Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 000 000 SEK / Utgångspris
Adress
Velandergatan 95, Kulladal, Malmö
Typ
Villa
KVM
150.0 kvm, biarea 5.0 kvm
Tomt
874 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villadröm på hörntomt!

Äntligen kan vi presentera denna oerhört karaktärsfyllda villadröm på omåttligt populära Kulladal! Här bjuds det på en fantastisk kombination där den charmiga skånelängan anno 1870 och den tillbyggda delen anno 1972 gifter sig på ett exklusivt och renoverat manér. Stor hörntomt där det både bjuds på atriumliknande influencer med smågatusten och slammad tegelstensmur samt klassisk villaträdgård med grön gräsmatta, odlingslådor, förråd samt garage. Lägg därtill det attraktiva läget med bra förskolor samt anrika och nyrenoverade Kulladalsskolan endast ett stenkast bort. Kort och gott, en unik och välrenoverad bostad med egenskaper varje husägare älskar. Ta chansen och förverkliga er bostadsdröm!

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Entré: Stor och ljus hall med keramiska plattor på golvet, tapetserade väggar samt rejäl panel i innertaket spikat med dekorspik. Plats för avhängning på hatthylla samt hylla för skor. Golvvärme.

Badrum/tvättstuga: I anslutning till entrén finns tvättstuga samt badrum. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, tvättställ med kommod samt badkar. Fönster som vetter mot söder samt golvvärme i badrummet. Tvättstugan är helkaklad samt utrustad med tvättmaskin samt diskho. Fjärrvärmeskåpet är även placerat här.

Vardagsrum: Nu kliver vi in i huset anno 1870 med gedigna ytterväggar, djupa fönsternischer, murad öppen spis, rejäla fönsterbänkar, öppet upp i nock med karaktäristiska takstolar samt ett fantastiskt loft! Synergin materialen emellan samt kombinationen mellan det äldre och moderna har man verkligen lyckats med här. Huset har förädlats på bästa sätt och de tidstypiska attributen i huset har bevarats på ett ärat vis. Här pryds golvet av plankgolv och väggarna är målade. Utgång till den atriumliknande trädgården med eftermiddags- och kvällssol!

Kök: Fantastisk kök i jordnära, skandinaviska kulörer samt i modern shakerstil. Här ligger en 30 mm tjock kalksten och pryder kökets arbetsyta med underfräst diskho samt övermonterad induktionshäll. Köket är vidare utrustat med integrerad diskmaskin, skafferi, galant köksfläkt inklädd i ek och hel kyl samt hel frys. Köket har en tilltalande matplats med plats för matbord för 4-6 pers med platsbyggd sittbänk med inbyggd förvaring. Fönster i både söder, norr samt utgång till trädgården. Gediget plankgolv, målade väggar samt infälld belysning i taket.

Allrum: Från entrén når man allrummet till höger. Ett ljust och öppet rum som ansluter sig till det stora badrummet samt entréplans båda sovrum. Här finns ytterligare en eldstad i tegel där man kan elda både inifrån bostaden men även från utsidan. Härifrån når man både trädgården i väst genom glasdörr samt övre plan med ytterligare 2st rum. Plankgolv samt målade väggar. Rummet är även utrustat med en luft/luftvärmepump.

Sovrum 1: Stort sovrum med gedigna förvaringsmöjligheter. Gott om plats för dubbelsäng samt nattduksbord. Plankgolv samt målade väggar och 2st fönster som vetter mot väst.

Sovrum 2: Sovrum med plankgolv samt målade väggar. 2st fönster som vetter mot öst. Rummet är idag inrett med mindre enkelsäng, samt förvaringsmöblemang.

Badrum: Exklusivt och rymligt badrum med keramiska plattor på både golv samt väggar. Badrummet är utrustat med stor duschhörna av glas, dubbla tvättställ, vägghängd wc, upphängning för handdukar samt stort badrumsskåp. Badrummet har golvvärme samt fönster mot öst.

ÖVRE PLAN

Från allrummet nås trappen upp till övre plan med plansteg av trä samt ledstång av trä. Här finns ett genomgångsrum/allrum samt ett sovrum. Övre plan innehar fönster i både norr samt söder. Plankgolv, målade väggar och snedtaket är av vitmålad panel. Taket är öppet upp i nock med synliga takstolar. I både allrummet samt sovrummet finns det dessutom takfönster som vetter mot väst. Allrummet är idag inrett med soffdel samt tv-möblemang och sovrummet är stort nog för dubbelsäng, nattduksbord samt förvaringsmöblemang.

TRÄDGÅRD

Det är en friliggande villa med stor karaktär som är beläget på hörntomten Velandergatan/Urbansgatan. Det slammande teglet harmonierar med husets svartmålade träpartier och det kvalitativa dubbla eternittaket. Trädgården är stor och bjuder på allt en villaägare kan önska. Här finns allt från grön gräsmatta med plats för studsmattan, odlingslådor, stensatta gångar, stensatta uteplatser, utvändig öppen spis, äppleträd, förrådsbyggnad, vedskjul, garage och uppställningsplats. En väl omhändertagen, insynsskyddad trädgård som förädlats under många decennier.

Kort och gott är detta ett fantastiskt hus som måste ses på plats!

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

7 000 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

874 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

150 kvm

Biarea (BIA)

5 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Velandergatan 95

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1952

Taxeringsvärde byggnad

2 381 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 488 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 869 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ BERGMÄSTAREN 1

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1870/1972

Om-/tillbyggnadsår

1972

Utförda renoveringar

2020
Slipat och behandlat alla trägolv.
Renoverat befintligt samt byggt nytt badrum i tidigare sovrum.
Nyanläggning av trädgård.
Invändigt måleriarbete av tak, väggar samt trappa.
Nyanläggning av uteplats, södergavel.

2021
Nytt plank samt ny panel och nytt tak på garage.
Nytt tak på förrådet.
Nya ytterdörrar samt fönster i huset.
Ny träpanel på husets gavlar, nya vindskivor samt beslag.
Luft-luftvärmepump installerades.

2022
Måleriarbete kök, loft samt allrum.
Ny spiraltrappa i allrum.
Nytt kök.
Installation av laddbox.

2020-2022
All el utbytt, installation av jordfelsbrytare samt ny elcentral.

2021-2022
Måleriarbete exteriört av fasad.

Typ av byggnad

1,5 plansvilla i vinkel

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Nya 2- samt 3-glasfönster med spröjs

Skorstenstyp

2st murade skorstenar. En skorsten med utvändig öppen spis

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Eternit

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme samt luft/luft-värmepump

Stomme

Tegel/lersten samt träregelstomme

Fasadtyp

Slammad tegelstensfasad

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber finns.

Fel och brister

Säljarna har inte identifierat några fel/brister.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 570 SEK/år

Uppvärmning

23 000 SEK/år

Renhållning

1 490 SEK/år

Årlig elförbrukning

4 500 kWh/år

Elkostnad

13 900 SEK/år

Summa driftkostnad

42 960 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage samt uppställningsplats för en bil

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 8/9 2022

Specifik energianvändning

172 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

155 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Caspar Skog

Kommentar

En installation av solceller skulle innebära en reducerad kostnad om ca 28.000kr/år (vid 2kr/kWh).

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Bergmästaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19650512)

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19630125)

Inteckning

Inteckningar

12

Totalt belopp

3 200 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Som en oas ligger Kulladal söder om centrala Malmö, stadsnära men ändå med bykaraktär. Bebyggelsen består huvudsakligen av småhus, med grönska och blommor att avnjuta på promenader i grannskapet. Det aktuella området ligger ett stenkast från den stilfulla Kulladalsskolan och vackra Kulladals Idrottsplats. I området finns mestadels charmiga 20-­talsvillor men även Blekingsborg med Mobilia och några av Malmös mest igenkännliga höghus. Köpcentrumet Mobilia, en malmöitisk institution finns på gångavstånd. Här hittar du flera livsmedelsbutiker, fik, klädaffärer och charmiga restauranger innanför de gamla tegelväggarna. Ett fantastiskt område att bo i för barnfamiljen!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy