Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 475 000 SEK
Adress
Trollsländegatan 22, Bunkeflostrand, Bunkeflostrand
Typ
Friliggande villa
KVM
145 kvm, biarea 30 kvm
Tomt
399 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Familjevilla på Guldkusten!

Här har vi den optimala familjevillan på en lättskött hörntomt med fokus på baksidans solsäkra och insynsskyddade sydvästläge. Enplanshuset med en nockhöjd på 3,6 m har hela fyra sovrum, två badrum och ett otroligt fint`socialt centrum´ mitt i huset i form av kök, vardagsrum med kamin, och i förlängningen det läckra trädäcket med sol hela dagen. Snart är det sommar och då står terrassdörrarna på vid gavel och gränsen mellan ute och inne blir diffus. Husets läget är perfekt med några minuters gångväg till skolor och förskolor, kommunikationer och affärscenter. Ett inbjudande grönområde ligger just invid och fotbollsplan och lekplats likaså. Här behöver man inte lägga all sin fritid till att underhålla varken hus eller trädgård.

Beskrivning

Välkomnande entréhall med tåligt klinkergolv och bra klädförvaring i både öppet och dolt utförande. Centralt i huset ligger ett otroligt fint och socialt utrymme där köket i halvöppen planlösning med vardagsrummet utgör villans självklara hjärta. Kaminen, nockhöjden på 3,6 meter och de fina ytornas förlängning i markterrassens härliga sydvästläge blir en stor inbjudande enhet, inte minst sommartid med öppna terrassdörrar och grilldoft i luften. Innanför köket ligger ett grovkök med utgång i direkt närhet till garagets automatiserade port. De fyra sovrummen ligger väl avskilda och ett av dem har dessutom ett tillhörande allrum, en perfekt lösning för tonåringen som vill vara lite för sig själv. Master sovrummet har ett alldeles eget badrum och dessutom en rymlig klädkammare. Det andra sovrummet delas av övriga sovrum och fungerar även som gäst-wc.

Fantastiskt trivsamt Vedumkök med en ljust beigevit skåpsinredning i kontrast mot varma toner i körsbär och ek. En bardisk markerar den halvöppna planlösningen mot vardagsrummet och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en inbjudande och social atmosfär. Maskinparken utgörs av inbyggnadsugn (Electrolux), induktionshäll (Whirlpool 2018), helkyl och -frys (Samsung 2014), helintegrerad diskmaskin (2010) och utsugsfläkt (Franke).

Badrum 1: Terrakottagolv och helkaklade väggar. Vägghängd wc och extra brett handfat samt badkar.
Badrum 2: En suite-badrum till master-sovrummet. Grafitgrått klinkergolv och helkaklade väggar. Duschhörna, wc och handfat.

Rejält utrymme med plats för klädvård och förvaring. Tvättmaskin (Bosch 2014) och torktumlare (Candy). Här finns också villans värmesystem.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Energirapport.pdf

Länkar

Film

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Bäcksländan 22, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 145 kvm, biarea 30 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Taxerad biarea: 0 kvm, uppskattad biarea avser garaget samt vindsutrymme ovan garaget.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Lättskött hörntomt där baksidan domineras av den generösa markterrassen i perfekt sydvästläge. En extra hörna med morgonsol bjuder in till morgonkaffet på helgmorgnarna. På baksidan finns också äppelträd och valnötsträd. Välskött framsida med formklippt boxbom och lagerhägg.
Storlek: 399 kvm.

Byggnadstyp

Enplansvilla

Byggnad

Byggnadsår: 2002
Byggnadstyp: Enplansvilla
Grundläggning: Isolerad platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Takbjälklag i trä
Fasad: Slammat tegel
Tak: Betongpannor, ytbehandlat 2018
Utvändigt plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glas
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Friköpt, kopplingsbart larm. Rördragning och uttag för centraldammsugare. Elgolvvärme i "tillbyggnaden".

Ovanför garaget finns ett rejält förvaringsutrymme, perfekt för julpyntet och resväskorna.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Gaspanna, vattenburen golvvärme (el i tillbyggnad)

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2020-03-20
Energiprestanda primärenergital: 146 /kWh per kvm och år

TV

Utöver bredbandet finns det tillgång till kabel-tv via Telenor.

Internet

Bredband från Bahnhof (1000/1000)

Bilplats

Garage samt samt uppställningsplats för ytterligare tre bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

39 000 SEK varav:
Uppvärmning: 14 000 SEK
Renhållning: 2 000 SEK
Elektricitet: 17 000 SEK
Samfällighet: 6 000 SEK
Notera att kostnaden för samfälligheten även inkluderar kostnaden för vatten.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 489 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 588 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 901 000 SEK.
Värdeår: 2002
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Malmö Bunkeflostrand GA:12
Planbestämmelser: Detaljplan

Pantbrev

3 st om totalt 3 230 000 SEK

Renoveringar

Ägarna har hela tiden underhållit huset och nedan listas några av de lite större momenten som utförts:

Ytbehandling av tak (2018)
Målning takskägg (2018)
Utökad terrassyta (2018)
Nytt ytskikt terrass (2016)
Cykelskjul (2016)
Anläggning häck baksida (2013)
Markis över uteplatsen (2011)
Installation av kamin (2012)
Ombyggnad av förråd till sovrum och allrum (2006)

Tillträde

Juni/juli 2020

Närområde

Allmänt om området: Strax söder om brofästet och Strandängarna har ett av Malmös mest populära bostadsområden vuxit fram. Närmast vattnet finns villorna i Bunkeflostrand och mot stan hittas lägenheterna i Annestad. I Bunkeflostrand bor du i ett eget litet samhälle med livsmedelsbutik och restaurang, men med storstadspulsen närvarande. Här har du alltid nära till Limhamn, Emporia, Malmö City och Köpenhamn med antingen bil, buss eller tåg.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy