Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Seglarö 16, Seglarö, Åkersberga
Typ
Villa
KVM
26.0 kvm, biarea 9.0 kvm
Tomt
4 830 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sjötomt med brygga, egen strand och hus vid vattenbrynet!

Fantastiskt läge med stor sjötomt! Fastigheten ligger fint belägen på Seglarö med närhet till både Waxholmsbåt samt närservice på Ljusterö. Från fastlandet tar det bara ca 5 min med egen båt. Stor tomt på nästan 5 000 kvm med möjlighet att bygga nytt hus då fastigheten ligger utanför detaljplan. Bredvid bryggan finns ett underbart placerat brygghus inrett enkelt med ett litet kök, allrum med sjöutsikt samt ett mindre sovrum. Stor härlig altan med utsikt över vattnet och bryggan. Huvudhuset ligger en bit upp på tomten och har sett sina bästa dagar och är i stort behov av renovering eller riva för att bygga nytt. Ovanför huvudhuset finns även en friggebod som använts som gästhus.

Seglarö ligger skyddat en bit upp i Furusundsleden och trafikeras av Waxholmsbolaget. Från fastigheten är det knappt 2 Nm till Linanäs, på Ljusterö, som erbjuder flera restauranger, sjömack med en liten butik. Ca 5 Nm till Grinda som erbjuder både värdshus och barhäng samt en härlig ö med bondgård och djur att titta på. Mot fastlandet så är det bara ca 1 Nm till den populära sjökrogen Skeppskatten i Skeppsdal där det även finns en mindre båthamn med parkeringsmöjligheter. Dyviks marina erbjuder båtplatser samt även vinterförvaring samt service. Vid Dyviks sjömack erbjuds sommartid även glass och fika.

Båtplats och parkering finns att tillgå vid Nykvarns varv.

*** Kontakta mäklare simon.palmqvist@skandiamaklarna.se, 073-595 08 31 för en privat visning ***

Rumsbeskrivning

Generellt föreligger ytskiktsrenovering på huvudhuset

Allrum Brygghuset

Underbar sjöutsikt från allrummet som är kombinerat med köksdelen.

Kök Brygghuset

Mindre arbetskök där det finns spis/ugn, kyl/frys samt en diskbänk.

Sovrum Brygghuset

Bakom allrummet och köket finns ett mindre sovrum men plats för 1-2 sängar.

Allrum Huvudhuset

Stort allrum med tidsenligt furugolv. Plats för varierad möblering med både soffa och matsal. Utsikt mot vattnet från ett av två fönster.

Kök / Matplats Huvudhuset

Köksdelen består av en köksbänk med gott om förvaring samt en spis med plattor och en vedeldad spis. Golvet sviktar kraftigt och behöver åtgärdas på vissa ställen.

Sovrum Huvudhuset

Sovrum som rymmer två vanliga sängar eller två våningssängar.

Allrum Friggeboden

Stort rum om ca 10 kvm som inrymmer både soffa och säng för gästerna. El indraget men ej isolerad. Trappan behöver en översyn.

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2022-10-20 tabell-9-var2023

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 995 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Omgående

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Tomtareal/mark

4 830 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

26 kvm

Biarea (BIA)

9 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Seglarö 16

Ort

Åkersberga

Kommun

Österåker

Taxeringsår

2021

Värdeår

1934

Taxeringsvärde byggnad

209 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 861 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

4 070 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

ÖSTERÅKER LÅNGHOLMEN 1:12

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1934

Typ av byggnad

Fritidshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Avlopp saknas

Vatten

Kommunalt/enskilt sommarvatten

Taktyp/takbeklädnad

Papp

Grund

Plintar

Typ av uppvärmning

Direktverkande el, braskamin

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Träfasad

TV/Internet beskrivning

Analogt, fiber finns vid tomtgräns.

Övriga byggnader

Friggebod om ca 10 kvm oisolerad
Förråd samt utedass

Fel och brister

I huvudhuset är golvet mjukt och behöver akut renovering av bärande golvkonstruktion.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

175 SEK/år

Samfällighet

550 SEK/år

Renhållning

3 600 SEK/år

Elkostnad

3 000 SEK/år

Summa driftkostnad

7 325 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Egen brygga

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

3 060 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Välkomna till Seglarö som är en skärgårdsö i Stockholms innerskärgård som ligger bredvid Furusundsleden ca 5-10 min med båt från fastlandet och är belägen i höjd med Skeppsdal norr om Åkersberga mellan fastlandet och Ljusterö. Ön består av 24 fastigheter och trafikeras av Waxholmsbolaget till Seglarö brygga på sydöstra sidan av ön.

Närservice
Närmsta affär ligger ca 10 min med båt i Linanäs, Ljusterö. Dyviks marina erbjuder ett mindre sortiment med glass och fika samt bensin/diesel. Vaxholm finns både affärer och systembolag och det tar ca 20 min med egen båt till Vaxholms gästhamn. Ett flertal restauranger/sjökrogar finns i närheten t ex Skeppskatten vid Skeppsdal, Restaurang Skärgårn vid Linanäs på Ljusterö, Grinda Värdshus samt Framfickan på Grinda eller flera restauranger i Vaxholm. Du kan även ta båten till Ljusterö GK och lägga till vid deras brygga för att spela en golfrunda i Skärgårdsnatur.

Parkering/bryggplats
Alla fastigheter på Seglarö har egen brygga. P-plats samt bryggplats på fastlandet finns via Dyviks marina, Nykvarns varv, Skeppsdal eller Skärgårdstadshamnen.

Kollektivtrafik
Waxholmsbolaget trafikerar bryggan Seglarö under vår, sommar och höst.
Hissa semaforen vid bryggan om du vill åka med båten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl