Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 750 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Trädgårdsvägen 15, Sparsör
Typ
Villa
KVM
124.0 kvm, biarea 47.0 kvm
Tomt
711 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor familjevilla i Sparsör!

Nu har du en unik chans att förvärva denna synnerliga välplanerade och stora familjevilla om totalt 171 kvm på en vacker insynsskyddad hörntomt i Sparsör! Träddgårdsvägen har ett perfekt läge och är en lugn gata bara ett stenkast från Kilskolan. Dessutom vetter baksidan mot ett fint skogsparti vilket gör att tomten blir som en privat oas.

Denna tilltalande 2-plansvilla i suterräng är genom åren väl omhändertagen, är i gott skick och dessutom renoverat efter behov. Hela huset har ljusa och vita väggar och dörrar. Villan har bl.a. dränerats på 90-talet, taket är bytt -05, uppvärmningssystemet -13 och badrum ? 14. Här kan ni verkligen få ett drömhem för just er.

Övre plan består av stora sociala ytor där man har ett mycket rymligt vardagsrum med fönster längs hela ytterväggen, vilket skapar ett enormt ljusinsläpp. Här finns även en täljstenskamin utöver det vanliga, som ger en enorm värme på hela övervåningen och kan bidra till att ni sparar pengar genom att uppvärmningskostnaderna minskar rejält. Köket är original och välhållet från -68 och har väldigt stor potential då det är stor matbordsdel och köksdel. Utöver kök och vardagsrum finns ett badrum och 3 sovrum (ett större och två något mindre). Balkongen på framsidan, där du kan sitta och se vackra solnedgångar, når du från två av sovrummen.

Nedre plan består av en stor praktisk hall med plats för kläder och skor. Utöver det finns ytterligare två sovrum, tvättstuga, pannrum och rejält med förrådsutrymmen. Garaget som finns i huskroppen nås även inifrån.

En fantastisk tomt som har olika nivåer, vilket skapar en levande trädgård. Framsidan består främst av en uppfart, ingång, gräsyta och lite buskar. Baksidan, som har ett bra solläge, består av 2 olika nivåer; där en altan direkt i anslutning till huset finns på den ena nivån idag, och en uteplats i gräs med fantastisk utsikt finns på den upphöjda nivån. Här finns även fruktträd, många bärbuskar och mycket blommor som gör tomen trivsam och inbjudande.

Behövs mer utrymme finns också en isolerad gäststuga som har plats för 2 sängar.

Sparsör är ett populärt och barnvänligt område med cykel och gångavstånd till både förskola, skola, fotbollsplaner och lekplatser. Här har du även bra bussförbindelser och närhet till både Fristad och Borås.

Anmäl dig till visningen

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Stor hall med praktisk ljus klinkers på golvet. Här finns inbyggda garderober och du kan från hallen nå bägge sovrummen på nedre plan samt gästtoaletten.

SOVRUM 1
Till vänster om hallen har du ett större sovrum med stort fönster mot framsidan. Här får man plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns även en egen klädkammare för förvaring.

SOVRUM 2
Till höger har du ett extra sovrum som kan användas som kontor eller sovrum. Nytt parkettgolv inlagt. Även här finns stort fönster mot framsida samt 2 stycken inbyggda garderober.

PANNRUM/TVÄTTSTUGA
Invid trappan har du både pannrum och tvättstuga. Det första rummet är pannrummet och längre in har du rymlig tvättstuga med vatten och avlopp samt dusch.

GÄSTWC
I hallen finns en extra gästtoalett med toalett och handfat

FÖRRÅD/GARAGE
Till höger om trappan når du ett större förråd som tar dig vidare in till garaget som ligger i huskroppen. I garaget får man plats för bil och andra fordon utöver plats för arbetsbänk för den som vill mecka eller snickra.

ÖVRE PLAN

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet har fint parkettgolv samt ett oerhört ljusinsläpp via fönsterpartierna som vetter mot baksidan och altanen. Här finns även en stor täljstenskamin utöver det vanliga, som ger en enorm värme på övre plan. Här finns även en altandörr som tar dig ut till baksidan.

KÖK
Rymligt kök i original där du kan bevara det gamla eller skapa ditt egna drömkök för hela familjen. Plats för matbord för upp till 6 personer.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet kan du nå ett större sovrum med egen utgång till balkongen på framsidan. Trägolv på golvet som kan slipas upp i valfri kulör. Möjligheten finns även att ta bort väggen intill sovrummet jämte för att skapa ett ännu större master bedroom eller egen walk-in -closet.

SOVRUM 2
Ovanför trappan finns ett sovrum med fönster ut mot baksidan.

SOVRUM 3
Intill köket finns ett mindre sovrum perfekt som barnrum. Detta är det sovrum som man kan sätta ihop med angränsande sovrum.

BADRUM
Helkaklat badrum från 2014 gjort med fackman med badkar, toalett och handfat. Möjlighet finns att sätta dusch istället för badkar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Besiktningsprotokoll Fastighetskarta-2022-11-30

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 750 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

6 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

711 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

124 kvm

Biarea (BIA)

47 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Trädgårdsvägen 15

Ort

Sparsör

Kommun

Borås

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Taxeringsvärde byggnad

946 000 SEK

Taxeringsvärde mark

499 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 445 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

BORÅS GINGRI-KIL 2:33

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1968

Utförda renoveringar

90-tal Dränering
2003 Installation av täljstenskamin
2005 Nytt tak
2005 Ny fasad och tilläggsisolering av södersida
2013 Installation av luft/vattenvärmepump
2014 Badrum övre plan (gjort av fackman)

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Betong

Typ av uppvärmning

luft/vattenvärmepump

Stomme

Trästomme på övre plan

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Betong

Jordat eller ojordat

Ojordat

TV/Internet beskrivning

Fiber finns för inkoppling

Uteplatsbeskrivning

På baksidan finns en altan med utgång från hallen och från vardagsrummet. På framsidan finns en stor balkong.

Övriga byggnader

Friggebod med 2 stycken sovplatser. Kan användas som förråd om inte annat

Skorstenskommentar

Regelbundet kontrollerad och sotad. Sotad senast november 2022 utan anmärkning.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 050 SEK/år

Sotning

561 SEK/år

Renhållning

2 450 SEK/år

Årlig elförbrukning

13 247 kWh/år

Elkostnad

28 802 SEK/år

Försäkringskostnad

3 853 SEK/år

Summa driftkostnad

39 716 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garageuppfart med plats för en bil. Inne i garaget finns plats för ytterligare ett fordon. Utmed gatan kan man parkera ytterligare bilar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

132 kWh/m²

Energiklass

E

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Borås Gingri-Kil Ga:1

Planer och bestämmelser

Sparsörs Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19640210)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Öresjö, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20090101, Registreringsdatum: 20090423)

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

97 500 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl