20, Oxie, Oxie
Typ
Radhus
KVM
107.5 kvm
Avgift
5 599 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsamt radhus med uteplats!

Välkomna till detta väldisponerade BR-radhus i två plan med härlig uteplats som vetter mot lugn och bilfri gata. Bekvämt boende om 107 kvm fördelat på tre sovrum, två badrum, kök samt generöst vardagsrum som bjuder på fina sällskapsytor. Vidare finns även bekvämligheter så som egen tvättstuga, stort förråd samt en garageplats som tillhör bostaden. Trivsam bostad med stor potential på ypperligt läge som erbjuder service och kommunikationer precis runt knuten.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Öppen och inbjudande hall. Laminatgolv.

KÖK
Rymligt kök med ljusa väggar och laminatgolv. Utrustningen består av ugn/spis, fläkt, diskmaskin, dubbel diskho samt hel kyl och frys. I övrigt erbjuder köket generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Här ryms med enkelhet en matplats för 6-8 personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt. Lättmöblerat och välplanerat rum med parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang om så önskas. Trevlig fönstersättning som vetter ut mot bostadens uteplats.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet når vi det första av tre sovrum. Plastmatta och tapetserade väggar. Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang.

BADRUM 1
Badrum med toalett, duschkabin, handfat, badrumsskåp. Halvkaklade väggar.

TVÄTTSTUGA
Mellan kök och badrum finns tvättstugan. Oerhört praktiskt rum utrustat med tvättmaskin samt diskho och arbetsyta. Här finns gott om plats för förvaring i direkt anslutande rum.

Ovanvåning
ÖVRE HALL
Hall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Direkt till höger nås ovanvåningens badrum och till vänster leder hallen vidare till ovanvåningens två sovrum.

SOVRUM 2
Mindre sovrum med tapetserade väggar och plastmatta. Fungerar utmärkt som sovrum, gästrum eller kontor.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med gott om plats för säng och övrigt möblemang. Tapetserade väggar och plastmatta.

BADRUM 2
Praktiska och stort badrum med halvkaklade väggar. Här finns toalett, handfat, badkar och badrumsskåp.

Uteplats
Stenlagd uteplats som vetter mot lugn och bilfri gata.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Magnolian i Oxie Årsredovisning 2021 Brf Magnolian i Oxie Stadgar Brf Magnolian i Oxie Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

107.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lertegelvägen 20

Ort

Oxie

Kommun

Malmö

Beskrivning av förråd m.m.

Till bostaden hör ett förråd och garageplats

Lägenhetsnummer BRF

103

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Radhus

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Magnolian

Organisationsnummer

716406-8491

Allmän information

Brf Magnolian i Oxie (716406-8491) är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1978. Föreningen äger marken som köptes 2020 med fastigheterna Oxievång 1, 4 och 5 i Malmö kommun med adresserna Lertegelvägen 6-108, Murtegelvägen 3-135 samt Stengodsvägen 1-111. Föreningen upplåter 185 bostäder fördelat som 80 lägenheter och 105 småhus i form av kedjehus, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 3 gemensamhetslokaler i föreningen. Föreningen upplåter även 52 parkeringsplatser, 66 garageplatser och 55 förråd med hyresrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av köparen (483 kr år 2022)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen ska betala denna avgift (1208 kr år 2022).

Senaste avgiftshöjning: 2022-01-01 med 3%.
Planerad avgiftsförändring: Beslut om eventuell avgiftsförändring görs vid budgetarbetet i vinter (kontrollerad 2022-11-18).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
2018 Byte av 3st trappor på Lertegelvägen. Spolat samtliga avlopp i bostäderna. Bytt stuprör och hängrännor.
2019 Byte av 7st trappor på Lertegelvägen och Stengodsvägen. Målning av 16st ytterdörrar. Löpande underhåll av fasader. OVK utförd samt åtgärder efter OVK.
2020 Bytt filter i samtliga bostäder samt åtgärdat fläktar. Lekplats på Murtegelvägen omgjord. Boulebana och grillplats byggd. 45 takhuvar bytta. Renovering av fasader
2021 Bytt lekplatser på Murtegelvägen och Stengodsvägen. Bytt ca 40 fläktaggregat, fler byts efter hand. Påbörjat byte av fasadpaneler. Spolat dränering på Stengodsvägen. Föreningen har upplåtit uteplatserna tillhörande bostadsrätterna till de medlemmar som velat detta.
2022 Fasadrenovering. Besiktning av balkonger. Byggt staket och förråd.

Föreningen följer en underhållningsplan som upprättades 2019.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen handhar två samlingslokaler, en för 50 personer där kostnaden är 300kr/helg samt en för 20 personer som kostar 200 kr/helg (deponiavgift 500 kr). Även styrelselokal finns hos föreningen. Trevliga innergårdar med lekplatser och mycket grönytor.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Sydantenn 100/100 Mbit/s, obligatoriskt tillägg om 275 kr/mån. Hastigheten för bredbandet kan uppgraderas mot kostnad.

GARAGE OCH PARKERING
Brf Magnolian äger 1 garage med ett antal platser både under tak och ovan mark. Dessutom finns det garage på Lertegelvägen och Stengodsvägen som förvaltas av Brinova. Föreningen förfogar även över 6 gästparkeringsplatser som kan disponeras av besökande för en kostnad av 30 kr per dygn.
Alla bostadsrätter inom föreningen har en parkeringsplats eller garageplats som följer med bostadsrätten och denna går inte att säga upp.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår.

KONTAKT
Hemsida: www.brfmagnolianoxie.se
E- post: foreningen@brfmagnolianioxie.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftshöjningar.

Brf bildades

1978

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

185

Ekonomi

Månadsavgift

5 599 SEK/månad. I avgiften ingår Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 275 kr/mån avseende kabel-tv/bredband/telefoni, 980 kr/mån avseende en fast värmekostnad baserat på bostadens storlek samt 562 kr/mån avseende garageplats som ej går att säga upp.

Andelstal

0,58192%

Andel av månadsavgift

0,58114%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

155 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta