Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 250 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ängsdalsvägen 55, Bunkeflostrand, Bunkeflostrand
Typ
Villa
KVM
159.0 kvm
Tomt
963 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Nyfunkisvilla på "Guldkusten" intill det glittrande Öresund och de naturskyddade strandängarna

Det är så sällan men ack så kul - Men nu har vi fått in ett riktigt prestigeobjekt nära Sydsveriges bästa öringfiske. Naturen in på husknuten men ändå mitt i stan. Villan är spännande, generös och otroligt påkostad. Låg drift och riktigt trevlig exteriörmiljö. Garage med förrådsytor och separat byggnad från förra seklets begynnelse. Som granne får man både strand och hav samt fina Brovallen där LB07 spelar och tränar. 100 meter från huset ligger "Sveriges bästa skola 2011" - Ängsdalsskolan i friskoleregi. Här är det helt enkelt gott att leva, bo och verka. Låt oss ses på nästa visning!

Rumsbeskrivning

Upplyst och väderskyddad ytterentré, som leder in i en central hall med ett generöst kapprum invid. Här finns även ett helkaklat badrum i en enastående greige kulör och fungerar även som gäst-wc. Vidare in välkomnas ni in till ett fantastiskt kök med påkostade materialval och omsorgsfullt vald interiör, där den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att bostaden känns spatiös och blir naturligt hemmets hjärta. Köket är så nytt som i år, i en minimalistisk stil när den är som bäst, fullt utrustat med ypperlig förvaring, arbetsytor i granit och allt som underlättar för vardagen med vitvaror från Electrolux. Invändigt bjuder bostaden på enhetlig interiör på vardagsrum och matplats, som är i generös storlek med oslagbart ljus från tre väderstreck. En utgång mot den skyddade baksidan finns intill matplatsen och med tanke på västerläget kan man enkelt förstå att det är här man springer ut och in med grillbrickorna på sommaren. Utöver moderniteter och charm erbjuds goda förvaringsmöjligheter och en smart lösning för förvaring under trappan bakom en sober ribbpanel.

Detta hem är enastående anpassat till familjen som sätter värde på karismatiska detaljer där varje kvadratmeter har ett syfte. Ovanvåning inleds av ett rejält allrum, ljussatt av stora fönster från två håll där ni kan få till de allra mysigaste film och spelkvällarna tillsammans, i synnerhet om valet av film inte kan bestämmas till lördagsgodiset.
Tre sovrum, samtliga med "master"-storlek finns att välja och vraka bland här uppe. På golvet vilar det eleganta parkettgolvet som löper genom hela huset och som stilrent bryts av från det helkaklade badrummets gråbeiga färgskala.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Bostadsfilm

Allmän information

Pris

8 250 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

7 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

963 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd och rumsindelningar.
Nuvarande ägare har lagt om ny uppfart med stenläggning samt lagt till uteplatser. Nytt staket och nylagt gräs.

Boarea (BOA)

159 kvm

Boareabeskrivning

Taxerad boyta är 150 kvm, men en uppmätning visar att den verkliga ytan snarare är 159 kvm.

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ängsdalsvägen 55

Ort

Bunkeflostrand

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1946

Taxeringsvärde byggnad

1 888 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 715 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 603 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ STRANDMARKEN 15

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1925

Om-/tillbyggnadsår

1979

Utförda renoveringar

2021
- Badrum (NV) är helkaklat i greige kulör försett med WC (Ifö), tvättställ (Ikea) och handukstork (Noro). Golvärme ger ytterligare mervärde.
- Badrum (OV) följer samma stil med helkaklat i grå beiga kulör. Försett med tvättställ (Svedbergs), WC (Ifö) samt dusch från Tapwell.
- Parkettgolv i en ljus krämig kulör från Kährs.
- Målat om väggar (vit).
- Ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstuga.

2022
- Vita släta luckor från Ikea med mörk bänkskiva i granit. Försett med kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn samt ugn. Samtliga från Electrolux.
Induktionshäll med inbyggd fläkt från Siemens. Underlimmad vask samt blandare (Tapwell).
- Nya dörrar till samtliga sovrum samt karmar. Nya lister och foder.
- Elrenovering och elskåp.
- Nymålade fönster.
- Mycket tid och hjärta på trädgården med ny uppfart (stenläggning), uteplatser, staket och nylagt gräs.
- Bytt vindskivor
- Nyservad panna

Typ av byggnad

Tvåplanshus med tillbyggd enplansdel

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Mest treglasfönster 2012

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om + egen brunn för bevattning

Taktyp/takbeklädnad

Plåt (1970 resp 1980), papp ovan garage 2007

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Luft/vattenvärmepump (IVT, 2015)

Ålder på värmeanläggning

2015

Märke på värmeanläggning

IVT

Stomme

Trä

Grundmur

Sten

Fasadtyp

Fasadtegel

Bjälklag

Trä resp ErGe

TV/Internet beskrivning

Fiber

Övriga byggnader

Flera äldre bibyggnader bl a en uppvärmd tvättstuga (där det för övrigt finns en grovdusch - perfekt till hunden efter promenaden längst strandängarna), pannrum och trädgårdsförråd. Garagebyggnad ut mot framsidans uppfart.

Fel och brister

Hydrofor eller pump saknas till brunn på gården. Liten fasadspricka i hörnet NV. Tak på huvudbyggnadens äldre del är troligen från 1970. Takläcka på västra förrådet.

Ekonomi

Kommentar

Pga att villan varit tom under renovering samt att tidigare ägare var ensam i hushållet får vi luta oss tillbaka på dessa förutsättningar tillsammans med EON:s estimerade förbrukning för 2022. Härför torde en normal el-förbrukning för fem(5) personer i hushållet vara ca 16.000 kwh vilket vi multiplicerar med 2 kronor per Kwh.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 825 SEK/år

Uppvärmning

25 000 SEK/år

Renhållning

2 190 SEK/år

Årlig elförbrukning

16 000 kWh/år

Hushållsel

7 000 SEK/år

Försäkringskostnad

4 300 SEK/år

Försäkringsinformation

Folksam fullvärdesförsäkring

Summa driftkostnad

43 315 SEK/år

Antal personer i hushållet

5

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage samt två uppställningsplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 15/2 2021

Specifik energianvändning

90 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Enspecta

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19780216)

Planer och bestämmelser

Strandmarken, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19790827)

Inteckning

Inteckningar

7

Totalt belopp

5 354 000 SEK

Beskrivning

Service och kommunikationer

För den som inte tar bilen finns cykelvägar samt bussförbindelser med 6:an och/eller 4:an. Närheten till Hyllie station gör att ni snabbt når de centrala delarna av Malmö eller över sundet till Danmark.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta