Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK
Adress
Storgatan 79, Ulricehamn
Typ
Villa
KVM
107 kvm, biarea 62 kvm
Tomt
1 027 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Charmigt i sjönära läge

Nu har du möjlighet att förvärva denna fastighet med bra läge och stor potential.

1 1/2 plans villa med källare och fristående garage belägen på stor trädgårdstomt och närhet till Åsunden. Härlig balkong med utsikt över den mysiga trädgården och sjön.
Trädgården bjuder på både frukt och bär under sommaren/hösten samt en härlig gräsmatta med gott om plats för barnens lek. Populärt och barnvänligt område med närhet till förskola, skola, vårdcentral, apotek, restauranger, butiker och affärer. Huset värms upp med bergvärme och fiber finns indraget.

Fastigheten innehåller tre sovrum fördelade på två plan, entréplan med vardagsrum och ett kök med vissa ursprungsdetaljer sparade. Badrum i retro 70-talsstil. I Källaren finns bastu, förråd, pannrum, tvättstuga, samt hobbyrum med utgång till baksidans trädgård.

Välkommen på visning.

Beskrivning

Välkommen till Storgatan 79. Vi parkerar bilen i garaget med plats för en bil eller strax utanför där minst två bilar ryms. Härifrån har vi bara ett par steg upp till husets entré med ett par trappsteg upp från markplan.

Entrén ligger väderskyddad och vi kommer in i hallen. Här har vi gott om plats för avhängningsmöjligheter. På golvet ligger en plastmatta i en brunmönstrad nyans och väggarna är tapetserade i gult

Kök
Från hallen till höger finner du ett fint bevarat kök med många originaldetaljer från 50-talet . Här kan du själv välja att modernisera eller förstärka/bevara 50-tals stilen. Fönsterbrädor i marmor, på väggarna finns en småblommig vit beige tapet och vitt kakel som stänkskydd. På golvet ligger samma plastmatta som i hallen. Ljusa skåpluckor, spis med ugn, fläkt, kyl och frys, (diskmaskin ur bruk).

Vardagsrum har ljusa väggar och många fina detaljer så som fin fiskbensparkett på golvet, fönsterbrädor i marmor och fungerande öppen spis. Stora fönster med härligt ljusinsläpp och utsikt ner mot sjön. Från vardagsrummet når du även den halvinglasade balkongen där man kan njuta av solen under årets alla årstider

Med ingång från hallen kommer vi till sovrummet på nedre plan. På väggarna finns en ljus tapet och på golvet ligger en plastmatta.

Badrummet har plats för tvättmaskin, dusch, wc och handfat, På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna är vita med ett glaserat grönfärgat kakel.


Övre plan
En trappa upp finner du en hall med takfönster här under har du plats för ett mindre arbetsbord eller en läsfåtölj. Vackert trägolv och tapetserade väggar i en ljusgul nyans.

Sovrum 2
Till höger från hallen finner du ett av våningens två sovrum. Väggarna är målade i en blå nyans och på golvet finns samma fina trägolv som i hallen, fönsterbrädor i marmor.

Sovrum 3
Till vänster från hallen finns det andra sovrummet med ett mönstrat plastgolv, tapetserade väggar samt fönsterbrädor i marmor. Utsikt över omkringliggande bebyggelse och ner mot sjön.

Med ingång från hallen finns även detta våningsplans toalett. Väggarna är tapetserade i ett rödblommigt mönster. Innanför toaletten finns även ett förråd som går att nyttja som walk in closet eller varför inte utvidga toaletten till ett badrum med takkupa och samma fina utsikt ner mot Åsunden.

I källaren finns bastu förråd, pannrum, tvättstuga, hobbyrum samt garage.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Laken 4, Ulricehamn kommun, Skattesats 32.78%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 107 kvm, biarea 62 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 027 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1955
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Betong
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 83 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2020-03-16

TV

Fiber

Internet

Fiber

Uteplats

Balkong med utgång från vardagsrummet samt flertalet mysiga platser i den lummiga trädgården att slå upp cafébordet och stolarna.

Bilplats

Parkering med plats för en bil i garage samt dubbla parkeringsplatser i anslutning till detta.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

31 050 SEK varav:
Uppvärmning: 17 900 SEK
Försäkring: 4 250 SEK
VA: 6 800 SEK
Renhållning: 1 650 SEK
Sotning: 450 SEK

Kostnaderna för drift kan variera beroende på antal personer i hushållet samt levnadssätt.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 388 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 935 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 453 000 SEK.
Värdeår: 1955
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Pantbrev

1 st om totalt 125 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy