Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Orås 1014, Östraby, Hörby
Typ
Villa
KVM
120.0 kvm, biarea 76.0 kvm
Tomt
851 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Orås 1014 och Orås 1018 till salu!

Nu finns det möjlighet för den händige eller hantverkaren att slå till. Vi presenterar ett hus i Orås som behöver rustas upp men går att bo i under tiden. Möjligheterna är många och ytorna för familjen finns. I bostadsdelen finns idag 2-3 sovrum samt generösa sällskapsytor. Delen intill har varit Orås tidigare lanthandel och ger utrymme för fler sovrum efter renovering. Läget är mycket trevligt med åkrar och härligt lantlig utsikt åt tre håll. För Dig som vill bo på landet och är villig att kavla upp ärmarna för att skap ditt drömboende är detta perfekt. Från huset har du nära med bil till väg 13 som underlättar pendlingen. Skolor finns både i Östraby och Västerstad.
Det är två separata fastigheter som kommer att säljas till samma köpare enligt säljarens önskemål. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul.

Rumsbeskrivning

Hall:
Trevlig hall med farstudel som passar utmärkt för avhängning och förvaring. Klinkergolv och målade väggar.

Kök:
Vidare når vi det avlånga köket med plats för matlagning och umgänge. Utrustningen består av spis/ugn, vask, kombinerad kyl/frys samt fläkt. Klinkergolv och målade väggar. Här finns också plats för ett mindre matbord.

Badrum:
I anslutning till köket ligger det halvkaklade stora badrummet. Här finns allt som behövs med dusch, WC samt handfat med kommod. Våtrumsmatta på golv och kakel på väggarna.

Vardagsrum:
Det finns generösa sociala ytor med bland annat det stora vardagsrummet som kan användas som både TV-rum och matsal. Här finns många möjligheter! Kaminen bidrar med härlig mysfaktor under årets kallare månader. Laminatgolv och målade väggar.

Trapprum:
Finentrén nås från husets framsida och erbjuder goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i den inbyggda förvaringen. Klinkergolv och målade väggar. Intill ligger också trappan som tar oss upp till övre plan. Utrymmet skulle kunna användas som kontor. Här finns också en ingång till gamla lanthandeln.

Sovrum:
Intill köket ligger det första sovrummet som ger plats för säng och förvaring eller avlastningsmöbler vid behov. Laminatgolv och målade väggar.

ÖVRE PLAN:
Allrum:
På övre plan möts vi direkt av ett stort allrum som föregående ägare använt som TV-rum. Här finns många möjligheter med TV-rum eller varför inte ett hobbyrum? Laminatgolv och målade väggar.

Sovrum:
Även på övre plan finns sovrum där det första ligger intill allrummet. Här finns plats för en säng samt skrivbord eller förvaring. Laminatgolv och målade väggar.

GAMLA LANTHANDELN:
Den gamla lanthandeln är i sämre skick. På bottenplan finns här en verkstad samt ett stort rum som skulle kunna användas av exempelvis egenföretagaren. Från allrummet i övre plan nås också lanthandeln ovanvåning med möjlighet till fler sovrum.

ANDRA HUSET PÅ TOMTEN:
Det finns ytterligare ett hus på den andra fastigheten som är i mycket dåligt skick.

ÖVRIGT:
Fastigheterna överlåts i befintligt skick med all lös egendom som finns på visningstillfällena.

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2022-08-30

Länkar

Allmän information

Pris

795 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Tomtareal/mark

851 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Orås 8:13 - 364 kvm
Orås 8:11 samt Orås 8:12 - 487 kvm

Boarea (BOA)

120 kvm

Biarea (BIA)

76 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Orås 1014

Ort

Hörby

Kommun

Hörby

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

563 000 SEK

Taxeringsvärde mark

197 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

760 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

HÖRBY ORÅS 8:11

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1909

Typ av byggnad

1,5-planshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Avlopp

Enskilt avlopp (minireningsverk från 2017)

Vatten

Enskilt vatten året om (vattentillförsel bör ses över)

Taktyp/takbeklädnad

Eternit

Grund

Källare och torpargrund

Typ av uppvärmning

Direktverkande el, kamin och luft/luft (osäker funktion)

Fasadtyp

Träfasad, putsat och plåt

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber är inte inkopplat till fastigheten men ligger i gatan.

Uteplatsbeskrivning

Mysigt läge i Orås med fält på tre av fyra sidor och milsvid utsikt.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

1 296 SEK/år

Uppvärmning

3 000 SEK/år

Sotning

700 SEK/år

Renhållning

2 733 SEK/år

Årlig elförbrukning

15 000 kWh/år

Elkostnad

24 000 SEK/år

Försäkringskostnad

3 508 SEK/år

Summa driftkostnad

35 237 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

5 700 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Goda parkeringsmöjligheter på innergården.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Avloppsanläggning - Se beskrivning

Inteckning

Inteckningar

5

Totalt belopp

395 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta