Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 500 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Järneksgatan 5, Gamla Rosengård, Malmö
Typ
Villa
KVM
110.0 kvm, biarea 64.0 kvm
Tomt
570 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gediget stenhus i Västra Kattarp!

Nu saluförs detta trivsamma villaboende i Västra Kattarp med närhet till Möllevången, Södervärn, Jägerso Centrum och Mobilia! Lugna villagator leder upp till Järneksgatan 5 där denna gulteglade 1-½ plansvilla med inredd källare är situerad på en grönskande och lättskött trädgårdstomt i solsäkert läge. Till den trevliga utemiljön finns ett vinterbonat uterum, en fin terrass under tak, gott om gräsmatta, uppvuxna häckar samt ett praktiskt trädgårdsförråd. På den 570 m² stora och friköpta trädgårdstomten finns alla förutsättningar för odlingsintresse, lek och unika underhållningsmöjligheter!

Interiört finns 110 m² väldisponerade kvadratmetrar fördelade på 95 m² stora och öppna sällskapsytor på entréplan samt ytterligare 15 m² boyta i sovavdelningen på ovanvåningen vars golvyta är större än så. På entréplan finns ljusa sällskapsytor med vardagsrum, kök och matplats sammanhängande, ett 25 m² stort vinterbonat uterum med glaspartier runtom som skapar ett extra sällskapsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp alla tider på dygnet samt en rejäl och inbjudande hall där även en praktisk toalett är belägen. En trappa upp och vi är på ovanvåningen där två sovrum delar på ett allrum. I tillägg finns 64 m² användbar biarea i den inredda källaren som har en god takhöjd och stor potential. Källaren rymmer ett stort sovrum, ett allrum, förråd samt ett helkaklat badrum där även fjärrvärmecentralen är belägen. Många praktiska bonuskvadratmetrar att nyttja för vila, umgänge eller hobbyn.

På fastigheten finns även biluppställningsplatser på uppfarten samt ett 30 m² stort vidbyggt garage. Här bor du nära stan, matbutiker, service, skolor och utmärkta kommunikationer med såväl inre som yttre ringvägen inom några minuters räckhåll. Via nyöppnade Persborgs tågstation ges även goda tågförbindelser. Passa på att säkra ett trivsamt boende mitt bland spännande villakvarter där allt man kan önska sig finns i närområdet.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp bostaden och välkomnar både boende och gäster med ett praktiskt klinkergolv som övergår till ekparkett. Luftig och ljus entréhall med klädhängare och hatthylla samt förvaring under trappan.

VARDAGSRUM
I anslutning till entréhallen finns vardagsrummet - ett ljust och öppet sällskapsrum med parkettgolv och fönster runtom. Här erbjuds mycket dagsljus samt plats för både en soffgrupp och en stor matgrupp som skapades efter en ändring av planlösningen där en vägg togs ned. En stor öppning leder in till köket och vidare ut till det vinterbonade uterummet samt trädgården vilket skapar en fin koppling mellan umgänge inne och ute.

KÖK
Köket samspelar med vardagsrummet på ett fint sätt via en öppning mellan rummen. Här finns ett IKEA kök (2012) med en mörk skåpsinredning, beslag i borstat stål, arbetsbänk i mörk laminat samt ljust kakel som stänkskydd ovan arbetsytorna.

Utrustningen består av glaskeramikhäll, varmluftsugn, diskmaskin, fläktkåpa samt kombinerad kyl/frys.

VINTERBONAT UTERUM
Mot huset trädgårdssida finns en fantastisk tillbyggnad som mäter ca 25 m² (2012) och utgör ytterligare ett sällskapsrum. Ett trevligt ljusinsläpp letar sig in via stora fönster runtom uterummet som även är vinterbonat. Det är inte svårt att föreställa sig alla de variationsrika sommarkvällar som har spenderats i gott sällskap när uterummet öppnats helt mot trädgården och den trevliga terrassen som blir en naturlig förlängning av uterummet.

TOALETT
Rymlig toalett belägen i entréhallen med klinker på golvet samt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, tvättställ i porslin och spegelskåp. Ett öppningsbart fönster vädrar och skänker toaletten naturligt ljus.

OVANVÅNING
En våning upp och vi är i husets huvudsakliga sovavdelning som består av två sovrum och ett allrum.

ALLRUM/OVANVÅNING
Trappan till ovanvåningen leder in till ett mysigt allrum som har plats för en soffa och ett soffbord. Här ges det ett fint ljusinsläpp via ett takfönster och en takkupa.

SOVRUM 1
Från allrummet nås harmoniskt och rofyllt rum med laminatgolv och ljusa väggar. Rummet har ett fint ljusinsläpp via ett takfönster och plats för en dubbelsäng.

SOVRUM 2
Ett mysigt sovrum som även kan användas som kontor eller gästrum. Rummet är inrett med laminatgolv samt vitmålade väggar och tak. Plats för säng och nattduksbord.

KÄLLAREN
Från det vinterbonade uterummet når man källaren via en källartrappa. I den fräscha och renoverade källaren finns två stora rum för vila och umgänge, utrymme för tvättbehov samt hobbyn.

ALLRUM/KÄLLARPLAN
Mysigt allrum med plats för soffhörna samt soffbord.

SOVRUM 3
Från allrummet nås ett harmoniskt och rofyllt sovrum samt badrummet.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljusa kakel- och klinkerval. Inredningen består av wc, duschkabin handfat i vitt porslin med underskåp samt vägghängd spegel.

TVÄTTSTUGA
Intill källartrappan finns en tvättstuga där tvättstation med tvättmaskin och torktumlare samt goda arbetsytor med en arbetsbänk. Rummet är inrett med ljusgrått klinkergolv och väggar med bröstpanel.

TRÄDGÅRDEN
Utemiljön består av en lättskött trädgård med en altan på trädäck som övergår till en trädgårdstäppa som är inhägnad av uppväxta buskar samt ett trädgårdsförråd. Utmärkta och nätta utemiljöer för den som vill ha lagom med trädgård. På fastigheten finns en biluppfart med biluppställningsplats för två fordon.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - Järneksgatan 5

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 500 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

570 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

110 kvm

Boareabeskrivning

95 m² på entréplan
15 m² på ovanvåningen
64 m² på källarplan
Vidbyggt garage 30 m²

Biarea (BIA)

64 kvm

Areauppgift enligt

Säljarens uppmätning

Gatuadress

Järneksgatan 5

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1957

Taxeringsvärde byggnad

1 226 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 059 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 285 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ TUSENSKÖNAN 13

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1936

Om-/tillbyggnadsår

2006

Utförda renoveringar

- Omlagt takpapp, 2016
- Taket, 2012
- Trädgårdsförråd, 2013
- Fjärrvärmeväxlare, 2012
- Uterum, 2006
- Kök, 2006

Typ av byggnad

Enplanshus med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Källargrund av betong

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme

Stomme

Tegel

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Bjälklag

Trä

Jordat eller ojordat

Delvis jordat

El kommentar

Fjärrvärmeväxlaren är jordad.

TV/Internet beskrivning

Mobilt bredband

Uteplatsbeskrivning

11 m² stor terrass i söderläge.

Övriga byggnader

30 m² vidbyggt garage, omlagt takpapp 2017

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

3 500 SEK/år

Uppvärmning

30 000 SEK/år

Renhållning

1 978 SEK/år

Elkostnad

4 000 SEK/år

Summa driftkostnad

39 478 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Uppställningsplats för två fordon.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 21/9 2022

Specifik energianvändning

162 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

138 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Caspar Skog Fastighetsenergi AB

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Tusenskönan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19341112)

Planer och bestämmelser

Del Av Rosengård, Stadsplan (Beslutsdatum: 19331103)

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

1 250 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy