Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Edanö backe 10, Öbolandet, Trosa
Typ
Villa
KVM
112.5 kvm, biarea 4.7 kvm
Tomt
186 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Arkitektritad enplansvilla med havsläge

På Edanö Backe 10 har du nu möjlighet att bo i en ljus och modern arkitektritad villa. Med havet och naturen som granne. Bostaden har ett härligt läge med egen båtplats vid den gemensamma bryggan.
Smakfulla inredningsval förhöjer kvalitén ytterligare. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger rymd. Det snygga köket är stilrent i en ljusgrön palett från Marbodal. Svarta handtag bryter av. Köksön bidrar med ytor och förvaring. Köket i vinkel är smart utformad för att ge plats för matlagningsglädje. Stilrena detaljer som granitskiva och glasade överskåp.
Kaminen värmer fint i vardagsrummet och bidrar till den mysiga känslan i rummet. Stora fönster släpper in härligt med ljus.
Tre rymliga sovrum varav ett med walk-in closet. Stort badrum med snygga detaljer och en ytterligare klädkammare ger mer förvaring.
Flera uteplatser runt huset gör att du kan flytta med solen. Från altanen skymtar även det vackra havet mellan husen. Här har du även gott om plats för både utemöbler och grillplats. Fint anlagd liten trädgård ramar in huset. Stenbelagd infart och plats för bil utanför huset.
Edanö Backe är ett nybyggt område. Lagom avstånd från stadens breda utbud med affärer och kommunikationer. Trosa hamn med restauranger och fortsatt färd ut till skärgården är bara en kort promenad ifrån. Här bor du bra.
Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Välkommen in till Edanö Backe 10.
En stenlagd gång tar dig fram till en mindre trätrappa. Ett mindre förråd på 4,7 kvm nås via den charmiga farstutrappan. En grå dörr öppnas upp till ett ljust och charmigt boende. Hallen är klädd i en ljusgrön designtapet som möts fint av det beige klinkergolvet. Här finns idag en mindre hatthylla och skoställ. Skjutgarderoben sväljer resten.

Husets 112, 9 kvadratmeter är fint fördelade på två delar, en bo-del och en sällskaps-del. En inre hall leder dig in till husets bo-del med tre rum och ett rymligt badrum.
Idag används ett av rummen som ett master bedroom då det finns en praktisk, lite större walk in-closet. Du möblerar lätt en stor dubbelsäng och byrå härinne. Fönstren släpper in fint med ljus. Här återfinns samma vackra tapet som i hallen. En snygg detalj är den gröna färgen som möter upp de övriga väggarna i sovrummet. Två andra mindre rum finns med öppning mot hallen. En ytterligare klädkammaren är ett smidigt tillskott. Bra förvaring är A och O.

I det härliga badrummet finns takdusch och glasade dörrar. Beigemålade väggar möter stora klinkerplattor. Vit kommod, wc och dubbelhandfat. Praktiskt och smidigt för både den lilla familjen och den stora. Ett mindre fönster släpper in ljus.
På andra sidan hallen öppnar huset upp sig mot kök och vardagsrum i en sammanhängande planlösning. Köket går i en ljusgrön palett. Svarta handtag bryter snyggt av och den mörka färgen plockas även upp av den mörka stenskivan och den svarta blandaren. Det är stilrent och smakfullt. Glasade överskåpen skapar en lättare känsla och vinkelköket ger bra med plats att arbeta på. Köksön har en vacker träskiva och ger gott om utrymme för både matlagning, bakning och umgänge. Köket är husets hjärta och blir med sina sobra färger ett naturligt blickfång.

Det ljusa trägolvet lyfter fram den ljusa inredningen. Den milda gröna färgen går igen på väggarna. De stora fönster som går utmed vardagsrummet ger huset ljus och rymd. Solen strålar letar sig lätt in. Plats för teve och soffgrupp i ena hörnan av rummet och en matsalsgrupp i andra ändan. Kaminen framför en tegelvägg binder fint ihop rummet. Ett härligt stort rum som gjort för både lugn bokläsning och socialt umgänge.
Utmed ena sidan av huset har en charmig liten trädgård anlagts. Här finns det plats för dig med trädgårdsdrömmar att fortsätta arbetet. Altanen ger dig både härliga stunder och trevliga grillstunder.

Ta kaffekorgen ner till den gemensamma bryggan för en skön stund. Kanske din lilla båt får plats här för fina skärgårdsturer.

Huset på Edanö Backe 10 är fint planerad och byggt med plats för hemtrevnad med öppna, ljusa rum. Allt med underbar känsla för detaljer. Ett hem att trivas i.
Varmt välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planlösningar Detaljplan Tomtkarta Öbolandet 4516 Bygglovsbeslut Öbolandet 4516 Godkännande Öbolandet Situationsplan Radonindikering Edanö Backe 10,Trosa Besiktningsprotokoll Energideklaration Frågelista

Länkar

Film Prospekt

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

186 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Liten plan täppa med planterad mini-trädgård och altandäck

Boarea

112.5 kvm

Biarea (BIA)

4,7 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Edanö backe 10

Ort

Trosa

Kommun

Trosa

Taxeringsår

2021

Taxeringsvärde mark

1 357 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 357 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Taxeringsvärdesbeskrivning

Byggnaden är ej ännu taxerad som villa. Detta kommer ändras 2023

Fastighetsbeteckning

TROSA ÖBOLANDET 45:16

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

2022

Typ av byggnad

1-plan

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Fönster

Isolerglasfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Gräs/Sedumtak

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Frånluftsvärme pump med golvvärme. Braskamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad; liggande panel

Bjälklag

Betongplatta på mark

TV/Internet beskrivning

Fiber installerat

Uteplatsbeskrivning

Generöst altandäck i söder.

Övriga byggnader

Vidbyggt förråd

Ekonomi

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Samfällighetsavgifterna avser dels den stora för Öbolandet och den mindre för Edanö Backes samfällighet. Driftskostnader är alltid individuella och baseras på egen förbrukning.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

7 431 SEK/år

Uppvärmning

25 200 SEK/år

Samfällighet

2 500 SEK/år

Väg

4 650 SEK/år

Renhållning

1 480 SEK/år

Årlig elförbrukning

6 800 kWh/år

Försäkringskostnad

4 330 SEK/år

Summa driftkostnad

45 591 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

En bilplats på infarten
Laddstolpe finns installerat

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 17/11 2022

Specifik energianvändning

34 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

61 kWh/m²

Energiklass

B

Besiktningsman

Niklas Sjöberg, FST Husbesiktningar AB

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Trosa Öbolandet Ga:2

Gemensamhetsanläggning

Trosa Öbolandet Ga:7

Gemensamhetsanläggning

Trosa Öbolandet Ga:8

Gemensamhetsanläggning

Trosa Öbolandet Ga:9

Gemensamhetsanläggning

Trosa Öbolandet Ga:10

Gemensamhetsanläggning

Trosa Öbolandet Ga:11

Planer och bestämmelser

Öbolandet 2:1 Mfl,edanö Backe, Detaljplan (Beslutsdatum: 20090311, Registreringsdatum: 20100928)

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Område - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Område - Se beskrivning

Samfällighet

TROSA ÖBOLANDET S:1

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut Område

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

2 500 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy