Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Väsbyholmsvägen 33B, Torshälla
Typ
Villa
KVM
378.0 kvm, biarea 171.0 kvm
Tomt
8 904 kvm (friköpt)
Rum
10 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor sjötomt i Mälarbaden

Snart finns chansen att förvärva denna fantastiska sjötomt om hela 8 904 kvm med ett oslagbart läge invid Väsbyviken. Fastigheten är högt och ostört belägen med en underbar utsikt över viken. Huset är byggt 1960 och är om ca 378 kvm, fördelat på tio rum och kök. Fina sällskapsytor med salong, matsal och vardagsrum i fil, alla rummen har fönster ut mot sjön. Inglasat uterum, balkong, bastu och vinkällare är bara några av de bekvämligheter som detta välbyggda hus erbjuder. Den underbara uteplatsen ligger i ett perfekt söderläge mot vattnet vilket innebär många soltimmar under dagen. För årets kalla dagar finns ett härligt spabad att värma sig i. På uteplatsen finns gott om utrymme för större middagsbjudningar och med mingel i solnedgången.

Nere vid vattnet finns en stor brygga med plats för både din egen båt och eventuella besökande som kommer via sjövägen. Den mysiga lilla sjöstugan med altan ut mot vattnet är en bra sällskapsplats där flera mysiga grillkvällar kan hållas. Här finns badmöjligheter från både brygga och strand. Väsbyholmsvägen 33B är en välskött fastighet med fina planteringar och trädgårdsarrangemang. Huset har dubbelgarage samt ett friliggande garage.

Mälarbaden är ett mycket eftertraktat, grönskande område med lång historia - Från säteri till badort i början av 1900-talet då många exklusiva sekelskiftesvillor med stora trädgårdar uppfördes. I början av 1900-talet sträckte sig också järnvägen till Mälarbaden. Säteriets huvudbyggnad finns kvar och i anslutning till den finns trevliga Wäsby magasin med inredning, bistro och delikatessbutiker. Mälarbaden erbjuder också vackra promenadstråk, populär badplats, campingplats och golfbana. I anslutning till golfbanan finns restaurang Sjökrogen, dit även gäster kan ta sig med båt.

Bor man i Mälarbaden har man nära in till Torshälla där det finns matbutiker, skolor, restauranger, systembolag, flera träningsanläggningar och annan service. Från Mälarbaden är det mycket bra väg till E20 som bland annat tar dig till Stockholm på ca 1 timme.

Rumsbeskrivning

Entréplan:
Rymlig entréhall med stora fönsterpartier och gott om plats för avhängning i kapprumsdel. I anslutning till hallen finns en gästtoalett med klinkergolv och kakel. Direkt efter hallen möts du av otroligt stora sällskapsytor som rymmer både familj och vänner, där salong, vardagsrum och matsal ligger i fil. Rummen har stora fönster som bjuder på en vacker utsikt över Väsbyviken. Matsal och salong har fint fiskbensmöstrat parkettgolv och vardagsrummet har en ljus heltäckningsmatta. I vardagsrummet finns en eldstad som höjer mysfaktorn och ger värme under årets kalla dagar. Från matsalen har du utgången till den underbara terrassen med en fantastiska utsikten. Några trappsteg ner ligger altanen med ett stort spabad.
Rymligt kök i ek med rostfria kapitalvaror, svart bänkskiva i sten, klinkergolv i grå ton och vitt kakel. Här finns bra med förvaringsutrymme och arbetsyta. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, diskmaskin, vinkyl, två integrerade kyl/frys, inbyggnads ugn och mikro. Trevligt allrum med parkettgolv och utgång till den stora balkongen som ligger i nordväst. Rummet har flera fönster som ger ett fint ljusinsläpp.
Relaxavdelning med bastu och dusch. Rummet har tidigare varit två sovrum, önskas flera sovrum finns möjligheten att göra om relaxen till ett eller två sovrum.
Helkaklat badrum i vitt och blått med golvvärme (vattenburen). Badrummet har dusch, toalett och kommod med dubbla handfat.
Mindre rum med parkettgolv som idag används som kontor.
Sovrum med plats för dubbelsäng, från sovrummet har du utgång till den mindre balkongen som också ligger i nordvästligt läge.
Mycket stort sovrummet som har parkettgolv och garderob med handfat. Sovrummet har två ingångar och är så pass stort att om du är i behov av fler sovrum går det enkelt att göra om det till två sovrum.
Utöver gästtoaletten vid entrén finns två toaletter till, en vid groventrén i köket och en bredvid badrummet.

Suterrängdel/källare:
I hallen nere vid trappen ligger vinkällaren där du kan förvara och även njuta av ett gott glas av önskad dryck. Intill ligger gillestugan som har eldstad, vita väggar och klinkergolv i en brun nyans. Från gillestugan har du utgång till det trevliga uterummet. Uterummet har klinkergolv med golvvärme (el) och eldstad för årets kalla dagar. På sommaren ligger uterummet i bra solläge och har glasskjutdörrar om det blir för varmt. Nära ingången till källaren ligger ett sovrum med eget helkaklat badrum, passar ypperligt för övernattande gäster. I källaren finns även ett mindre rum som gjorts om till kök och är utrustat med ugn, spis, mikro och liten kyl.
Äldre tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare. På andra sidan korridoren ligger det stora tork- och strykrummet.
I källaren finns också kontor, toalett, verkstad, förråd och pannrum med bra förvaringsmöjligheter. Från källaren når du enkelt dubbelgaraget, med ett tryck på fjärrkontrollen öppnar du enkelt garageporten.

Dokument (pdf)

Planlösningar Detaljplan Vasbyholmsv33B energideklaration Fastighetskarta

Allmän information

Antal rum

10 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

8 904 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

ca 378 kvm

Boareabeskrivning

Arean är enligt egen mätning. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet.

Biarea (BIA)

171 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Väsbyholmsvägen 33B

Ort

Torshälla

Kommun

Eskilstuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1960

Taxeringsvärde byggnad

3 648 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 418 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

6 066 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

ESKILSTUNA TORSHÄLLA-VÄSBY 1:205

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1960

Typ av byggnad

Enplanshus med suterrängdel

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2- och 3-glasfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Betong

Fasadtyp

Tegel

Bjälklag

Gjutna valv

Ekonomi

Kommentar

Kostanden för VA är beräknad på nuvarande ägares förbrukning om 145 kbm.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 514 SEK/år

Samfällighet

1 600 SEK/år

Renhållning

2 900 SEK/år

Årlig elförbrukning

44 232 kWh/år

Elkostnad

76 400 SEK/år

Försäkringskostnad

12 454 SEK/år

Summa driftkostnad

98 868 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 14/1 2022

Specifik energianvändning

64 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

116 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Eskilstuna Torshälla-Väsby Ga:6

Planer och bestämmelser

Mälarbaden Söder, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19860313)

Planer och bestämmelser

Ändring Av Detaljplan För Mälarbaden Söder, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20200601, Registreringsdatum: 20200813)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Väg mm - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Väg

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut Väg mm

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

1 500 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy