Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 9 aug 16:00 - 16:45
Anmäl dig gärna till visning - Välkommen

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK
Adress
Trappvägen 9, Skogstorp, Skogstorp
Typ
Villa
KVM
121 kvm, biarea 27 kvm
Tomt
1 461 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa i populära Skogstorp med fantastisk tomt

Välkommen till Trappvägen 9 och denna 1 - 1/2 plans-villa om totalt 121 kvm i boarea och 27 kvm biarea. Här erbjuds en unik möjlighet att sätta din egen prägel på en villa med ett fantastiskt, insynsskyddat, läge i populära Skogstorp. Huvudbyggnaden uppfördes under år 1924 och har sedan byggts ut 76 kvm år 1970. Entréplan erbjuder ett rymligt kök med gott om arbetsytor, ett badrum, tvättstuga, kontor, allrum med en fantastisk kakelugn och ett stort vardagsrum. Via korridoren når vi även garaget och verkstaden. På övre plan finner vi två sovrum med gott om förvaring och en toalett. Det som sticker ut med denna fastighet är den stora fantastiska tomten och det insynsskyddade läget. På tomten finns även en jordkällare och en större förrådsbyggnad.

Skogstorp är ett familjärt bostadsområde med närhet till naturen ca 4-5 km söder om Eskilstuna centrum. Här finns bl a förskola, skola årskurs 1-9, gym, pizzeria, fotbollsplan, bra affär, goda kommunikationer och fina strövområden intill Eskilstunaån.

Välkommen hem!

Beskrivning

Innanför huvudentrén möts vi av en välkomnande entréhall. Entrén ligger placerad i mitten av huset och har anslutning till köket, allrummet, korridoren och trappan till övre plan. Längre in i hallen finns platsbyggda klädhängare för förvaring av ytterkläder.

Det rymliga Köket ligger lättåtkomligt från hallen. Här finner vi ett kök som ger plats för både en köksdel och en matdel där det med enkelhet ryms ett matbord. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, diskho, kyl/frys och diskmaskin. Här finns det gott om förvaring i både över och underskåp samt ett stort skafferi.

I anslutning till hallen ligger ett allrum/tv-rum som ligger i anslutning till altanen och tomtens baksida. I allrummet finner vi den härliga kakelugnen som komplimenterar uppvärmningen i huset och skapar en härlig mysfaktor. Här ryms soffa, soffbord, tv och mediamöbel för den som önskar.
Vidare in i huset ligger vardagsrummet som ligger beläget vägg i vägg med allrummet. Här finns det plats för både en soffdel och en matdel.

Längs korridoren finner vi ett kontor, ett badrum och en tvättstuga. Kontoret kan användas som sovrum och har ett fönster beläget ut mot husets lugna baksida. Badrummet är utrustat med toalett, handfat och badkar. I badrummet ligger våtrumsmatta på golvet och väggarna är tapetserade. Tvättstugan ligger allra längst in i korridoren och har en tvättmaskin som en tvättho.

Från korridoren kan vi komma in i garaget och verkstaden/förrådet. I garaget ryms med enkelhet en bil och ytterligare möblemang. Från garaget kan vi även komma ut till uteplatsen via en nyinsatt altandörr.

På övre plan finner vi husets två sovrum. Sovrummen rymmer båda varsin säng med tillhörande nattduksbord. Båda sovrummen ger plats för ytterligare förvaring i platsbyggda garderober. Det större sovrummet har även en större kattvind med ytterligare förvaring.

Toaletten på övre plan är placerad direkt till vänster när vi kommer upp för trappen. Toaletten är utrustat med toalettstol och handfat.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Skogstorp 1:42, Eskilstuna kommun, Skattesats 33.1%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 121 kvm, biarea 27 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 461 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med snedtak

Byggnad

Byggnadsår: 1924
Byggnadstyp: 1 ½ plan med snedtak
Övrigt: Tillbyggnadsår 1970
Grundläggning: Torpargrund
Fasad: Liggande träpanel
Tak: Tegelpannor och papp
Fönster: 3-glas och 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el med luft- luftvärmepump & vedeldning i kakelugn
Elförbrukning: 12 606 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2020-08-03
Energiprestanda primärenergital: 154 kWh/kvm och år

TV

Antenn

Internet

Mobilt

Övriga byggnader

Jordkällare & förrådsbyggnad

Uteplats

Altan under tak samt en uteplats från garaget

Bilplats

Isolerat garage och garageuppfart med plats för två bilar

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

28 714 SEK varav:
Försäkring: 2 500 SEK
VA: 4 651 SEK
Renhållning: 3 262 SEK
Elektricitet: 18 301 SEK

Posten försäkring är schablonmässigt beräknad beror på försäkringsbolag och ägare.
Under posten renhållning beräknas sophämtning och återvinning för trädgård.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 766 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 238 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 528 000 SEK.
Värdeår: 1955
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan

Pantbrev

4 st om totalt 149 000 SEK

Renoveringar

Utbyggnad 1970
Nytt papptak 2013

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy