Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kroken 4, Brännö
Typ
Villa
KVM
136 kvm, biarea 20 kvm
Tomt
845 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

TOPPENHUS på fina Brännö. Grönskande trädgård med två härliga altaner i olika väderstreck. Stort allrum i vinkel som är öppet mot kök samt fem sovrum. I allrummet finns en fin täljstenskamin. Perfekt undervåning för uthyrning om ni önskar detta. Nära öns lilla affär, skola, dagis och värdshus. Fotbollsplan och lekplats finns i anslutning till skolan. Bilfri ö och färja som tar dig smidigt in till Saltholmen och sedan vidare till centrum med snabbuss, spårvagn, cykel eller egen bil.

Ön erbjuder en trygg och harmonisk miljö att bo i både för barnfamiljer och andra. Här finns riktigt bra förskola och skola vilket självklart attraherar barnfamiljer som flyttar ut hit i allt större antal. Ön har en trevlig affär med post. Dessutom café, genuint värdshus, pensionat, handelsträdgård och ett småbåtsvarv med restaurang och bar. Till helgen köper man färsk fisk och nyfångade skaldjur vid kaj eller i affären. Lasse Dahlqvist som levde här, gjorde ön känd genom sina visor och än idag har ön gott om egna artister som bjuder på spelningar på öns olika scener.

Badplatser finns det gott om på ön, bl a vid Ramsdal finns barnvänliga stränder med klippor och hopptorn samt toaletter. Här finns det simskola på sommaren. Då erbjuds även fotboll, tennis, segling och inte minst rodd i tiohuggare och allmogebåtar. Föreningslivet är aktivt året runt och de flesta intressen tillgodoses. Via bastuföreningen finns tillgång till havsbastu med utsikt mot Känsö och Vinga. Skolan har en stor gymnastiksal som på kvällarna används för cirkelträning, basket, innebandy och annan motionsidrott som är öppen för alla.

På ön finns dessutom två yogastudios med lite olika inriktning som ger yogalektioner flera gånger per vecka året om såväl dag- som kvällstid. Dessutom finns det en aktiv kör och en filmstudio som anordnar visningar och en årlig filmfestival. Vill man istället promenera, jogga eller naturvandra finns många trevliga vägar och stigar. Till den obebodda grannön Galterö som är naturreservat med fridfullt betande får kan man ta sig via en fin stenbro.

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett mysigt hus med en social planlösning.
Övervåning
Stort härligt allrum med plats för stora sällskap. Här kan ni ha ett stort matsalsbord lite separerat från soffavdelningen med utsikt över trädgården. Från denna sidan av rummet har ni utgång till balkongen som vetter mot framsidan av huset.

Soffavdelningen är också rymlig och här finns en härlig kamin som är placerad centralt i rummet. Från soffavdelningen har ni fri utsikt mot köket och mot matsalsavdelningen som bidrar till den öppna planlösningen. Vid soffavdelningen finns utgång till det trevliga altandäcket i skönt västerläge. Målade väggar och parkettgolv.

Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Vit stilren inredning med metallbeslag, arbetsbänk i trä med mörkt kakel ovan. Köksutrustningen består av stor kyl, stor frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Även köket har gott om plats och matplatsen är trevligt belägen vid fönsterna. Snygg vitmålad träpanel och schackrutigt golv.

Badrummet är ljust och fräscht med cremefärgade kaklade väggar och grå klinkers med värme. Här finns ett fönster ut mot altanen på baksidan. Utrustningen består av toalett, handduksvärmare, handfat med kommod, skåp för förvaring och badkar.

Sovrum 1 är ett stort rum och här finns gott om plats för större säng och även ytterligare möbel om ni önskar det. I detta rummet har ni fönster ut mot baksidan av huset. Det finns även två garderober till förvaring. Ljust målade väggar och trägolv.

Sovrum 2 finns finns mittemot sovrum 1. även detta rum har plats för större säng. Här är det fönster ut mot trädgården samt utgång till balkongen. Vitmålade väggar och trägolv.

Utanför sovrummen finns en klädkammare till förvaring.

Sovrum 3 når ni från vardagsrummet. Här har ni fönster ut mot trädgården. Detta rum passar perfekt som barnrum eller hemmakontor. Vitmålade väggar och trägolv.

Undervåning
Detta våningsplanet har säljarna hyrt ut i perioder.
Hallen har vitmålad träpanel och klinkers med värme. Under trappan finns ett förrådsutrymme med nytt trägolv och belysning.

Till höger i hallen finns sovrum 4. Detta rum är stort och har god plats att användas som allrum eller ett större sovrum. Det finns fönster ut mot trädgården. Vitmålade väggar och helt nytt vitlaserat trägolv.

Till vänster i hallen finns sovrum 5. Detta rum är lite mindre än sovrum 4 men det finns plats för större säng även här. Detta rum har också utsikt mot trädgården. Vitmålade väggar och trägolv.

Rakt fram i hallen finns badrummet. Utrustningen består av toalett, handfat, handdukstork och dusch. Vitkaklade väggar och terrakottafärgat klinkergolv. Från badrummet finns en dörr till ett förråd.

Rakt fram i hallen finns även en kokvrå med diskho, spis och ugn. En kyl finns i hallen för de som hyr lägenheten. Målade väggar och klinkers med golvvärme.

På detta våningsplanet finns även tvättstugan. Utrustningen består av tvättbänk med ho, tvättmaskin och torkskåp.

Från tvättstugan har ni ingång till en gillestuga/ förråd med två garderober och även till ett stort förråd i andra ändan av tvättstugan. Där finns arbetsbänk med utrustning för hobbysnickeri, hantverk och utrymme för cyklar, flakmoped trädgårdsredskap m m.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2021-10-07

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

6 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

844,5 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

136 kvm

Biarea (BIA)

20 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Kroken 4

Ort

Brännö

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2018

Värdeår

1980

Taxeringsvärde byggnad

1 999 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 439 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 438 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG BRÄNNÖ 2:71

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1980

Utförda renoveringar

2021
Nya trägolv i de två sovrummen på undervåningen
Ny diskmaskin
2020
Nya låsbara pardörrar i källarförråd/garage
Ny luftvärmepump med även kyleffekt
2019
Ny toalettstol i badrum på övervåningen
2018
Nytt staket runt tomten
2017
Ny veranda med spaljé på framsidan av huset
Fiber drogs in
Kyl, frys och diskmaskin
2012
Kök
2007
Badrum övervåning
2005
Badrum nedervåning.

Typ av ventilation

Mekanisk frånluftsystem

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Typ av uppvärmning

Luftvärmepump och direktverkande el

Ålder på värmeanläggning

2020

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber

Ekonomi

Kommentar

Elkostnaden är både värme och hushållsel.
I Vatten och avloppskostnaden ingår även sopor.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

7 800 SEK/år

Elkostnad

22 587 SEK/år

Försäkringskostnad

4 899 SEK/år

Summa driftkostnad

35 286 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Brännö Ga:18

Planer och bestämmelser

Byggnadsplan För Del Av Brännö, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19520515)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut LEDNING MM

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

1 887 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy