Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
15 000 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Tyssgrytestigen 26, Malma, Värmdö
Typ
Villa
KVM
162.0 kvm
Tomt
7 372 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härligt hus med sjöviste i havsnära och attraktivt läge

Välkommen till denna unika sjurumsvilla om 162 kvadratmeter, belägen nära idylliska, fridfulla och mysiga Malma Kvarn. Här kan du flytta in möblerat och klart! Fastigheten säljs färdigpaketerad med mycket smakfullt, stilrent och klassiskt möblemang såväl interiört som exteriört. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill njuta av ett välplanerat boende med finess in i minsta detalj!

Vid havet finns ett eget sjöviste med servitut. Härligt ställe med havsutsikt, brygga, strand och trevlig bastu med inbyggda bänkar i två nivåer.

Det här är ett rymligt boende med fina ljusinsläpp, braskaminer och mycket karaktär. Något man slås av när man kliver in i den här bostaden är den härliga atmosfären. Här kan man njuta av fågelkvitter, känna doften av hav, plocka blåbär och svamp samt umgås för grillfest eller bastubad! Har du båt lägger du till vid den egna bryggan med segelbåtsdjup nere vid ditt sjöviste!

Två entrédörrar i mitten av huset leder in till en ljus och trevlig hall. Här finns sittplats, gott om garderober och klädhängare. Huset är byggt i två delar med en fantastiskt fin förbindelsegång. Går du åt det ena hållet så kommer du till kontor, två sovrum, ett wc/duschrum med ett handfat, kommod, spegelskåp, handdukstork, kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet samt ett stort härligt öppet allrum med matplats samt kök. Högt i tak! Går du åt det andra hållet kommer du till ytterligare ett allrum samt en skrivhörna, ytterligare två sovrum samt ett stort wc/duschrum med två handfat, dubbla spegelskåp, handdukstork på väggen, duschväggar, helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Övergripande lackade furugolv och rymlig känsla i huset. Altandörrar finns i de flesta rummen, se planritning. Tvättstuga med separat ingång mittemot entrén och ett förråd intill tvättstugan.

Köket är ett klassiskt barkök med kyl- och frys, spis och diskmaskin samt gott om hyllor, köksskåp och köksluckor i furu, rostfri diskbänk samt bänkskivor i trä. Fin utsikt mot havet från matplatsen och från altanen utanför! Två av sovrummen, kontoret, båda allrummen samt kök har altandörrar ut till terrass. Tvättstugan har sin egna entrédörr från terrassen och väl inne finns Cylinda tvättmaskin och torktumlare, rostfri diskbänk med underskåp och trådbackar samt vit bänkskiva med underskåp liksom extra kyl/frys av märket Gram. I förrådet bakom tvättstugan finns hyllor för förvaring av stege och diverse annat. Exklusiv belysning med spotlights i allrummen. Braskaminer och TV finns i båda allrummen. Generellt gäller att allt är väl planerat och genomtänkt!

Den stora, lättskötta och härliga naturtomten om 7 372 kvm som huset är beläget på har en funktionell och mysig gäststuga/friggebod. Huset har en trevlig, underbar terrass runt hela huset med markiser, infravärme, soltak, gazebo med väggar och plats för ett flertal soff- och matgrupper. En underbar, insynsskyddad samt ljus och trevlig terrass i alla väderstreck! En hundgård i det gröna finns i anslutning till terrass.

Här finns också ett enbilsgarage samt en carport med plats för tre bilar. En "el-golfbil med lastflak" som står parkerad i garaget ingår, men den är inte avsedd för att användas på golfbanan. Den har använts för att transportera gods från garage till hus, till och från bryggan nere vid sjövistet, för att hämta tidning/post från brevlådan vid Malmavägen eller för att åka till Malma Kvarn bistro. Snickarbod/verkstad alternativt förråd finns i anslutning till garaget. Har du behov av ännu mer förvaring så finns det ett utrymme med ingång genom dubbeldörrar från gaveln av huset.

I Malma är det lätt att trivas och läget på Tyssgrytestigen är utmärkt för den som uppskattar närheten till naturen. Här bor du med Korshamn naturreservat, Korshamn jättegrytor, Fågelbrolandet, Bistro Malma Kvarn med Svenska Kryssarklubbens seglarskolor och Malma gård inom gång- eller bilavstånd. I området finns havet, trevliga promenadstråk, vackra grönområden och fina skogspartier.

Allmän information

Pris

15 000 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

7 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

7 372 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Högt belägen stor naturtomt. Sjöviste med servitut där det finns bastu, strand och brygga med segelbåtsdjup.

Boarea (BOA)

162 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Tyssgrytestigen 26

Ort

Värmdö

Kommun

Värmdö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1994

Taxeringsvärde byggnad

2 974 000 SEK

Taxeringsvärde mark

4 644 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

7 618 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ MALMA 4:13

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1991

Om-/tillbyggnadsår

1997

Typ av byggnad

1-plans villa

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Schingel

Grund

Plintar

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt braskaminer

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Jordat eller ojordat

Delvis jordat

TV/Internet beskrivning

Bredband fiber Telia finns.

Uteplatsbeskrivning

Generösa terrassytor runt hela villan med gott om plats för många matbord och stolar samt sittgrupper. Hundgård finns intill.
All utebelysning tänds/släcks vid soluppgång och nedgång av 3, astronomiska tidur men dessa kan förbikopplas. Husets utebelysning kan även tändas/släckas med väggkontakt vid köksdörr.

Övriga byggnader

Gäststuga/friggebod på tomten. Stuga med bastu vid sjövistet som även har brygga med segelbåtsdjup. Garage och carport.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Sotning

400 SEK/år

Väg

1 650 SEK/år

Renhållning

2 143 SEK/år

Årlig elförbrukning

25 961 kWh/år

Elkostnad

43 079 SEK/år

Försäkringskostnad

8 721 SEK/år

Försäkringsinformation

Gjensidige

Bredband fiber Telia

1 996 SEK/år

Summa driftkostnad

57 989 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage med plats för en bil samt carport med plats för tre bilar. Dessutom finns plats utanför garaget.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 26/9 2022

Specifik energianvändning

196 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

349 kWh/m²

Energiklass

G

Besiktningsman

Korosh Saidi, Enspecta AB

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Malma Ga:2

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Sjöviste samt gångväg - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

Rättigheter last

Officialservitut: Väg

Rättigheter last

Officialservitut: Väg

Rättigheter last

Officialservitut: Väg

Rättigheter förmån

Officialservitut: Sjöviste,gångväg

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut KRAFTLEDNING

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD

Avtalsrättigheter

Avtalsnyttjanderätt HELA FASTIGHETEN

Inteckning

Inteckningar

Det finns inga inteckningar

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Området Malma ligger på Fågelbrolandet i Stockholms vackra skärgård och är ett vackert anrikt naturområde med allt det bästa skärgården kan erbjuda. Stora skogar samsas med öppna ängar. Flertalet badsjöar och fiskevatten finns inom området och havet ligger vackert, där du kan njuta av morgondoppet. Vid Malma gård arrangeras ibland en och annan sommarkonsert och man ser ofta både kor och får gå och beta i det vackra landskapet.

Malma Kvarn, som ligger i närheten, ägs av Svenska Kryssarklubben. Sommartid anordnas seglarläger och seglarskola här i Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets regi. Där finns även en gästhamn. Med ett par minuters båtfärd når man Nämdöfjärden, populärt bland seglare och skärgårdsentusiaster.

Området och fastigheten har närhet till såväl Fågelbro golf som Wermdö Golf & Countryclub. Stanna till vid Strömma krog eller besök Stavsnäs kända hembageri och någon sommarauktion som kanske hålls vid säsong. Från Stavsnäs går även Waxholmsbåt till Sandhamn och andra öar i Stockholms skärgård.

För mer information om området se bland annat Svenska kryssarklubbens hemsida:
https://www.sxk.se/stockholmskretsen/valkommen-till-stockholmskretsen Klicka dig in på Malma Kvarn.

Resväg till Malma Kvarn:
BIL
Med bil tar det tar ca 45 minuter (4 mil) från Slussen i Stockholm.

BUSS
Buss 434 och 432 tar ca 50 min från Slussen, Stockholm.

BÅT
Malma Kvarn ligger på Fågelbrolandets södra kuststräcka,
nära Örsundet invid Nämndöfjärden.
Position: N 59° 15?40 O 18° 36?93 1,7 VNV Franska stenarnas fyr.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl