Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 500 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Vemdalsskalet Susannes väg 32A&B, Vemdalsskalet, Vemdalen
Typ
Villa
KVM
271.0 kvm
Tomt
1 228 kvm (friköpt)
Rum
0 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen hem till ett stort parhus i trivsamma Stömfjällsdalen!

På en fin tomt i lätt sluttning i mysiga Strömfjällsdalen ligger detta parhus med två bostäder på vardera 145 kvadratmeter. Här finner du avskildheten, känslan och närheten till naturen. Dessutom har du Vemdalsskalets hela utbud av skidåkning, restauranger och butiker på bekvämt gång- eller skid-avstånd.

De två bostäderna är lika men spegelvända, de består av vardera 145 kvadratmeter disponerat på fem sovrum, stort kök/matsal samt en luftig och fin storstuga med fin utsikt och braskamin på andra våningen. Det finns två badrum varav det på markplan har bastu. Badrummen är stilrent inredda med dubbelhandfat, de är självklart hel kaklade och klinkrade. I de fem sovrummen sover tio personer bekvämt, gemensamhetsytorna är väl tilltagna och räcker till det stora sällskapet eller familjen. Den mysiga sovalkoven på loftet blir helt säkert barnens favorit! Är ni riktigt många går det bra att öppna dörren mellan bostäderna i storstugorna på övervåningen och få en 190 kvadratmeter stor bostad med hela 20 sovplatser!

Längs framsidan finns en stor altan för de delar av året som inbjuder till att sitta ute, härifrån har du fin utsikt mot Vargranstoppen och omgivningarna i Strömfjällsdalen. Altanen nås via helglasad altandörr från matsalen,
Bostäderna är modernt inredda, på markplan består golven av fräscht polerad betong som tack vare golvvärme ger en väldigt ombonad känsla. Väggar är antingen vitmålade eller beklädda med rustik liggande träpanel. Köket med sin bardisk mot matsalen inbjuder till att umgås i.

Nedanför huset finns ett skotergarage/förråd med plats för upp till tre skotrar och/eller massor övrig förvaring. Det är tillåtet att åka skoter direkt från fastigheten för att ansluta till skoterled.

Bostäderna värms energieffektivt upp via luftvärmepump till vattenburen golvvärme. Luftvärmepumpen producerar dessutom varmvatten energieffektivt.
Väldigt nära bostaden passerar längdspåret som går mellan Vemdalsskalet och Björnrike. Alpin skidåkning nås via anslutningsspår.

Bostäderna har framgångsrikt hyrts ut med Skistar genom åren. Ny ägare övertar avtal med Skistar och befintliga bokningar. Uthyrningsutdrag ligger under dokument, både för gångna och kommande säsong.

Välkommen hem till Vemdalsskalet och Strömfjällsdalen!

Rumsbeskrivning

Markplan
Entré från husets gavelsida in i en rymlig hall.
Hallen leder vidare in i köket/matsalen som har stora fönsterpartier med fin utsikt mot omgivningarna. Köket är fullt utrustat, fint inramad av en bardisk som gjord för mysig samvaro.
Innanför matsalen och köket ligger två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Vidare finns här ett stort badrum med bastu.

Övre plan
En trappa i vinkel leder upp till övervåningen. Här möts du först av en stor luftig storstuga, också här är stora fönsterpartier med fin utsikt. Storstugan har full takhöjd och är smakfullt möblerad med vinkelsoffa och två fåtöljer.
Innanför storstugan ligger två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Här finns också ett badrum och en tvättstuga/teknikrum.

Hall
Hall med avhängning på hatthyllor, krokar, hjälmhängare och i två torkskåp. Vitmålad vägg och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, polerat betonggolv.
Matsal/kök
Matsal och kök i öppen planlösning. Köket är inramat av en köksdisk som lämpar sig både för att sitta vid och preparera mat på. Köket innehåller spis, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek.
Matplats med fin utsikt möblerad med matsalsbord och tolv stolar.
Från storstugan finns helglasad altandörr som leder rakt ut på altanen.
Vitmålade väggar och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, polerat betonggolv.
Sovrum 1
Sovrum möblerat med dubbelsäng. Ett fönster mot husets ovansida, en platsbyggd garderob, vitmålad vägg och liggande vitlaserad liggande på väggarna, polerat betonggolv.
Sovrum 2
Sovrum möblerat med våningssäng med extra bred underslaf. Ett fönster mot husets ovansida, tre platsbyggda garderober, vitmålad vägg och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, polerat betonggolv.
Badrum/bastu
Badrum innehållande bastu, dusch, dubbelt handfat med spegel och kommod samt WC. Ljusgrå klinker på golvet, stora vita kakelskivor på väggarna, bastupanel i bastun.
Förråd
Praktiskt förråd/städskrubb under trappan.

Storstuga
Stor luftig storstuga med generös takhöjd på drygt 4 meter. Stora fönster med fin utsikt mot Varggranstoppen och Strömfjällsdalen. Kaminen står mot mellanväggen mellan de båda bostäderna, rummet är möblerat med stor vinkelsoffa, två fåtöljer, soffbord, tv bord och tv. Vitmålad vägg och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, även vitlaserad träpanel i taket, 1-stavs brunfärgad parkett på golvet.
Sovrum 3
Masterbedroom möblerat med dubbelsäng. Ett fönster mot husets gavelsida, platsbyggda nattdukshyllor i hörnen vid sänggaveln, egen walk in closet, vitmålad vägg och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, 1-stavs brunfärgad parkett på golvet.
Sovrum 4
Sovrum möblerat med våningssäng med extra bred underslaf. Ett fönster mot husets ovansida, två platsbyggda garderober, vitmålad vägg och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, polerat betonggolv.
Badrum
Badrum innehållande dusch, dubbelt handfat med spegel och kommod samt WC. Ljusgrå klinker på golvet, stora vita kakelskivor på väggarna, bastupanel i bastun.
Tvättstuga
Tvättstuga/teknikrum utrustat med tvättmaskin, arbetsbänk, hyllor och skåp. Här står även luftvärmepumpen. Ett fönster mot husets ovansida.
Sovalkov
Sovalkov som nås via trappstege. Möblerat med våningssäng. Vitmålad vägg och liggande vitlaserad träpanel på väggarna, även vitlaserad träpanel i taket, 1-stavs brunfärgad parkett på golvet.
Förråd
Låsbart förråd som kan användas som ägarförråd vid uthyrning.

Dokument (pdf)

Uthyrning

Länkar

3D-länk Skoterleder

Allmän information

Pris

8 500 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

1 228 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

271 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Vemdalsskalet Susannes väg 32A&B

Ort

Vemdalen

Kommun

Härjedalen

Taxeringsår

2021

Värdeår

2016

Taxeringsvärde byggnad

4 130 000 SEK

Taxeringsvärde mark

688 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

4 818 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

HÄRJEDALEN VEMDALENS KYRKBY 55:121

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

2016

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Stor altan på husets framsida.

Övriga byggnader

Skotergarage/förråd nedanför huset med plats för flera skotrar och/eller förvaring.

Ekonomi

Kommentar

Elkostnaden är baserad på senaste årets användning.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 626 SEK/år

Väg

5 400 SEK/år

Årlig elförbrukning

24 232 kWh/år

Elkostnad

36 368 SEK/år

Försäkringskostnad

8 608 SEK/år

Bredband Telenor

4 329 SEK/år

Summa driftkostnad

63 781 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering för flera bilar på husets ovansida. En motorvärmarplats per bostad.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:35

Gemensamhetsanläggning

Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:28

Planer och bestämmelser

Nya Fritidstomter I vemdalsskalet.vemdalens Kyrkby 55:12,55:94 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20030828)

Planer och bestämmelser

Nya Fritidshus I Vemdalsskalet,vemdalens Kyrkby 55:105 M Fl, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20061214, Registreringsdatum: 20070202)

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

2 500 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Varmt välkommen till genuina, natursköna och aktiva Vemdalen! Det som sammanfattas under namnet Vemdalen är inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil. Du tar dig enkelt mellan de olika områdena. På vintern har alla med ski pass på minst 6 dagar fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna. Vemdalsfjällen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren.
Våra gäster återvänder hit, fler och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt gynnsamma inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart.
Skidorten har det senaste decenniet försetts med inte mindre än tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds sammanlagt 35 liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden.

Vemdalsfjällen erbjuder dessutom mycket mer än bara högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral men allt är ihopknutet så det är möjligt att ta sig från Klövsjöfjäll ända till Björnrike på längdskidor!
Vill du hellre träna inomhus finns det gym och även instruktörsledda pass, bland annat yoga och Soma.

Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Våra områden:
Vemdalsskalet är den största anläggningen med fyra bekväma 6-stols expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället har åkning i alla svårhetsgrader. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett torg på Vemdalsskalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.
Klövsjöfjäll har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Men under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.

I Storhogna, som ligger nästgårds, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, mat, gym och butiker. Storhogna är något för dig som vill njuta alla årstider och har en faiblesseför svenska fjällen och dess lugn men även vill njuta av god mat, spa eller behandlingar. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.
Fortsätter du förbi Vemdalens by som även den har utbud av restauranter, butiker och skiduthyrning etc. kommer du mot Björnrike, som kan stoltsera med Sveriges längsta sittlift! Uppe på toppen har du en fantastisk utsikt över fjällen som i sig är en upplevelse. Björnrike har riktigt långa fina backar för alla att njuta av; bredvid ett tuffare alternativ finns alltid ett lättsammare alternativ.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl