Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 475 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Solstigen 36A, Väsjön, Sollentuna
Typ
Parhus
KVM
165.0 kvm, biarea 22.0 kvm
Avgift
4 729 SEK / mån
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Arkitektritade Parhus med uthyrningsdel!

Välkommen till Solstigen och ett mycket tilltalande parhus i modern arkitektur med påkostade materialval!
Här bor du i ett högt beläget hus om 187kvm uppdelat på tre plan + en uthyrningslägenhet på suterrängplan med egen entre. Invändigt har man inte sparat in på något, påkostade materialval, stora fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak och 4 välplanerade våningsplan där det lagts stor vikt på att skapa ett öppet och socialt hem. Uteplatser finns det gott om åt flertal väderstreck. 2 stora balkonger som är högt belägna varav ena nås från kök/matsal den andra från sovrummen på övre plan. Utöver detta finns ett mysigt trädäck på entréplan dit kvällssolens sista strålar når. Förvaring finns det gott om i förrådet under trappen, i klädkammare, garderober och ett externt förråd.

Bostaden har 3-4 bra sovrum på dem övre planen, ett påkostat badrum, ett duschrum, separat tvättstuga och två allrum/ tv-rum. Uthyrningsdelen är en helt egen bostad med egen uteplats, kök/vardagsrum, sovrum och duschrum i kombination med tvättstuga. Uthyrningsdelen är perfekt för extra inkomst som täcker sina egna boendekostnader eller för en tonåring som vill ha sin egna bostad.

Väsjön är ett expansivt område som på bara några år växt fram till en helt ny stadsdel i Sollentuna Kommun. Området har utvecklats med eftertanke där man lagt stor vikt att bibehålla närheten till naturen. Ett unikt område med Skidbacke utanför huset, skridskoåkning på den frusna sjön och många finna spår i områdets olika naturreservat.
Med buss tar man sig snabbt till Mörby C eller Sollentuna C och med bilen tar man sig snabbt ut på E4an. Inom några år kommer Väsjöskolan stå färdig en stor skola som byggs i två etapper.

Varmt välkommen till Solstigen 36A!

Allmän information

Pris

7 475 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

7 varav 5 Sovrum

Boarea (BOA)

165 kvm

Boareabeskrivning

Totalt 187kvm varav 22 klassas som Bia.

Biarea (BIA)

22 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Solstigen 36A

Ort

Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd finns på ca 5kvm.

Lägenhetsnummer BRF

22

Upplåten mark

Under planering för upplåta marken till dem boende. För närvarande är det nyttjanderätt.

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Parhus

Rumsbeskrivning

ENTREPLAN
HALLEN har mörkt klinkergolv med vitmålade väggar. Dubbla garderober ger bra med förvaring för ytterkläder och ett extra förråd under trappen.

DUSCH/WC nås från hallen och har grått klinkergolv med och vitt kaklade väggar. Utrustning består av duschhörna med glasväggar, vägghängd WC, kommod, spegelskåp och golvvärme.

TVÄTTSTUGAN ligger direkt till högern inför entrén. Kaklat golv med vitt kaklade väggar och frostat fönster från golv till tak. Utröstning består av tvättmaskin och torktumlare från Siemens, Frånluftsvärmepump från Nibe, praktisk arbetsbänk med ho och bra med förvaring i överskåp eller städskåp.

VARDAGSRUM har en öppen och social planlösning mot KÖK. Golv med bredare ek-plank samt större fönsterparti från golv till tak. Härifrån nås en av 2 stora balkonger vilket blir en naturlig del av vardagsrummet under sommarmånaderna. Plats för soffgrupp, tv-möbel samt matplats för 6-8 personer.
KÖKET har vita moderna luckor med diskreta handtag bänkskiva i komposit-sten. Vitvaror från Siemens och består av hel kyl och frys, integrerad diskmaskin, Micro, ugn samt induktionshäll.


ÖVRE PLAN
3 bra SOVRUM med fönster från golv till tak, vita väggar samt bra med förvaring. Dubbla garderober i dem mindre sovrummen, stora sovrummet har en rymlig klädkammare med bra förvaring på båda sidor samt ett större fönster. 2 av sovrummet har dörrar ut till den andra balkongen som är högt belägen med många soltimmar under dagen.

BADRUM med ett lyxigt och friliggande badkar samt dubbla handfat med underskåp. Golv i grått klinkers med golvvärme och vitt kaklade väggar. Ett stort fönster med frostat glas ger naturligt ljus.


VINDSVÅNING
Vindsvåningen är ljus och öppen till nock med 4 takfönster. Idag använde det som ett hobbyrum men går att användas som ett större sovrum eller hemmakontor.
Vita väggar samt ek-plank på golvet.


SUTTERRÄNGPLAN/UTHYRNINGSDEL
Via den egna ingången når man HALLEN som har bra förvaring via två garderober och kapphängare.

VARDAGSRUM och KÖK har en öppen planlösning, vita väggar samt ek-plank på golv. Finns plats för matgrupp, soffgrupp samt tv-möbel. Köket har vita moderna luckor med bänkskiva i komposit-sten. Utröstning från Siemens och består av Kyl/frys, diskmaskin, ugn, micro och induktionshäll.

SOVRUM med fönster ut mot kök. Plats för större säng och bra med förvaring i en inbyggd garderob.

DUSCHRUM/WC har grått klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar, utröstat med dusch, kombimaskin, värmepanna på 100liter, kommod med spegelskåp och vägghängd Wc. Bra arbetsbänk med överskåp.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Villastaden i Sollentuna

Organisationsnummer

769637-3823

Allmän information

Husen är från 2021 och har föreningen består av 36 st parhus där ett fåtal har uthyrningsdel. Till bostaden finns förråd.
Tillfälligt nyttjanderätt på altan, är under planering för upplåta mark till lägenheterna.

Enligt ekonomisk plan får:
-juridisk person kan godkännas dock max 40% av lägenhetsytan och max 14 lägenheter.

Brf bildades

2019

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber är indraget.
Varje bostadsrättshavare ansvarar själv för abonnemang för tv och internett.

Uppvärmning och ventilation

VENTELATION
Mekanisk frånluft, tillluft genom spaltventiler i fönster.

VÄRME
Frånluftspump med vattenburen golvvärme (parhus).

Byggnadskommentar

12 Parhus med 2 lägenheter i varje byggnad( Där ett fåtal har uthyrningsdel), 12 studio lägenheter.

Byggnader

Byggår

2021

Ekonomi

Månadsavgift

4 729 SEK/månad. I avgiften ingår kallt vatten, Sopor och förråd.

Andelstal

4,26%

Andel av månadsavgift

4,26%

Kommentar

Beräkningen på driftkostnader är ett snitt från jan-aug 2022.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel + uppvärmning

2 537 SEK/månad

Summa driftkostnad

2 537 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringar finns framför huset.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Övrigt

I Sollentuna kommun växer en ny statsdel fram intill Väsjön. Väsjön är naturnära med mycket olika aktiviteter med varierande bebyggelse. Långsiktig och hållbar planering har grunden lagts för väsjön, där bostäder finns i nära anknytning till naturreservat, idrotts- och rekreationsområden. Inom kort står både förskola samt skola klart i området. området är beläget mellan Törnskogen och Rösjöskogens naturreservat. Det geografiska läget erbjuder aktiviteter som passar stora som små året om. Under vintertid åker man enkelt skidor utför i Väsjöbacken precis intill huset eller så snörar man på sig skridskorna och åker på den frusna sjön. Under sommartid tar man löpturer i någon av dem många motionsspåren i området eller går ner till dem närliggande sjöarna för bad och lek.

Kommunikationer finns med buss 527 från hållplats Norrsätra mot Sollentuna Centrum och pendeltåg eller flertalet andra busslinjer eller vid bussbyte mot Mörby Centrum och tunnelbana. Med pendeltåg från Sollentuna eller tunnelbana från Mörby tar resan till stan ca 15 minuter. Tar du dig en något längre promenad till hållplatsen Edsbergs sportfält på ca 1 km kan du ta direkt buss till City i rusningstrafik (buss 526) alternativt hoppa på matarbussen 607 som trafikerar sträckan Danderyds sjukhus via Mörby och Sollentuna till Karolinska Sjukhuset. För kommunikation till och från Väsjön planerar kommunen dels för utökad busstrafik. Med bil är du snabbt ute på Norrotsleden som ansluter till E4:an mot city eller Arlanda eller så åker du via Frestavägen ut till Danderydsvägen och vidare mot E18.

Väsjöskolan, som är planerad kommer att byggas i två etapper. I den första etappen ingår en F-3-skola med plats för ca 360 elever. I etappen ingår också en tillfällig förskola. I etapp två byggs Väsjöskolan ut till en F-9 skola med plats för totalt 900 elever. Väsjöskolan kommer att ligga vid området Väsjö torg. Det kommer även byggas en förskola i Södersätra. I anslutning till skolan planeras det även att byggas en fullstor idrottshall.

Dokument (pdf)

Planlösningar 210525 Brf Villastaden EK plan uppdaterad_registrerad[1] 210510 Stadgar reggade[42]

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta