Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 9 aug
Bokning krävs. Kontakta mäklaren!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 195 000 SEK
Adress
Södra Brunnsvägen 4, Ramlösa, Ramlösa
Typ
Villa
KVM
163 kvm, biarea 107 kvm
Tomt
1 373 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sekelskiftsdröm på populära Ramlösa. Bevarade detaljer & generös disposition. Välkommen Hem.

Varmt välkommen till omtyckta Ramlösa och denna idylliska tjugotalsdröm med en omfångsrik tomt. Unikt för huset är dess tydliga påverkan från funktionalismens raka linjer samtidigt som det förekommer en stor mängd av utsmyckande detaljer som fortfarande präglade denna tid. I denna bostad får man en elegant balans från våra historiska stildrag. För att framhäva husets karaktär påbörjades ett omfattande arbete 2016 med en genomgripande renovering såväl in- som utvändigt. Detta resulterade i en omfattande renovering där husets atmosfär omsorgsfullt bevarats. Bostadens boyta om 163 kvadratmeter fördelas på sex generösa rum på två våningsplan.

Entréplanet stoltserar med två eleganta sällskapsrum, kök, sovrum samt två badrum. Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med originaldetaljer så som stora fönsterpartier, tidstypiska snickerier, fungerande eldstad och en takhöjd om hela 2,75m. Stilrent kök från Epoq med vacker utsikt mot gatan. Här är varje detalj smakfullt utvald för att på bästa sätt matcha husets karaktär. Köket ligger öppet mot matplats och vardagsrum. Två helkaklade badrum med golvvärme och badkar/duschväggar. På övervåningen finner vi tre rymliga sovrum i olika storlekar och en klädkammare. Samtliga rum har charmiga ljusa golv och vackra fönster med minimal insyn. Vidare finns en wc i anslutning till ett av rummen. Den häpnadsväckande terrassen om ca 15 kvm nås från det stora sovrummet.

På tomten ligger ett mysigt gästhus med inglasad balkong (vatten, avlopp och el är inkopplat). Perfekt att använda som en separat boyta, hyra ut eller bedriva någon form av verksamhet i. Tomten är på hela 1373 kvm och har en parkliknande utformning med symmetriska stensatta gångar, växthus, härliga uteplatser och trevliga gröna ytor. Vid växthuset växer vackra rhododendron buskar. Lättskött för köparen som vill ha tid till annat, med installerad robotgräsklippare för att underlätta vardagen. Här finns även goda möjligheter att sätta egen prägel för den trädgårdsintresserade. Uppfarten rymmer ett flertal bilar, bredvid finner vi en charmig Ramlösa gårdsbrunn.

Ramlösa, kanske mest känt för sina stora bostadskvarter med varierande villor och radhustyper, inpräglat bland härlig grönska och natur, 120 m till vackra Ramlösa Brunnspark. En trygg bostadsmiljö för barnfamiljen att växa upp i. I området finner vi ett flertal förskolor, grundskolor 1-9 samt fritidsaktiviteter. För pendlaren har vi gångavstånd till både busshållplats och Ramlösa station(tåg), och för bilpendlaren tar det ca tre minuter att nå E4/E6.

Huset är förbesiktigat och försäkrat för dolda-fel.

Varmt välkommen på visning med oss på SkandiaMäklarna!

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Adelsmannen 3, Helsingborg kommun, Skattesats 31.64%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 163 kvm, biarea 107 kvm.
Areauppgifter enligt uppmätning..

Uppmätning är gjord, se uppladdat protokoll.

Rum

6 rum, varav 4-6 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 373 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1920
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Betong
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel, Träpanel
Tak: Kopparplåt
Fönster: 3-Glas Isoler
Ventilation: Mekanisk frånluft
Ventilationsinspektion: 2020-07-27
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme, Luft/luftvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 176 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2016-02-04

TV

Ansluten till stadsnät.

Internet

Ansluten till stadsnät.

Uteplats

Terrass, läge öst, förmiddagssol.

Bilplats

Plats för flertalet bilar på uppfart.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

39 300 SEK varav:
Uppvärmning: 14 000 SEK
Försäkring: 6 000 SEK
VA: 4 500 SEK
Renhållning: 3 800 SEK
Elektricitet: 11 000 SEK

Driftkostnaden är framtagen enligt schablon. Observera att kostnaden kan variera beroende på hushållets storlek och förbrukning.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 422 000 SEK (fastställt avseende år 2019) varav byggnadsvärde 1 411 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 011 000 SEK.
Värdeår: 1946
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning Detaljplan Vattenskyddsområde

Pantbrev

7 st om totalt 3 450 000 SEK

Renoveringar

2016

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy