Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fjälla skogsväg 2, Norra Fjälla, Linköping
Typ
Villa
KVM
120.0 kvm
Tomt
1 302 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Fulländad enplansvilla 150 meter från sjön och 25 minuter från Linköping

Med största nöje vill vi nu presentera denna sjönära enplansvilla belägen i idylliska och natursköna Norra Fjälla, endast 25 minuters bilfärd från centrala Linköping! Här bor ni tryggt och lugnt med ett vidsträckt skogslandskap och sjön Järnlunden inpå knuten. Läget är exemplariskt för er som vill bo på bekvämt avstånd utanför stan och njuta av sjö- och friluftsliv på vardaglig basis.

Varmt välkomna till denna minutiöst välskötta fastighet som har allt att erbjuda för en avkopplande och bekymmersfri vardag. Här har ingenting lämnats åt slumpen såväl exteriört som interiört. Ni välkomnas av den inbjudande och välvårdade trädgårdstomten som bjuder ut er till socialt umgänge, lek och odling. Huset disponeras på ett plan och har renoverats varsamt under de senaste åren till en genomgående hög materiell standard med smakfullt sobra kulörer.

Väl inne möts ni av en rymlig entré som direkt ansluter till de generöst tilltagna sociala ytorna i form av ett spatiöst och lättmöblerat vardagsrum med eldstad och matplats i burspråk för 6-8 personer. Vardagsrummet ligger öppet mot det luftiga och välutrustade köket som erbjuder god förvaringskapacitet och gott om arbetsytor. Som en förlängning av de sociala ytorna når ni enkelt ut på husets altaner varav den större delvis ligger under tak och kretsar runt husets ena gavel. I anslutning till vardagsrummet når ni även ett sovrum som idag nyttjas som barnrum. Detta rum går med fördel att nyttja som arbetsrum.

I andra änden av huset når ni de privata ytorna med två ordentliga sovrum varav det större erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob samt utgång till en av altanerna. Det mindre sovrummet har plats för en mindre dubbelsäng samt viss förvaring. Intill sovrummen ligger det helkaklade badrummet som bland annat är utrustat med badkar och golvvärme. I anslutning till hallen finns en väl tilltagen tvättstuga med gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Intill tvättstugan finns dessutom ett förråd som tillgodoser förvaringsbehovet ytterligare.

På tomten finns två mindre byggnader. Den större av dem inrymmer ett isolerat förråd och ansluter till en hundgård. I anslutning till denna byggnad finns även ett rymligt altandäck med spabad och plats för soffgrupp. Här njuter ni av en härlig utsikt över sjön strax nedanför. Den mindre byggnaden är oisolerad och kan nyttjas som förråd eller lekstuga. Även i anslutning till denna finns en altan.

På badrocksavstånd, cirka 150 meter nedför backen från huset, når ni Järnlundens glittrande vatten. Här finns en brygga och en trevlig badplats med sandstrand och hopptorn. Här finns även möjlighet till båtplats vilket ingår i samfällighetsavgiften om 2400 kr/år.

I närliggande Brokind, cirka 8 km från huset finns såväl förskola som Brokinds skola (F-6). I. Brokind finns även en lanthandel. Bredare serviceutbud når ni i Rimforsa, cirka 15 kilometer bort alternativt i Linköping som ligger på 25 kilometers avstånd. På 15 minuters cykelavstånd ligger närmsta busshållplats där linje 540 trafikerar både vardagar och helger. Till Linköpings resecentrum tar den cirka 30 minuter med buss.

Detta är en chans som sällan kommer åter, varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Allmän information

Pris

4 795 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

1 302 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad trädgårdstomt i soligt söderläge. På husets framsida finns en grusbelagd parkeringsplats och pallkragar för odling. På tomten finns flertalet uteplatser som följer solens dagliga vandring. På framsidan finns en rymlig veranda med altan som sträcker sig runt huset in till baksidan. Det finns ytterligare en altan i anslutning till huset på baksidan. På tomten finns två komplementbyggnader, varav den ena med altandäck i sydvästläge med bubbelpool.

Boarea (BOA)

120 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Fjälla skogsväg 2

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Taxeringsår

2018

Värdeår

1984

Taxeringsvärde byggnad

1 217 000 SEK

Taxeringsvärde mark

376 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 593 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

LINKÖPING FJÄLLA 8:58

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1977

Om-/tillbyggnadsår

1991

Utförda renoveringar

2015:
- Totalrenovering både inre och yttre skikt av tidigare ägare. De gjorde om hela huset och då framförallt kök, badrum, tvättstuga, golv, ytterdörr, trall och samt nytt VA och el.
2017:
- Ny diskmaskin.
2019:
- Hundgården byggdes.
2021:
- Det stora sovrummet renoverades med nytt ytskikt där även nya garderober med skjutdörrar installerades.
- Nyrenoverad DBT-brunn för gråvattnet.
- Nya ytskikt i hela huset. Omfattande renovering av vardagsrum och matsal där planlösningen ändrades för att få ytterligare ett sovrum.
2022:
- Ny vattenpump till badtunna
- Ny torktumlare.
- Varmvattenberedare samt luftvärmepump servades.

Typ av byggnad

1-planshus

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Ålder på värmeanläggning

2013

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

Huvudsäkring

25 A

Jordat eller ojordat

Jordat

El kommentar

Elstammarna byttes 2015-2016

TV/Internet beskrivning

Fiber finns indraget.

Uteplatsbeskrivning

I anslutning till huvudbyggnaden finns två altaner varav den större sträcker sig runt husets ena gavel, den andra ligger på baksidan med utgång från det stora sovrummet samt tvättstugan. I anslutning till tomtens två komplementbyggnader finns en altan till respektive byggnad.

Övriga byggnader

Två komplementbyggnader. Den större av dem inrymmer ett isolerat förråd som även går att nyttja som exempelvis träningslokal. Här finns även en hundgård i direkt anslutning med invändigt utrymme för hunden via hundlucka. Den mindre komplementbyggnaden är oisolerad och kan nyttjas som lekstuga eller förråd.

Skorstenskommentar

Skorstenen provtrycktes senast 2021.

Radonmätning finns

Ja

Radonkommentar

Radonindikering utförd 2022-05-31. <50 Bq/m3

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 000 SEK/år

Uppvärmning

12 849 SEK/år

Sotning

1 500 SEK/år

Elkostnad

37 018 SEK/år

Försäkringskostnad

5 528 SEK/år

Vägsamfällighet

2 000 SEK/år

Samfällighet för vatten och båtplats

2 400 SEK/år

Summa driftkostnad

67 295 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Grusad uppfart med plats för flertalet fordon.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 30/5 2022

Specifik energianvändning

106 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

191 kWh/m²

Energiklass

F

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Linköping Fjälla Ga:6

Planer och bestämmelser

Fjälla 8:1,del Av(norra Delen)m Fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19700604)

Rättigheter förmån

Officialservitut: Bad och båtuppläggning mm

Rättigheter förmån

Officialservitut: Ledning mm

Inteckning

Inteckningar

12

Totalt belopp

1 920 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta