Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lilla Risängen, Norsholm
Typ
Villa
KVM
79 kvm, biarea 6 kvm
Tomt
19 754 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Vilken dröm - två renoverade hus och lantligt belägna fastigheter med tomt om ca 20 000 kvm

En chans som sällan kommer åter. Med största nöje presenteras nu en mångfacetterad fastighet med omfattande markytor och flertalet byggnader. Här erbjuds ett livsstilsboende eller generationsboende för den som önskar eller varför inte en egen verksamhet med uthyrningsmöjligheter för ett av husen. På fastigheten finns två bostadshus som håller ett gott genomgående skick. Det ena är byggt 2016 och det andra har renoverats med varsam hand under de senaste åren.

Hus 1
En härlig stuga med 2 rum och kök med goda sociala ytor i både nedre plan och uppe på det mysiga loftet. Bra ljusinsläpp med slående utsikt karaktäriserar detta åretrunt hus som i dagsläget framstår som ett gästhus! Perfekt för dig som söker ett boende med genuin landet-känsla, här bor du med ett fantastisk avskilt läge med grönska och natur. Huset är byggt år 1909 och har en boyta om 79 kvadratmeter och en biyta om 5 kvadratmeter.

Hus 2
Det nybyggda huset bjuder på 3 sovrum, hall, vardagsrum och ett fräscht kök med exklusiva vitvaror. På entréplanet finns köket, ett helkaklat badrum med tvättstuga och ett inbjudande vardagsrum med utgång till uteplats. På övervåningen finns en möblerbar hall och tre sovrum med snedtak. Huset har en storlek om 96 kvadratmeter boyta och är byggt år 2016.

Hus 3
Det finns även en fristående servicebyggnad på ca 40 kvm med pannrum, extra förvaring, samt möjlighet att bygga till ett garage.

Här har man en optimal lägesfaktor med närhet till både Linköping och Norrköping så missa inte chansen att ta vara på detta eminenta tillfälle och säkra din "bo på landet" dröm. Driftkostnaden är räknad för alla hus.

Välkomna på visning!

Beskrivning

Hus 1
Ett fantastiskt hus som är byggt år 1907 och har renoverats med varsam hand under de senaste åren.

- Två rymliga sovrum med genomgående parkettgolv och vitmålade väggar.

- En rymlig klädkammare med bra förvaringsmöjlighet

- Ett stort vardagsrum med bra ljusinsläpp, en öppen spis som skapar en härlig känsla och fiskbensparkett på golv med målade väggytor.

- Ett nyrenoverat badrum med kakel på väggarna och klinker på golv. Badrummet har en toalett, handfat, kommod och integrerad tvättmaskin och torktumlare.

Hus 2
Ett nyligen byggt hus med en optimal planlösning och fantastiska ytskikt.

- Genom den stora hallen på övre plan når man husets tre rymliga sovrum med genomgående ekparkett på golv och målade väggar.

- Ett stort och nyrenoverat kök med generösa arbetsytor och en maskinell utrustning om ugn, mikro, induktionshäll och fläkt. Klinkergolv och målade väggar.

- Via den inbjudande hallen når man vardagsrummet som är husets sociala kärna. Vardagsrummet erbjuder stora fönsterpartier, bra ljusinsläpp och plats för en stor soffa och en matgrupp.

Mindre stuga
Det finns även en fristående servicebyggnad på ca 40 kvm med pannrum, extra förvaring, samt möjlighet att bygga till ett garage.

Dokument (pdf)

Energideklaration nya byggnaden Energideklaration ursprunglig byggnad

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Lilla Risängen 1:1, Norrköping kommun, Skattesats 33.55%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 79 kvm, biarea 6 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Storlek: 19 754 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1909
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Tegel
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Energideklaration

Status: Utförd

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

27 000 SEK varav:
Uppvärmning: 10 000 SEK
Försäkring: 7 000 SEK
Elektricitet: 10 000 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 4 852 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 647 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 312 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 335 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 4 852 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Starkström, 0581-89/107.2

Pantbrev

8 st om totalt 800 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy