Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 375 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sundsmarken Sundsbo 1, Berga, Mariestad
Typ
Villa
KVM
77.0 kvm, biarea 50.0 kvm
Tomt
2 383 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa med naturnära läge och gångavstånd till Vänern!

Sundsmarken Sundsbo 1 är den perfekta bostaden för dig som vill bo naturnära och samtidigt ha bekvämt pendlingsavstånd till Mariestad! Här finner ni en hemtrevlig och ljus bostad med lantligt kök, luftigt vardagsrum och en härlig walk in closet! Övervåning med allrum och egen balkong samt källare med bra förvaringsmöjligheter. Inglasat uterum och vedeldad badtunna för livsnjutaren! På fastigheten finns också garage, carport, verkstad samt förråd. Bergvärme!
Här har ni bekvämt gångavstånd till Vänern och cykelavstånd till Torsö och dess natur. I området finns förskola, obemannad matbutik samt restaurang.

Varmt välkommen på visning- Välkommen Hem!

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den ljusa hallen där ni har plats för både ytterkläder och skor. Väggarna har liggande träpanel målat i vitt och smakfullt grått laminatgolv.
Köket är luftigt och har bra arbetsytor och skåpsförvaring. De svarta skåpsluckorna är i snygg kontrast mot den vitmålade träpanelen och ger köket en lantlig och fräsch känsla. Köket är utrustat med spis, fläkt, ugn samt kyl och frys.
Vardagsrummet är luftigt och har yta för både soffgrupp och matgrupp för den som önskar. Från vardagsrummet kommer ni vidare ut till det inglasade uterummet och ut till den vedeldade badtunnan- en guldkant på vardagen!
I entréplan finns idag ett större sovrum som har plats för både dubbelsäng och förvaring samt ett mindre som nuvarande ägare har inrett till en rymligt walk in closet. Detta kan göras om till sovrum för den som önskar.
I anslutning till hallen finner ni också bostadens badrum som är utrustat med tvättställ, WC, hörnbadkar samt tvättmaskin.
En trappa upp möts ni av ett charmigt allrum som har vitmålad träpanel och mjuk matta på golv. Praktiska kattvindar ger bra förvaring och en rymlig balkong en perfekt plats att söka skugga på under sommarens varma dagar.
Källaren har bra med förvaringsutrymmen och här finns förutom matkällare, utrymme för dusch, ett allrum med klinkers samt tvättstuga som nuvarande ägare har påbörjat renovering av. Här finns en stor möjlighet för nästa ägare att sätta sin prägel!

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2022-09-21 Fastighetskarta-2022-09-21 Energideklaration Frågelista

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 375 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Tomtareal/mark

2 383 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

77 kvm

Biarea (BIA)

50 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Sundsmarken Sundsbo 1

Ort

Mariestad

Kommun

Mariestad

Taxeringsår

2021

Värdeår

1951

Taxeringsvärde byggnad

676 000 SEK

Taxeringsvärde mark

439 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 115 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MARIESTAD SÄBY 7:2

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1951

Typ av byggnad

1 1/2-plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Avlopp

3-kammarbrunn med markinfiltration

Vatten

Enskilt vatten året om- borrad brunn

Taktyp/takbeklädnad

Betongtegel

Grund

Betong

Typ av uppvärmning

Bergvärme

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träpanel

Bjälklag

Trä

Uteplatsbeskrivning

Inglasat uterum på framsidan och baksidan, balkong på övervåning samt vedeldad badtunna.

Övriga byggnader

Garage - och förrådslänga.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

1 000 SEK/år

Renhållning

1 800 SEK/år

Årlig elförbrukning

21 735 kWh/år

Elkostnad

25 638 SEK/år

Försäkringskostnad

4 500 SEK/år

Summa driftkostnad

32 938 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 363 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage, carport samt tomt.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 2/4 2019

Specifik energianvändning

67 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

107 kWh/m²

Energiklass

D

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

1 105 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta