Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 2 apr 13:00 - 14:00
Varmt välkommen! Föranmälan krävs. Boka visning hos ansvarig mäklare.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 300 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tistelängsvägen 4, Saltarö/Skärmarö, Värmdö
Typ
Villa
KVM
123.0 kvm
Tomt
1 880 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa med mysigt, attraktivt och havsnära läge

TILLFÄLLE - dags för visning! Denna ljusa, hemtrevliga och inbjudande villa erbjuder ett bekvämt boende om 123 kvadratmeter. Huset ligger på Saltarö/Skärmarö och bjuder på fina sociala ytor, öppen spis och en mysig karaktär. Huset står på en lättskött, trevlig och härlig naturtomt med terrass i soligt sydvästläge. Här möts du av en stor och inbjudande terrass med staket som har lättmöblerade ytor med plats för både matbord och stolar samt soffgrupp. Här trivs du och vännerna för grillkvällar eller för samvaro och lek! Markiser finns över köks- och vardagsrumsfönster.

Saltarö/Skärmarö är en mycket omtyckt och trevlig del av Värmdö. Fastigheten ligger nära naturen och inom gångavstånd hittar du bland annat Marias växter och café och Saltarö Tennisklubb.

Rumsbeskrivning

Entré med en praktisk och trevlig farstukvist som leder in till en rymlig hall med fönster. Här finns både klädhängare och hyllor.

Dusch/WC-rum nr 1:
Ett rum med beige klinkergolv och vitkaklade väggar med en lätt beige bård. Tvättställ med mörk kommod samt badrumsspegelskåp. WC och dusch.

Tvättstuga:
Nyrenoverad tvättstuga 2022. Mörkt klinkergolv, vitmålade väggar, tvättmaskin och torktumlare, mörka bänkskivor samt skåp med vita luckor för förvaring.

Sovrum 1:
Sovrum 1 med fönster ut mot terrassen har plats för dubbelsäng och här finns en garderobsvägg med både hyllor och hängare. Vitmålat tak, mörkgråa väggar och mörk heltäckningsmatta.

Vardagsrum/Matplats:
Hemtrevligt vardagsrum/matplats med plats för både soffa och matsalsbord. Altandörr ut till terrassen. Vitt tak och mörkgråa väggar gör sig bra till det träfärgade golvet. Här står också braskaminen som ger en mysig känsla!

Kök:
Köket ligger en halv trappa ner från vardagsrum/matrum. Här finns plats för matlagning! Altandörr ut till terrassen. Kyl- och frys, spis, fläkt, diskmaskin. Mörkgråa köksskåp med mässingsfärgade handtag. Kakel ovanför rostfri diskbänk och bänkskiva i trä. Vitlaserat laminatgolv, mörkgrå färg på väggar och vitmålat tak.

Passage:
Från köket går en ljus passage med många fönster ner en halvtrappa till dusch/wc-rum nr 2 samt en sovrumsdel med ytterligare två sovrum.

Dusch/WC-rum nr 2:
Nyrenoverat dusch/wc-rum 2022. Fina materialval, beige klinker och vitt kakel på väggarna. WC och dusch. Tvättställ med kommod. Tvättmaskin finns installerad också här.

Sovrum 2:
Mysigt rum med plats för säng och byråer samt bokhyllor. Ekparkett golv samt vita väggar och tak.

Sovrum 3:
Sovrum 3 är stort, rymmer flera sängar samt skrivbord och lekyta. Ekparkett golv samt vita väggar och tak.

Terrass

En stor, insynsskyddad terrass med lättmöblerade ytor, plats för matbord och stolar och plats för soffgrupp. Härifrån har du utsikt mot tomten och skogen. Nås via vardagsrummet och köket.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2022-10-08 Fastighetskarta-2022-10-08

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 300 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

1 880 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Tomten är högt belägen med naturen nära inpå.

Boarea (BOA)

123 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Tistelängsvägen 4

Ort

Värmdö

Kommun

Värmdö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1971

Taxeringsvärde byggnad

1 424 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 245 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 669 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ SALTARÖ 3:552

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1959

Om-/tillbyggnadsår

2022

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster isoler, 3-glasfönster isoler

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor, Plåt

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Direktverkande el, Luft/luftvärmepump, Kamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

Jordat eller ojordat

Delvis jordat

El kommentar

Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares kostnader och kan variera beroende på nyttjande. Ytterligare en luft/luft värmepump har installerats under 2022.

Byggnadskommentar

Den ursprungliga byggnaden med byggnadsår 1959 består idag av två sovrum och wc/duschrum. 1980 byggdes den husdel som idag är matplats, vardagsrum, entré, sovrum, wc/duschrum, tvättstuga. 1984 byggdes köket och en kort trappa ner dit från matplatsen. 1985 byggdes passagen med trappa mellan kök och ursprungliga husdelen. 2002 byggdes entrén in (farstukvist).

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

1 800 SEK/år

Sotning

800 SEK/år

Samfällighet

3 560 SEK/år

Renhållning

6 640 SEK/år

Årlig elförbrukning

22 976 kWh/år

Elkostnad

65 310 SEK/år

Försäkringskostnad

7 964 SEK/år

Försäkringsinformation

Trygg Hansa

Summa driftkostnad

86 074 SEK/år

Antal personer i hushållet

6

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 5/10 2022

Specifik energianvändning

178 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

320 kWh/m²

Energiklass

G

Besiktningsman

Levon Saffo, Enspecta AB

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Saltarö Ga:1

Planer och bestämmelser

Saltarö 3:1 Skärmarö 1:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19501023)

Inteckning

Inteckningar

17

Totalt belopp

2 890 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Saltarö/Skärmarö är en skärgårdsidyll; nära havet och natursköna områden. Det är en plats omgiven av beteshagar med hästar och får och ändå en bra geografisk placering, med endast ca 40 minuters bilväg eller ca 1 timmes bussresa från Stockholm. Ett välskött område med en mycket välfungerande samfällighet. Här finns flertalet härliga bad, vackra strövområden och vandringsleder i fantastiska omgivningar. För den aktiva finns många årliga aktiviteter, simskola och mysigt midsommarfirande. Även tre tennisbanor finns, tillhörande Saltarö Tennisklubb och seglarskola, Stockholms Jolleskola.

Saltarö Skärmarö Bryggförening har ca 400 båtplatser på sju platser inom Saltarö och Skärmarö. (Se www.ssbf.eu).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl