Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Klockargatan 12, Skönsmon, Sundsvall
Typ
Villa
KVM
150 kvm
Tomt
1 021 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig och välskött villa om 150 kvadratmeter med dubbelgarage och verkstad!

Välkommen till denna rymliga familjevilla fördelat på 150 kvadratmeter boyta med tillhörande dubbelgarage och verkstad. Här möts du av en välskött bostad med stora öppna sociala ytor. Rymligt kök med gott om plats för matlagning och förvaring samt en intilliggande matsal, perfekt för festliga måltider. I anslutning till matsalen finns ett stort och ljust vardagsrum med öppen spis och goda inredningsmöjligheter för större soffmöblemang. Bostaden erbjuder en helkaklad toalett på bottenplan och ett vackert helkaklat badrum med badkar en trappa upp. På övre plan finns ytterligare möjligheter till möblemang och ett väl tilltaget sovrum. Från allrummet uppe finns dessutom utgång till en stor terrass med utrymme för både solstolar och sommarmöbler.

Här bor du i ett utmärkt läge på Skönsmon med närhet till skolor, livsmedelsaffärer, city, vårdcentral, tandläkare och på endast ett par minuters promenad når du närmaste busstation vid Skönsmohuset där du finner busslinje 4 som tar dig vidare mot busstationen Navet, Granloholm eller Bredsand. Från Navet når du samtliga bussanslutningar i Sundsvall, Härnösand och Timrå. Här finns en härlig miljö av trevliga parker, villor från tidigt 1900-tal och flerbostadshus. 10 minuters bilfärd från bostaden når du Sundsvalls stadskärna, här erbjuds allt från matbutiker, shopping, restauranger, uteliv, gym, skolor, Casino, bank, m.fl. 15 minuter promenad från bostaden finner du även Sundsvalls tågstation för anslutningar vidare i landet, mot norr, väst och söder.

Beskrivning

Hall
Entré med plats för avhängning/möblemang. Från hallen nås en helkaklad toalett och vidare in i den inre halldelen finns en platsbyggd garderobsvägg, ultimat för förvaring.

Kök
Stort och rymligt kök med vita köksluckor, vitt mönstrat kakel och mönstertapeter. Här finns rejält med arbetsytor på köks-/diskbänk och avlastningsbänk samt gott om förvaring. Vid fönstret finns för utrymme för matbord samt utgång till altanen.

Matsal/allrum
Här finns utrymme för familjens matsalsbord eller annat möblemang. Från detta rum nås vardagsrummet i en öppen planlösning med en avlastningsbänk mellan.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med kakelugn. Här finns gott om inredningsmöjligheter och de stora fönster som ger ett skönt ljusinsläpp.

Badrum
Rymlig badrum med badkar, helkaklade väggar och klinkergolv, praktiskt vädringsfönster samt förvaringsmöjligheter i kommod.

Sovrum
Två generösa sovrum med plats för större säng och diverse möblemang.

Balkong
Trevlig balkong i västerläge med kvällssol.

Dubbelgarage samt verkstad med ytterligare två garageportar.

Pannrummet (källarplan nås med entré utifrån bostadens västra sida).
Här finns bostadens värmekällare, bergvärmepumpen.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

SKÖNSMON 1:87, Sundsvall kommun, Skattesats 34.13%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 150 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Lättskött tomt med grönskande gräsmatta och buskage.
Storlek: 1 021 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1922
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Torpargrund med delvis urgrävd källare.
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Lackerad aluminiumfasad
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Pannrummet (källarplan nås med entré utifrån bostadens västra sida).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme
Elförbrukning: 19 390 kWh/år.

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Fiber, abonnemang tecknas separat.

Internet

Fiber, abonnemang tecknas separat.

Övriga byggnader

Dubbelgarage samt verkstad

Uteplats

Trevlig uteplats i söderläge.

Bilplats

Bildplats med utrymme för 10st bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 506 SEK varav:
Försäkring: 4 324 SEK
VA: 3 431 SEK
Renhållning: 2 000 SEK
Elektricitet: 31 751 SEK

I kostnaden för elförbrukning är nätavgiften inräknad.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 284 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 459 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 825 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan

Pantbrev

2 st om totalt 1 100 000 SEK

Renoveringar

Verkstad 1977
Garage 1980
Pannrum 1982
Byte till 3-glasfönster 1992
Bergvärmepump renoverad 2014
Nya garagedörrar 2016
Ny tvättmaskin 2019

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy