Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
21 500 000 SEK
Adress
Krigsstigen 2, Stocksund - Mörby, STOCKSUND
Typ
Friliggande villa
KVM
267 kvm, biarea 40 kvm
Tomt
1 399 kvm (friköpt)
Rum
10 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Spatiös familjevilla anno 1912

Med Kronoparkens omväxlande natur som närmaste granne ligger vår fina 10-tals-villa. Villan har de senaste åren genomgripande renoverats och byggts till och är i mycket gott skick. Man har vid arbetet varit mån om att bevara husets ursprungliga karaktär och slutresultatet är en underbar familjevilla som rymmer fem barn och en hund. (Se bifogad renoveringsbeskrivning). Entréplan med sällskapsrum i fil, öppen spis och fina originaldetaljer, såsom inbyggda bokhyllor, elementskydd och vackra parkettgolv. Stort och rymligt Kvänumkök med plats för minst åtta sittande matgäster och utgång till stor altan i söder. Mellanplanet består av fyra sovrum, varav ett av master bedroom-karaktär med dressing room och badrum en suite. På vindsvåningen finns ytterligare två sovrum samt ett allrum. Totalt tre helkaklade, fina badrum på de båda övre våningsplanen. I källarvåningen finns en fin relaxavdelning med bubbelbadkar, dusch och bastu. Här finns även vinkällare, tvättstuga och plats för gymutrustning. Bergvärme.

Området kring Krigsstigen är homogent med en nästintill samtidig bebyggelse från det tidiga förra sekelskiftet. Precis som för de flesta av villorna i närområdet har man följsamt låtit typografin bestämma husets placering på tomten. Huset skyddas av frodig växtlighet och ut mot gatorna finns uppvuxna häckar. På tomten finns rikligt med fruktträd, syren och schersmin. Husgrunden är tidstypiskt av natursten och fasaden beklädd med locklistpanel. Via grusade gångar kantade av granit når man husets huvudentré på den norra gaveln.

Läget på Krigsstigen är både lantligt och centralt, tack vare de goda kommunikationerna. Gångavstånd till Roslagsbanans station Mörby (där alla tåg stannar) som tar Dig till stan på 8 min. Även gångavstånd till t-banan vid Danderyds sjukhus som tar Dig till Centralen på 12 min. Väljer man att cykla är det bara 6,5 km till Stureplan. Även skola och förskolor ligger på kort promenadavstånd. Närheten till mataffär liksom till Djursholms Torg med dess stora utbud av restauranger, caféer och butiker är uppskattat. Natursköna promenadstråk finns längs Värtan och det är cykelavstånd till fina utflyktsmål såsom Ulriksdals Slottsträdgårdar och Hagaparken.

Beskrivning

Entréplan

Rymlig entré med genomtänkta förvaringslösningar. Här finns dels avhängning direkt till vänster om entrén samt i klädkammare och i platsbyggda garderober. Till höger om entrén finns en inbyggd soffa med förvaring under. Klinkergolv med vattenburen värme. I anslutning till entrén ligger en fint renoverad gästtoalett med vägghängd wc och även denna med värmegolv.

Från hallen kommer man in i det stora och gemytliga köket. Här finns plats för hela storfamiljen runt matbordet. Även fina sittplatser på barstolarna kring köksön och invid fönstret i den platsbyggda soffan. Kökssnickerierna kommer från Kvänum och vitvarorna från Siemens, utom köksfläkten, som är Kvänums egna. De mörka granitskivorna på köksö och arbetsbänkar heter Virginia mist. I direkt anslutning till köket ligger altanen, som har ett soligt söderläge. Även östersolen hittar hit, vilket innebär att det också är en fin frukosthörna. På köksgolvet, liksom i de flesta av husets rum, ligger ett vitoljat furugolv.

Våningsplanets sällskapsrum ligger i fil mot gatan och har vacker originalparkett lagd i ett diagonalt rutmönster med listband och fris som inramning. Vardagsrummet har två burspråk och en härlig öppen spis. Matsalen som ligger i anslutning, men som kan avskärmas med en skjutdörr, har många fina originaldetaljer. Platsbyggda bokhyllor med inbyggda skåp under och stilrena elementskydd. På våningsplanet finns också ett allrum där husets barn kan titta på tv eller spela spel. Alla dessa rum förbinds genom en rymlig hall, varifrån trappan till övervåningen också nås. I hallen, liksom i trappan upp, finns en målad bröstpanel med tapet ovan.

Övre planet

Det övre planet består av familjens fyra sovrum och två badrum. Tack vare en smart ombyggnation har master bedroom både eget dressingroom och badrum. Dessutom finns på klassiskt vis garderober på var sida om dubbelsängen. De tre andra sovrummen har också fina garderobslösningar och delar tillsammans på ett eget badrum med dusch och vägghängd wc.

Vindsvåning

Vindsvåningen är inredd med två sovrum på var sida om ett allrum/tv-rum. Här går taket upp till nock, vilket skapar en fin rymdkänsla. Våningsplanets badrum har badkar och wc.

Källarvåning

I källarvåningen finns en härlig relax med runt bubbelbadkar för två, bastu och dusch. Utanför relaxen har man inrett som ett gym med löpband och träningscykel. I källarplanet ligger också husets vinkällare, tvättstuga och teknikrum/förråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Överdirektören 7 Renoveringsbeskrivning Krigsstigen 2.pdf Överlåtelsebesiktning Bo Bjerking Fastighetskonsult AB.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Överdirektören 7, Danderyd kommun, Skattesats 31.28%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 267 kvm, biarea 40 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

10 rum, varav 6-7 sovrum.

Tomt

Uppvuxen, klassisk trädgårdstomt med fem äppel- och ett plommonträd. Syren, schersmin och hägg kring altanen. Häckar mot gatan. Fina grusgångar leder upp mot entrén. Kantsten i granit.
Storlek: 1 399 kvm.

Byggnadstyp

2 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1912
Byggnadstyp: 2 ½ plan med källare
Övrigt: Tillbyggt 1928 + 2015
Grundmur: Natursten/betong/leca
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Tegelpannor
Fönster: 2-glas-kopplade, 2-glas isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Långtidsmätning radon hösten 2014 med låga värden.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (2011) Två borrhål

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2020-03-25
Energiprestanda primärenergital: 109 /kWh per kvm och år

Internet

Telia Fiber

Uteplats

I anslutning till köket ligger en altan med rakt söderläge. Här får man även in morgonsolen, vilket gör den till en trevlig frukosthörna. Från det övre planet når man en härlig terrass i sydväst.

Bilplats

Grusad uppfart med plats för två bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

51 600 SEK varav:
Uppvärmning: 40 000 SEK
VA: 7 600 SEK
Renhållning: 4 000 SEK
I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Av de 40.000 kr är 6.000 kr abonnemangskostnader.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 13 200 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 6 600 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 6 600 000 SEK.
Värdeår: 1970
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Pantbrev

9 st om totalt 8 000 000 SEK

Renoveringar

Se bilagd renoveringslista. Några av de större renoveringarna är:
Bergvärme, 2011
Tillbyggnation i norr i två plan, 2015
Tre nya badrum samt en relax-avdelning, 2015
Kvänumkök, 2015
Omdragning av all el, 2015
Tilläggsisolering, 2015
Nytt grus och kantsten på gångar, uppfart, 2015
Ny altan, 2017

Närområde

Allmänt om området: Stocksund är en av fyra kommundelar i Danderyds kommun. Stocksund är vackert beläget vid Lilla Värtan och Stocksundets norra strand. I kommundelen ingår även den lilla skärgårdsön Tranholmen. Det finns fina promenadstråk längs vatten hela vägen mot Djursholm och vid Stocksunds Hamn finns en trevlig sommaröppen restaurang. Stocksunds Torg är ett trevligt centrum med ett gott serviceutbud. Här finns bl.a. ICA Tornet som har en välsorterad manuell delikatessdisk, men också en restaurang, kemtvätt, bibliotek och vårdcentral. Ytterligare restauranger och butiker finns vid livliga Djursholms Torg.

Det stadsnära läget och de goda kommunikationerna med tunnelbanan och Roslagsbanan gör Stocksund särskilt attraktivt. Bra för- och grundskolor bidrar också till populariteten.

Vid Stockhagens IP ?Stockan? finns både ishall och fotbollsplaner. För de som önskar spela tennis eller rida finns anläggningar i närbelägna Djursholm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy