Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Rikstensvägen 3, Tallkrogen, Enskede
Typ
Villa
KVM
67.0 kvm, biarea 73.0 kvm
Tomt
544 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverat och klart med lugnt och privat läge

Välkommen till detta mycket välrenoverade hus på totalt 140 kvm (67 BoA + 73 BiA). Huset ligger lugnt beläget på en mycket trevlig och friköpt tomt på barnvänlig sidogata i Tallkrogens idylliska trädgårdsstad. Förutom det lugna, fina läget är huset i genomgående mycket bra skick. Det har under åren fått sig ett ordentligt lyft med b.la. totalrenoverad och smakfullt inredd källare, fräscht badrum och stilrent kök. Alla stora renoveringarna är gjorda och här är det bara att flytta in.
På den lugna gatan råder en trivsam atmosfär där fågelkvitter blandas med ljudet av trädgårdspyssel och småprat grannar emellan. På tomten finns fruktträd, smultron och blåbärsris, och den mysiga Majroskogen ligger ett stenkast bort för en skön skogspromenad. Du bor med den mycket välrenommerade Tallkrogsskolan och flera förskolor på kort gångavstånd. Du har fem minuter till tunnelbanan som tar dig raka vägen till City. Området är som klippt och skuret för barnfamiljen och för den som önskar ett bekvämt villaliv med närhet till allt som storstaden har att erbjuda. Det är lätt att förstå varför det är så populärt.
(Beviljat bygglov för utbyggnad finns, se dokument för ritningar.)

Fiber finns indraget. Uppställningsplats för bilen. Bergvärme.

Välkommen hem!

OBS! Kommande hus. Maila gärna intresse redan nu till niclas.claeson@skandiamaklarna.se

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

544 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

67 kvm

Biarea (BIA)

73 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Rikstensvägen 3

Ort

Enskede

Kommun

Stockholm

Taxeringsår

2021

Värdeår

1940

Taxeringsvärde byggnad

1 882 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 635 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 517 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM SKOTTKÄRRAN 13

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1940

Utförda renoveringar

Ombyggnad invändigt och byggnation hall i källare 2010-2012
All el och alla vatten- och avloppsrör är nya sedan 2010-2017
Allt nedan utfört av hantverkare (undantag redskapsbod och plank)
2010:
Totalrenovering entréplan samt badrum/tvättstuga
Nytt kök
Ny el
Nya avlopp och stammar inne i huset
Utgrävning och 20 cm isolering , vattenburen golvvärme, sänkning av golv, nybyggnad badrum, tvättstuga i källaren.
2010-2012:
Utvändig målning
2011:
Totalrenovering källare, dränering och isolering
Inbyggnad värmerör i tak i del av källare
Utgrävning och 20 cm isolering, vattenburen golvvärme , sänkning av golv 5 cm, nya avloppsrör invändigt i källare. Trapphall, matkällare, pannrum ej utgrävt.
Dränering och 20 cm isolering utvändigt runt hela huset, samt dagvattenrör till sandfång
Byggnation friggebod
Helrenovering fönster (trärent), samt byte till energiglas
Nyinstallation och borrning bergvärme
2012:
Nybyggnation hall och källartrappa. 10 cm isolering utvändigt och i golv i hall, samt vattenburen golvvärme. Förberedelse avlopp för framtida utbyggnad.
Nybyggnad altan
Nybyggnad toalett entréplan
2013:
Kakling och omdisponering tvättstuga, installation/inbyggnad av badkar.
Byggnation stenmur mot gatan.
2015:
Nybyggnation redskapsbod, plank och uteplats
2017:
Byte av avloppsrör från husgrund till tomtgräns
2022:
Totalrenovering fasad söder och öster: Skrapning trärent, fogning/spackling, målning. Byte vattbräda tak.

Typ av byggnad

1-plan med källare

Fönster

2-glasfönster isoler

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Grund

Grundsula/källare

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

3 057 SEK/år

Uppvärmning

9 945 SEK/år

Renhållning

2 511 SEK/år

Årlig elförbrukning

11 243 kWh/år

Elkostnad

11 604 SEK/år

Försäkringskostnad

5 881 SEK/år

Summa driftkostnad

32 998 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Skottkärran T 1-13 Och Akjan T 1-13, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19381221)

Planer och bestämmelser

Tallkrogen Del Av Stadsdelen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440526)

Inteckning

Inteckningar

7

Totalt belopp

3 700 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Tallkrogen är en stadsdel i Söderort som gränsar till Gamla Enskede, Gubbängen och Svedmyra. Själva området hörde en gång i tiden till Östberga gård och fick sitt namn efter en krog som omnämns redan 1668. Området började bebyggas först under 1930-talet och domineras av tidtypiska småhus. Olympiaområdets stadsplan var väldigt originell då gatorna var utlagda som löparbanor runt en idrottsarena och samtliga stugor är ritade av arkitekten Edvin Engström. Stadsdelen har en trädgårdsstadsförening som heter Tallkrogens trädgårdsstadsförening (http://tallkrogenstf.se).
Inom stadsdelen finns delar av Gubbängsparken, Olympiaparken, Svedmyraskogen och flera gröna stråk. I närheten finns Gubbängens idrottsplats och en speedwaybana. Man har även närhet till sjöarna Magelungen och Drevviken.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Själva centrumet invigdes 1943 och idag finns här bland annat en livsmedelsaffär, pizzeria, thai och indisk restaurang. Här ligger även tunnelbanan och här finns ett gym för den som vill träna lite.
Några tunnelbanestationer bort finns Farsta Centrum. Köpcentret har runt 150 butiker. Utanför pågår torghandel med frukt, grönsaker och blommor i sann Hötorgsanda.

KOMMUNIKATIONER
Hela Tallkrogen ligger inom en radie av 750 meter från tunnelbanestationen. För boende i de södra delarna kan det vara närmare till stationen i Gubbängen. Med tunnelbana tar det cirka 15 minuter från Stockholm C med gröna linjen (18) till Tallkrogen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se).
Tallkrogen ligger cirka 1 mil från Stockholm C och närheten till Nynäsvägen och Södra länken gör att man enkelt tar sig in och ut ur Stockholm.

SKOLOR
I och omkring Tallkrogen finns flera förskolor både kommunala och privata. Stadsdelen har ganska ung befolkning med många barnfamiljer, så efterfrågan på förskoleplatser och skola är stor.
Tallkrogens skola är en grundskola med årskurserna 1-6 och kännetecknas av en väl sammanhållen pedagogisk idé från förskoleklass till år 6. Skolan är väldigt populär och ligger mitt i byn. Vidare finns även Gubbängsskolan med årskurs 1-9 på bekvämt gångavstånd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy