Redo
BesiktigadEnergibesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bäckens Väg 24, Centralt, Trosa
Typ
Friliggande villa
KVM
190 kvm
Tomt
593 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Imponerande villa med spännande design nära centrum

I ett villaområde mitt i Trosa, Bäckens Gärde, ligger denna villa som är häftig, annorlunda och verkligen något utöver det vanliga. Med påkostade materialval, fantasi som har fått flöda och ett bra läge finns det inget att klaga på. Med sina 190 kvm är det ändå inget rum som är likt det andra. Ett stort kök, vardagsrum med öppet enda upp till taknocken, 5 sovrum, allrum och 2 badrum. En uteplats med SPA bad och en balkong ger utrymme för avslappnande stunder i morgonsolen eller för sällskap i solnedgången.

Beskrivning

När man kommer åkandes på den lilla vägen i villaområdet i Trosa så går det inte att missa den här villan. Med sina 190 kvm och speciella byggnadsstil så utmärker den sig utöver det vanliga.

Genom en dubbeldörr kommer man in i husets hall där det finns goda avhängningsmöjligheter. Klinkergolv med infällt mosaikmönster. Direkt till höger finns det inbjudande Sentense köket med vitmålade köksluckor och svart granitskiva. Integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Induktionshäll med en snygg designad fläkt över, inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn. I köket får man en känsla av lyx och hemtrevnad. Från köksbänken är det öppet mot matplatsen, där många middagar kommer att spenderas tillsammans. Flera fönster som släpper in solens strålar i köket på ett behagligt sätt.
På andra sidan finns två sovrum, idag används de som spel- och lekrum. Från det ena rummet finns utgång till altan och spabad.

Direkt till vänster från hallen når man husets stora inbjudande badrum, där spakvällar är perfekt lämpade. I badrummet finns ett hörnbubbelbadkar, dusch, wc samt en kommod med handfat. På golvet är det stilrent klinker i varma toner i häftigt mönster. På väggarna är det kakel i varm nyans samt stående träpanel. Här inne är mysfaktorn mycket hög. På andra sidan badrummet finns tvättstugan med egen groventré. Här finns tvättmaskin, torktumlare, grovkök och bra arbetsytor.

Från hallen ser man även husets enastående vardagsrum. Här är det öppet upp till nock så här är det bara fantasin som sätter stopp. Varför inte slå på en långfilm på projektorn, eller klättra upp till vinförrådet en fredagskväll. En sen sommarkväll i augusti går det alldeles utmärkt att ställa upp altandörren och förlänga minglet ute.

Om man går upp för den designade glastrappan kommer man till den utbyggda övervåningen. Även den håller samma häftiga och unika stil som nedervåningen. Man kommer upp till ett allrum med utgång till en balkong där man kan sitta och njuta. I det stora sovrummet kan man verkligen ha en törnrosasömn. Med en cappucino färg på väggarna, mörkt trägolv, hög golvlist, vitt sadeltak och fönster gör rummet till en sovrumsdröm. Det blir även bättre, det finns nämligen en stor walk in closet. In till det stora sovrummet finns ett till lite mindre sovrum, här är det också trätak med annorlunda struktur. Ekparkettgolv och många fönster ger ett fint ljusinsläpp. Det här sovrummet har en intensiv blå tapet med färgade ränder i nedre delen. Ett riktigt härligt barnrum.

Nu kommer det mest spektakulära, en bro i glas. Den tar dig från den ena sidan av övervåningen till den andra. Härifrån ser man ner till vardagsrummet. När man kommit över till andra sidan finns ett till badrum och ett sovrum. I sovrummet finns det plats för en dubbelsäng, väggarna är målade i en varm grå färg samt ekparkettgolv. Badrummet går snyggt i svart och vitt, helkaklat och klinkergolv. Handfatskommoden och wc-stolen går i svart och vitt också. Inbyggd dusch med en glasdörr och en inbyggd hylla i väggen. Mycket stilfullt!

Detta hem passar dig som uppskattar det lilla extra utöver det vanliga.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Nybyggnadskarta Säljarens frågelista Bäckens Väg 24 Besiktningsprotokoll Trosa Bäckens Väg 24Trosa ED

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ekan 1, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 190 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 593 m² (friköpt). Plan trädgårdstomt längst in på återvändsgata
Storlek: 593 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2004
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Frånluftsvärmepump /tilluftsventiler
Vatten: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärme pump; vattenburen golvvärme i entréplan. Elgolvvärme i våtrum på övre plan, braskamin

TV

Fiber indraget i huset

Internet

Fiber indraget i huset

Bilplats

Carport för 2 st bilar med förråd och vedbod bakom.

Uteplats

Altan på trädgårdssidan med ute SPA bad. Balkong i sydvästläge.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

36 000 kr varav:
Uppvärmning: 28 600 kr
VA: 3 900 kr
Renhållning: 3 000 kr
Sotning: 500 kr
Uppvärmningskostnaden inkluderar även hushållsel. Kostnad för försäkring tillkommer. Driftskostnader är alltid individuella och baseras på egen förbrukning. Uppgifterna kommer från säljarens information (3 pers)

Servitut, planbestämmelser m.m

Planbestämmelser: Detaljplan (2001-06-20)

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 051 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 144 000 kr.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 907 000 kr.
Värdeår: 2007
Skatt/avgift: 7 687 kr.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Detaljplan (2001-06-20)

Pantbrev

8 st om totalt 3 390 000 kr

Renoveringar

2012: Påbyggd övervåning, tak och all inredning på övre plan från 2012.

2016: Nytt kök och nya vitvaror samt ytskiktsrenovering av golv och väggar.
2014: Omtapetsering i spelrummet
2012: Ny frånluftsvärmepump
2012: Delvis nya innertak
2012: Ommålat hus utvändigt
2011: Nytt utomhus SPA


Övrigt

Bäckens Gärde där fastigheten är belägen byggdes under 2004/2005. Denna villa är belägen vid återvändsgata med fint hörnläge.
Via områdets gator och gång- och cykelvägar nås skolor och buss på lättsamt sätt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter