Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 495 000 SEK
Adress
Egnells väg 7, Mälarbaden, Torshälla
Typ
Villa
KVM
121.0 kvm
Tomt
945 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Modern enplansvilla i Mälarbaden

Nu ges chansen att förvärva en modern enplansvilla i Mälarbaden. Huset består av 121 kvm fördelat på 4 rum och kök varav 3 sovrum. Här kan du njuta av det goda i livet i det rymliga uterummet som ger förlängd säsong och ta ett dopp i spabadet sommar som vinter. En modern villa från 2007 med fina kvalitéer. På tomten finns även ett dubbelgarage som håller bilen torr och varm under årets blötare dagar. Kök och vardagsrum i nästintill öppen planlösning skapar en stor social yta. Köket har köksö som ger plats för barstolar vilket ger en social del till köket. Bostadens sovrum ligger smart avskilda från varandra, masterbedroom på ena sidan av huset och de två mindre rummen på andra sidan av huset. Täljstenskaminen intill matplatsen ger hög mysfaktor under årets mörkare och kallare dagar. Fiberbredband finns installerat. Mekanisk frånluft via frånluftsvärmepump ger en effektiv uppvärmning till huset. Lättskött och insynsskyddad tomt med täta buskar som avgränsar mot grannarna. Stort helkaklat badrum med dusch bakom vikbara glasväggar. Genomgående ekparkett i hela huset i kombination av mycket smakfulla kulörer på väggarna.

Mälarbaden är ett mycket eftertraktat, grönskande område som omfamnas av Mälaren. Det är ett område med lång historia - från säteri till badort i början av 1900-talet då mycket exklusiva sekelskiftesvillor med stora trädgårdar uppfördes. I början av 1900-talet gick också järnvägen till Mälarbaden. Mälarbadens exklusiva historia lever i allra högsta grad kvar. Säteriets huvudbyggnad finns kvar och i anslutning till den finns trevliga Wäsby magasin med café samt delikatess, inrednings- och presentbutiker. Mälarbaden har också en vacker badplats samt en egen golfbana, dit du i princip kan ta dig med din egen golfbil. Här finns också Sjökrogen - en restaurang med fullständiga rättigheter - dit även gäster kan ta sig med båt. Mälarbaden har också en campingplats och vackra promenadstråk.

På några minuters avstånd finns Torshälla med mycket vackra gamla stadsdelar längs å-stråket. Här finns också bland annat välsorterade matbutiker, skolor, restauranger, Systembolag, flera träningsanläggningar och annan service. Från Mälarbaden kan du ta dig till Stockholm på bara lite mer än 1 timme.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Välkomnande entréhall med avhängningsmöjligheter på hatthylla och i platsbyggda garderober ger bra förvaring. Redan i hallen möts du av den smarta planlösningen som huset har genomgående.

Masterbedroom ligger smart avskilt från de andra sovrummen. Rummet är stort närmare 16 kvm vilket ger gott om plats. Här finns mängder med förvaring i de platsbyggda garderoberna som går längs en hel vägg. På golvet ligger parkettgolvet som i resterande delar av huset och väggarna är ljusa.

Bostadens badrum är helkaklat och har dusch bakom vikbara glasväggar, stort fönster skänker gott om ljus, spotlights i taket, kommod och spegelskåp för smidig förvaring samt golvvärme.

Intill badrummet finns bostadens andra sovrum, ena ca 13 kvm och det andra ca 9 kvm. Båda sovrummen har neutrala färger och golv av ekparkett. Det större sovrummet har bra förvaringsmöjligheter i garderob.

Hjärtat i huset - köket är rymligt, har bra arbetsytor och är utrustat med, kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin, spishäll samt spisfläkt. Fina köksluckor i vitt möter snyggt upp mot arbetsbänken i trä. Det vita kaklet i halvförband ger en fin helhet.
I köket finns plats för ett större matsalsbord invid den värmande braskaminen klädd i täljsten.

Via köket nås tvättstugan som även nyttjas som groventré, här finns tvättmaskin och torktumlare i stapel, tvättho samt frånluftsvärmepumpen. Väggarna är klädda med våtrumstapet och på golvet ligger en linoleummatta.

Vardagsrummet ligger intill köket och ges mycket ljusinsläpp via stora fönster från flera håll. Vardagsrummet ger plats för en soffa av större modell och annat möblemang som önskas. Via vardagsrummet nås du det inglasade uterummet som vettet mot den lummiga baksidan.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 495 000

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

945 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

121 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Egnells väg 7

Ort

Torshälla

Kommun

Eskilstuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

2007

Taxeringsvärde byggnad

2 183 000 SEK

Taxeringsvärde mark

908 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 091 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

Eskilstuna Torshälla-Väsby 1:380

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

2007

Typ av byggnad

Enplansvilla

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Märke på värmeanläggning

Nibe

Stomme

Trä

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Internet och tv via fiber - du väljer själv din leverantör.

Uteplatsbeskrivning

Stort altandäck på baksidan av huset med spabad. Altanen nås både från tvättstugan/groventrén samt via det inglasade uterummet. Uterummet är välbyggt och inrymmer plats för loungemöbler eller annat som önskas. På golvet ligger ett klinker en bra och slitstark yta.

Övriga byggnader

Stort dubbelgarage med dubbla elektriska portar ger gott om plats för två bilar i bredd. Inifrån garaget nås en dörr som leder ut till baksidan av tomten.

Ekonomi

Kommentar

Driftkostnaden är hämtad från fakturor under september 2022 och beror till stor del på nyttjandegraden. I posten vatten och avlopp så avses en förbrukning om ca 160 kubik per år. I posten el avses även uppvärmning.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 960 SEK/år

Samfällighet

1 200 SEK/år

Renhållning

2 918 SEK/år

Årlig elförbrukning

21 168 kWh/år

Elkostnad

46 384 SEK/år

Försäkringskostnad

3 600 SEK/år

Summa driftkostnad

61 062 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Uppfart med plats för upp till två bilar framför garaget. Dubbel garaget inrymmer två bilar i bredd.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Eskilstuna Torshälla-Väsby Ga:10 - LEK-OCH GRÄSYTOR, SE KARTA, AKTBILAGA KA 2, GÅNG-OCH CYKELVÄG, AKTBILAGA KA 2.

Gemensamhetsanläggning

Eskilstuna Torshälla-Väsby Ga:6 - VÄGAR OCH GRÖNOMRÅDEN.YTTERLIGARE BESKRIVNING, SE AKTBILAGA BE, OCH KARTA, AKTBILAGA KA1-4.

Planer och bestämmelser

Väsbyholm Norra Delen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20021217)

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

3 485 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy