Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 3 jul 15:00 - 15:30
Varmt välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
10 700 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Lavendelvägen 28B, Edsängen, Sollentuna
Typ
Villa
KVM
230.0 kvm, biarea 40.0 kvm
Tomt
1 014 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor villa i nyskick

Välkommen till ett nyligen totalrenoverat och utbyggt 2-planshus på totalt hela 270 kvm, varav 230 kvm boarea och garage på 40 kvm. Byggår 1948/2013. Allt smakfullt och påkostat med fantastiska sällskapsrum, öppet stort kök med köksö, stora glasdörrar till härlig träaltan i sydväst samt 4-5 sovrum, träningsrum/hobbyrum, garage, carport, 2 badrum och bastu. Plan hörntomt på 1 014 kvm med carport och förråd. Beläget på lugn villagata i mycket centralt och barnvänligt villaområde. Bergvärme installerat som ger låga driftkostnader. Nära till det mesta såsom Väsjöbacken, Edsbergs sportfält, tennis- och rackethallen, Sollentuna simhall, Norrviken vatten och Edbergs slottspark med härliga promenadstråk längst Edsvikens vatten. Promenadavstånd till både förskolor, flera grundskolor och Rudbecks gymnasium. Flertalet busslinjer finns på kort promenadavstånd. Inte långt till Edbergs Centrum, Stinsen köpcentra, Kista Centrum och nya Sollentuna Centrum.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:

Varmt välkomnande HALL (nybyggd) med rymd, svart klinkergolv med vattenburen golvvärme samt bra förvaring under trappen som leder upp till vardagsrum och kök.

Stort GARAGE (nybyggt) med betonggolv och vattenburen golvvärme, laddbox 2022 samt automatisk öppning av stor garageport.

HOBBYRUM/TRÄNINGSRUM med klinkergolv och vattenburen golvvärme, bergvärmeanläggning med varmvattenberedare bakom hel vägg med skjutdörrar.

TVÄTTSTUGA med svart klinkergolv med vattenburen golvvärme, tvättbänk, torktumlare samt tvättmaskin, bägge Electrolux 2014/2015 samt ett fönster (det enda 2-glasfönstret i övrigt nya 3-glas isolerglasfönster)

DUSCHRUM, nytt 2015, med svart klinkergolv med vattenburen golvvärme, vitt kakel, WC, duschhörna med duschväggar, handukstork (el), spotlights samt handfat med vit kommod.

RELAX/BASTU men hel glasad vägg,
Svart klinkergolv med vattenburen golvvärme och mysig kamin.

FÖRRÅD/MATKÄLLARE med fönster.

SOVRUM 1 med grålaserad parkett.

SOVRUM 2/HALL nr 2 med svart klinkergolv med golvvärme (el) och vitmålad trappa till sovrumsdelen på övre plan.

ÖVRE PLAN:

Övre HALL med vitlaserade trägolv, liten klädkammare samt lucka till VIND som är delvis golvlagd och bra med förvaringsutrymme. Ljust tack vare fönster i gamla trapphuset.

SOVRUM 3 med grålaserade laminatgolv.

SOVRUM 4 med grålaserade laminatgolv, hel garderobsvägg, fönster och utgång till balkong.

SOVRUM 5 med vitlaserade och nåtade trägolv, 3 inbyggda garderober med överskåp.

BADRUM från 2001 med sandfärgade klinkergolv med golvvärme (el), vitt kakel med detaljer, vägghängd WC, hörnbadkar, handdukstork (el(), spotlights, handfat med björkkommod, högskåp i björk, badrumsskåp i björk samt stort fönster.

Härlig MATSAL/BIBLIOTEK med vitlaserade trägolv och öppen planlösning mot vardagsrum och kök. Fina glasdörrar från matsalen till sovrumshallen.

VARDAGSRUM och KÖK i ett med grålaserade laminatgolv med vattenburen golvvärme, 5 fönster i 3 olika väderstreck och balkongdörrar ut till stor trädäckad altan. Fönster i trapphuset.

Vitt KÖK från 2015 med vita blanka köksluckor, vit mosaik ovan svarta laminatbänkskivor, infällda spotlights i tak och stor praktisk köksö med bra förvaring och liten rund ho. Spishäll 2018, fläkt, integrerad diskmaskin 2021, inbyggd mikrougn, inbyggd ugn och 2 st kyl/frys. Samtliga vitvaror från Electrolux 2014/2015 förutom spishäll och diskmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Besikning Lavendelva?gen 28B Fastighetskarta-2022-06-17 Energideklaration Areauppmätning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

10 700 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

8 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

1 014 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Mycket välskött hörntomt på 1014 kvm med plan gräsmatta, thuja häckar, grusgångar fina stensättningar 2016 och snyggt smidesstaket med automatisk grind.

Boarea (BOA)

230 kvm

Biarea (BIA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Enligt uppmätning. Lantmäteriet: boa 237 och bia 35

Gatuadress

Lavendelvägen 28B

Ort

Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1987

Taxeringsvärde byggnad

4 341 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 288 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

6 629 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

SOLLENTUNA ESKORTEN 1

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Friliggande villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1948

Om-/tillbyggnadsår

2013

Utförda renoveringar

2013

Typ av byggnad

2-plans villa

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Nya 3-glas isolerfönster och ett 2-glasfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor 2011

Grund

Grundsula och platta på mark (pålad)

Typ av uppvärmning

Vattenburen värme, bergvärmepump, IVT 2003. Delvis vattenburen golvvärme.

Stomme

Betonghålsten, lättklinker och överbyggnad trä

Fasadtyp

Träpanel på nya delen och träpanel ovan puts på gamla delen

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber via SEOM

Uteplatsbeskrivning

Stor balkong med utgång både från kök/vardagsrum och sovrum. Här finns 2 nya, stora markiser med fjärrkontroll.

Byggnadskommentar

Gamla delen dränerad 2017

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Försäkringsinformation

Försäkrat till fullt värde: Ja

Fastighetsskatt/-avgift

8 349 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Stort garage i huset på ca 35 kvm med laddbox 2022, carport och uppfart för flera bilar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 2/6 2015

Specifik energianvändning

55 kWh/m²

Energiklass

C

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan

Planer och bestämmelser

Norra Edsängen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19630911)

Inteckning

Inteckningar

11

Totalt belopp

6 076 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Lugnt och attraktivt villaområde med närhet till Edsbergs slottspark med härliga promenadstråk längs Edsvikens vatten, även nära sjön Norrviken som också erbjuder fin skridskoåkning med plogad bana vintertid. Nära både Edsbergs sportfält med upplysta motionsspår och Väsjöbacken. I närområdet finns flera förskolor men också flera låg-, mellan- och högstadieskolor samt gångavstånd till gymnasieskola. På promenadavstånd finns både boll- och rackethall samt simhall. Inte långt från Stinsen köpcentrum men närmast ligger Edsbergs Centrum med bl.a apotek, Ica, blomsterhandel, presentaffär och bageri. Bra bussförbindelser till pendeltåg och nya Sollentuna Centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta