Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Skonberga Mellangård 1, Normlösa, Skänninge
Typ
Villa
KVM
180.0 kvm
Tomt
2 077 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

VILLADRÖM INBÄDDAD I GRÖNSKA!

Vi kan nu med största nöje presentera denna lantliga idyll bland böljande åkrar på den vackra östgötaslätten.

Välkomna till Skonberga Mellgård 1 och detta drömhus - Här kan ni njuta av en lugn, fridfull miljö och få utlopp för hög trivsel både inomhus och utomhus. Nuvarande ägare har med mycket kärlek och stor noggrannhet skapat och format ett vackert hus med stil och snickarglädje, men samtidigt lyckats bevara känslan av det gamla.

Via den grusade uppfarten tar ni er fram till det röda huset om 180 kvm som är uppfört i slutet av 1800-talet. Här möts ni av en fantastik amerikansk veranda med en centrerad huvudentrén. När ni kliver in i detta vackra hem är det första ni möts av en inbjudande hall med klinkergolv, platsbyggd bänk och hatthylla. Vidare så erbjuder entréplanet ett trevligt sällskapsrum med braskamin och fina stuckaturer, ett påkostat och smakfullt kök med en drömmig punchveranda som erbjuder ett härligt ljusinsläpp från fönster i tre olika väderstreck. Detta gör att köket är den givna samlingspunkten i huset. I anslutning till köket finns ett gästrum med fint trägolv. Husets duschrum med wc finns i anslutning till detta rum. Trappan till övervåningen nås via ingången från gaveln och från gästrummet. Övervåningen omfattar tre rum varav två väl tilltagna sovrum var av ett med access till klädvård och wc. Vidare finns ett bibliotek med gjutjärnsspis, platsbyggda bokhyllor och en exklusiv bänkskiva i marmor från Italien. Biblioteket har en hög mysfaktor och här har ni även husets bästa utsikt mot trädgården och åkrarna bortom horisonten.

Till huset hör en välskött och rogivande trädgård som är fint inbäddad av grönskande träd och buskar. På husets framsida finner ni en uteplats under en mysig pergola. Runt stora delar av huset finns ett stort altandäck med loungeavdelning och ett infällt spabad. Altanen erbjuder flera möjligheter att inreda med fler trädgårdsmöbler efter solens rotation. På baksidan av huset möts ni av en välskött gräsmatta där barnen kan leka i en trygg och kreativ miljö. På tomten finns en liten ladugård med ett golvat loft. Ladugården har flera praktiska utrymmen och här finns möjlighet att bygga om en del av utrymmet till garage.

Nuvarande ägare har låtit utföra flera stora och kostsamma renoveringar så som nytt yttertak, dränering med nytt dagvattensystem och inkommande vatten, ny fasad, installation av fiber, ny inkommande el och radonsug. Huset värms upp genom jordvärme och har idag låga driftskostnader.

Skonberga Mellangård 1 ligger cirka 10 minuters bilfärd från Depot handelscentrum i Mantorp med mataffär, apotek och klädaffär mm. I närheten finns lilla samhället Normlösa med förskola och skola för dom små barnen. Till Linköping är det 25 minuters bilfärd.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

6 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

2 077 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

180 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Skonberga Mellangård 1

Ort

Skänninge

Kommun

Mjölby

Taxeringsår

2018

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

868 000 SEK

Taxeringsvärde mark

227 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 095 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MJÖLBY SKONBERGA 2:2

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Avlopp

Gemensamt avlopp med grannar.

Vatten

Gemensamt vatten med grannar.

Typ av uppvärmning

Jordvärme

Huvudsäkring

20 A

Övriga byggnader

Mindre ladugård.

Radonkommentar

Radonsug installerad 2020. Årsmedelvärde idag är 140 Bq/m³ (Becquerel per kubikmeter).

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

2 650 SEK/år

Uppvärmning

24 000 SEK/år

Sotning

900 SEK/år

Renhållning

1 650 SEK/år

Försäkringskostnad

5 590 SEK/år

Försäkringsinformation

Länsförsäkringar.

Summa driftkostnad

34 790 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

8 213 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Mjölby Skonberga Ga:1

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vattenledning i sträckningen m-h samt avloppsledning i sträckningen k-l. - Vatten-och avloppsledning

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vattenledning i sträckningen i-h samt avloppsledning i sträckningen a-b. - Vatten-och avloppsledning

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

2 276 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy