Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Purpurgatan, Åkered, Västra Frölunda
Typ
Radhus
KVM
121 kvm, biarea 1 kvm
Tomt
178 kvm (tomträtt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

HAVSNÄRA

GAVELRADHUS i ett omtyckt och mycket barnvänligt område. Välskött hus med stor potential där ni kan få det just som ni önskar. Bra planlösning med fyra möjliga sovrum samt kök och vardagsrum i anslutning till varandra.
Utanför vardagsrummet finns trädgården, här har ni en mysig grön oas att tillbringa sköna sommardagar på. Närhet till hav med fina badmöjligheter samt livsmedelsbutik och skola alldeles i området.

Åkered är ett attraktivt radhusområde som har nära till det mesta!
I området finns det både radhus och fristående hus och det finns mysiga grönytor med lekplatser där barnen kan springa runt och ha kul. Nära välsorterade Ica Åkeredshallen samt fiskaffär, café, blommor, glassbutik och frisör. Det är även nära till sporthall med badminton, squash, tennis, gym.

Promenadavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser och även till Frölunda Torgs köpcentrum med över 200 butiker. Det finns även en cykelbana hela vägen från Åkered in till Linnéplatsen och det tar ca 25 minuter. På Näset finns också två av Göteborgs populäraste badställen. Smithska Udden och Näset är välkända för alla göteborgare. Man har även gångavstånd till den fina badplatsen i Rörvik. Det finns även ett antal badföreningar, vilka driver badplatser, där man kan köpa säsongskort.

Det är en kort promenad till Göteborgs första kommunala naturreservat Välen. Härlig natur alldeles nära med tre utsiktsvänliga bergsknallar, tre forntidsrösen, lummiga ek- och lövskogar, betesängar med nötkreatur och en av Göteborgs bästa utsiktsplatser för den som vill skåda fågel. Vill ni inte cykla in till city så finns det mycket bra bussförbindelser. Ca 20 minuter in till Göteborgs nöjen. Till Frölunda Torg med dess stora utbud av shopping, caféer och restauranger mm tar man sig på några minuter.

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett mycket trevligt hus och med en bra planlösning.

Hallen har plats för förvaring i tre garderober. Här finns det tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Till höger i hallen finner ni köket. Köksinredningen har vita luckor och arbetsbänk i laminat med kakel ovan. Utrustningen består av stor kyl, stor frys, spis, ugn och fläkt. Matplatsen är trevligt belägen vi fönsterna med utsikt mot framsidan av huset. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Längre fram i hallen finns det en gästtoalett, här finns en toalett och handfat. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Ännu längre in i huset finner ni vardagsrummet som har gott om fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Rummet har plats för både soffgrupp och matsalsgrupp om ni önskar det. Vitmålade väggar och vackert äldre parkettgolv. Här finns också altandörrarna ut mot trädgården som har en liten altan och gräsmatta. Här kan ni sitta och njuta med ett skyddat läge från tidig vår till sen höst.

Till vänster i hallen finns sovrum 1 som även kan passar som walk in closet, kontor eller gästrum. Här finns två fönster i olika väderstreck som gör att rummet får ett trevligt ljusinsläpp. Målade väggar och plastmatta på golvet .

Innanför detta rum finns tvättstugan. Utrustningen består av tvättbänk med ho, tvättmaskin och skåp/lådor för förvaring. Våtrumstapet och våtrumsmatta på golvet. Här står även varmvattenberedaren. Även från tvättstugan har ni en altandörr ut mot trädgården

Övervåning
På detta planet har ni badrummet. Utrustningen består av toalett, handfat och badkar. Har finns det även ett fönster som ger ljusinsläpp. Våtrumstapet och våtrumsmatta.

Till vänster upp för trappan finns sovrum 2. Detta rum passar perfekt som barnrum och har plats både för säng och skrivbord. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet. Från detta rummet når ni balkongen som har utsikt mot trädgårdssidan av huset.

Till höger finns sovrum 3. Detta rummet är större och det finns även plats för större säng, datorhörna, läshörna mm. Härifrån når ni balkongen som har utsikt mot trädgårdssidan av huset. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Till höger finns sovrum 4 som är det största sovrummet och detta används många gånger som allrum av grannarna i området, även säljaren i detta hus har använt rummet till det.

På detta våningsplanet har ni också en klädkammare till förvaring..

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

177,5 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Tomtarea 178 m² (tomträtt).

Boarea (BOA)

121 kvm

Biarea (BIA)

1 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Purpurgatan

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1967

Taxeringsvärde byggnad

1 512 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 669 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 181 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG NÄSET 9:12

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Radhus (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1967

Typ av byggnad

2 plan

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegelpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Direktverkande el

Stomme

Trä

Fasadtyp

Trä

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber finns

Ekonomi

Kommentar

I elkostnaden finns även värmekostnaden

Tomträttsavgäld

12 608 SEK/år

Tomträttsavgäld slutdatum

2027-11-28

Tomträttsavgäldsperiod

Avgäldsperiod: 20år från 1967-11-28

Tomträttsupplåtare

212000-1355
Göteborgs Kommun
Box 2258 40314 Göteborg

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Samfällighet

24 600 SEK/år

Elkostnad

12 500 SEK/år

Försäkringskostnad

4 830 SEK/år

Försäkringsinformation

Försäkrat till fullt värde: Nej

Summa driftkostnad

41 930 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

8 349 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (1966-03-28) , Tomtindelning (1966-09-16)

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19660328)

Planer och bestämmelser

9-Mjöllaven I Näset, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19660916)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

216 800 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy