Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 575 000 SEK / Utgångspris
Adress
Skogshyddevägen 12, Tosterön, Strängnäs
Typ
Villa
KVM
153 kvm, biarea 24 kvm
Tomt
886 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smakfull enplansvilla med fin atmosfär och härligt pooldäck

Välkommen till en väl underhållen villa i vinkel längst in på lugn återvändsgata. Huset från Trivselhus som passar lika bra till barnfamiljen som till det äldre paret är beläget i ett eftertraktat område, granne med naturen och allmänning.

Genomtänkt och delvis öppen planlösning som ger en trivsam känsla och inbjuder till social samvaro. Kök, matplats och vardagsrum med ryggåstak och platsmurad vitkalkad murspis. Stort kök med plats för både umgänge och gemensam matlagning. Härligt matrum i utbyggnad, även det med ryggåstak samt öppningsbara glaspartier ned till golv. Här finns ytterligare en eldstad i gjutjärn som ger en mysig stämning den mörkare tiden av året. Fyra sovrum och två badrum, varav ett med bastu. Från både matrum och huvudsovrummet är det utgång till det stora pooldäcket i ogenerat läge. Här finns flera uteplatser som fångar solen från morgon till kväll. Den uppvuxna och välskötta trädgården är omgiven av en tät ligusterhäck. Vidbyggt garage samt förråd för trädgårdsredskap, ved och cyklar.

Nyanlagt belyst motionsspår gränsar till området. Kort promenad till det populära förskole/skolområdet i Sundby Park och badplatsen på Abborrberget. Gång- eller cykelavstånd till Strängnäs centrum och den vackra Västervikshamnen med dess utbud av av restauranger och caféer.

Rumsbeskrivning

Genomgående vattenburen golvvärme i hela huset med björkparkettgolv i stort sett alla rum och väl genomförda snickeriarbeten.

Planlösning
En ljus hall i vinkel med delvis pärlspont på väggarna och klinkergolv vid entrén välkomnar dig in i villan. Från hallen öppnar en stilren glaspardörr upp in till husets sociala del där vardagsrum, matplatsdel och kök samt det ljusa matrummet ligger samlade i trevlig och delvis öppen planlösning. Ett fint vitmålat ryggåstak ger en härlig rymd och de vackra fönstren ger ett fint ljusinsläpp. I vardagsrummet finns en platsbyggd stilren murspis som ger rummet en trivsam känsla. Den inbjudande och ljusa matplatsdelen har en strålande vy ut mot poolområdet och trädgården. Invid vardagsrum och matplats ligger det imponerande matrummet som är vinterbonat och helt öppningsbart via vikdörrar i glas ut till pooldäck och trädgård. Matrummet inbjuder verkligen till härligt umgänge med plats för många gäster och en järnkamin ger rummet en extra fin stämning under den mörkare årstiden. Ryggåstak också i matrummet och ett skeppsgolv i laminat (ej golvvärme i matrummet). Tilltalande kök invid matplatsen med vitmålad skåpinredning, transitgrått klinkergolv och alla bänkskivor i gråsvart granit. Påkostade vitvaror med bl a vinkyl och från köket finns också fönster ut mot poolområdet. En mindre hall från vardagsrummet går in till huvudsovrummet med både skjutdörrsgarderob och garderobsmöbel med spegeldörrar. Från huvudsovrummet är det utgång till pooldäcket. Invid stora sovrummet finns det stora helkaklade badrummet med både hörnbadkar, dusch och bastu. Från entréhallen till höger ligger husets andra sovrumsdel avskilda från huvudsovrummet. De ytterligare tre sovrummen har alla garderober (idag har ägarna valt att samla alla garderoberna i ett av sovrummen men vilket enkelt går att ställa tillbaka i respektive sovrum för den som så önskar). Klädkammare i hallen. Helkaklat fint badrum med dusch invid sovrummen. Tvättstuga/groventré med god förvaring och utgång till garaget.

Kök

Helt nytt kök och golv 2015.
Vit skåpinredning och vitt ryggåstak. Golv: transitgrått klinker med vattenburen golvvärme. Bänkskivor: gråsvart granit. Utrustning: inbyggd ugn med ångfunktion, inbyggd mikro, 1/1 frys med isdispenser, 1/1 kyl med vattendispenser (även för kolsyrat), fläkt (Franke), integrerad diskmaskin och induktionshäll.
Alla vitvaror från 2015 (Electrolux).
Intilliggande ljus matplats. Fönster mot pooldäck ovan köksbänk.

Badrum med bastu

Golv: klinker med vattenburen golvvärme. Väggar: kakel.
Utrustning: dubbla handfat i kommod, hörnbadkar, dusch, wc och bastu.
Fönster.

Badrum nr 2

Golv: klinker med vattenburen golvvärme. Väggar: kakel. Utrustning: handfat, wc och dusch. Infälld väggspegel. Fönster.

Tvättstuga/groventré

Golv: klinker med vattenburen golvvärme. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk med tvättho.
Bra klädförvaring, hyllor och överskåp samt ett linneskåp.
Fönster och utgång till garaget.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2021-10-01 Överlåtelsebesiktning Energideklaration

Allmän information

Pris

7 575 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

886 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Tomtarea 886 m² (friköpt).
Solig och plan trädgårdstomt med härligt pooldäck på husets gavel mot allmänning och dessutom altandäck på entrésidan. På tre sidor är trädgården omgärdad av en välskött ligusterhäck och på baksidan ligger trädgården fint mot ett naturområde. Vid pooldäcket går en mindre stenmur med belysning som förhöjer stämningen på kvällstid. I trädgården finns tre fruktträd - körsbär, äpple och plommon. Såväl hela garageuppfarten som alla trädgårdsgångar är belagda med marksten.

Boarea (BOA)

153 kvm

Biarea (BIA)

24 kvm

Areauppgift enligt

Taxeringsinformationen

Gatuadress

Skogshyddevägen 12

Ort

Strängnäs

Kommun

Strängnäs

Taxeringsår

2021

Värdeår

2004

Taxeringsvärde byggnad

2 660 000 SEK

Taxeringsvärde mark

829 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 489 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STRÄNGNÄS BLODRISKAN 7

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

2002

Utförda renoveringar

2015: Helt nytt kök och golv samt nya väggpartier mot vardagsrummet.

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft

Fönster

3-glasfönster, Elite. 2-glasfönster i matrummet.

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme. Luftvärmepump finns installerad för comfort och kyla.

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

Jordat eller ojordat

Jordat

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

1. Stort insynsskyddat pooldäck. Nedfälld pool om 7x3,5 m, djup 1,40 m. Pooluppvärmning via luftvärmepump. På pooldäcket finns plats för flera utegrupper med sol hela dagen fram till på kvällen.
2. Altandäck på entrésidan i sydvästläge.

Övriga byggnader

Cykelcarport
Redskaps- och vedbod.
Lekstuga

Ekonomi

Kommentar

Posterna uppvärmning och el inkluderar hushållsström.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

8 262 SEK/år

Uppvärmning

17 300 SEK/år

Renhållning

2 354 SEK/år

Elkostnad

16 520 SEK/år

Försäkringskostnad

4 800 SEK/år

Försäkringsinformation

Försäkrat till fullt värde: Ja

Summa driftkostnad

49 236 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 349 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Isolerat garage med el och ingång till huset. Stenlagd uppställningsplats framför garaget för flera bilar.
Laddbox för elbil finns installerad.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Strängnäs Blodriskan GA:1, Strängnäs Bresshammar GA:3

Ledningsrätt Vatten och Avlopp

Planer och bestämmelser

Detaljplan (1998-08-31)

Rättigheter last

Ledningsrätt Vatten och Avlopp

Samfällighet

Strängnäs Blodriskan GA:1, Strängnäs Bresshammar GA:3

Gemensamhetsanläggning

Strängnäs Bresshammar Ga:3

Gemensamhetsanläggning

Strängnäs Blodriskan Ga:1

Planer och bestämmelser

Bresshammar 1:1,"skräddartorp", Detaljplan (Beslutsdatum: 19980831)

Rättigheter last

Ledningsrätt: Rätt att anlägga, underhålla och förnya vatten-och avlopps-samt dagvattenledningar inom området lr. - Vatten och avlopp

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

4 165 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta