Länk kopierad!

Visningar

tis 26 maj 16:30 - 17:15
Boka tid via hemsidan eller kontakta mäklaren

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK
Adress
Sjöboholmsvägen 4, Tjörnarp, Tjörnarp
Typ
Villa
KVM
156 kvm, biarea 62 kvm
Tomt
993 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Generös familjevilla med möjlighet till uthyrningsdel eller generationsboende i natursköna Tjörnarp

Varmt välkomna till denna stora familjevilla i ett plan i natursköna Tjörnarp. Här erbjuder vi en villa med möjlighet för extrainkomster i form av den intilliggande lägenheten på ca 60 kvm som renoverades år 2020 med bland annat helt nytt kök. Vill man inte hyra ut kan det med fördel användas som tonåringens egna rike eller ett generationsboende då du med enkla medel skapar en genomgång till stora villan. Huset är välskött med genomgående ljus och tidlös stil. Här erbjuds stora sociala ytor i form av vardagsrummet och matsalen vars stora skjutpartier vetter ut mot det rymliga trädäcket med den härliga poolen. Njut även av det rymliga uterummet med eget spa som förgyller vilken fredagkväll som helst. Kaminen erbjuder mysfaktor under de ruggiga höstdagarna. Njut av det natursköna läget samt närheten till Tjörnarpssjön med härliga badmöjligheter. På Sjöbholmsvägen bor du ett stenkast från stationen där du enkelt tar dig till bland annat Lund, Malmö och Hässleholm. Höör är en kort biltur iväg där vi har både mataffärer och all annan service man kan tänka sig behöva. Missa inte denna visning!

Beskrivning

Välkomna in till Sjöbholmsvägen 4 där vi möts av ett handikappanpassat hus med ramp upp till entrén. Hallen är praktisk med goda avhängningsmöjligheter samt klinkersgolv. Härifrån möts vi direkt av den generösa sällskapsytan mittemot i form av vardagsrum samt matsal med skjutpartier ut mot trädäcket. I vardagsrummet finns plats för hela familjens soffa samt tv-hörna. Kaminen bidrar med mysfaktor och underlättar under de kallare månaderna. Laminatgolv samt tapetserade väggar.
Vidare kommer vi till den fantastiska matsalen med trevlig utsikt över trädäcket samt pool. Här finns alla möjligheter att samla nära och kära vid ett långbord för festligheter. Utrymmet ger plats åt minst 8 sittande gäster. Här finns också en dörr till lägenheten som med enkla medel tas i bruk igen.
Till vänster om hallen har vi det första sovrummet i lagom storlek med plats för en säng samt skrivbord eller förvaringsmöbler. Vid ena väggen finns stora garderober som kommer att ingå i köpet.
Till höger om hallen kommer vi till hela familjens samlingspunkt som består av köket. Utrymmet är mycket praktiskt och passar en barnfamilj perfekt med lättskötta ytor och goda förvaringsmöjligheter. Här kan hobbykocken gå loss!
Köket är en generös yta och bjuder in till socialt umgänge tack vare möjligheten till ett stort matbord här också. Nuvarande ägare har dessutom en liten skrivbordshörna som utan problem får plats. Utrustningen i köket består av kyl och frys i fullhöjd, fläkt, spis/ugn, diskmaskin samt vask. Designen som består av träluckor bör kunna passa de flesta tack vare de tidlösa träluckorna. Praktisk plastmatta pryder golvet.
I anslutning till köket finns det rymliga badrummet i neutrala färgval. Här finns allt man kan tänkas behöva i form av stort hörnbadkar, handfat med kommod, handdukstork samt WC. Lättskötta ytor underlättar i städningen.
Bredvid köket ligger också det andra sovrummet med generös plats för en stor dubbelsäng samt ytterligare möblemang vid behov. Även i detta sovrummet finns en stor garderobsvägg som kommer att ingå i köpet. Trevligt laminatgolv pryder golvet. Härligt ljusinsläpp från fönsterna.
Mellan sovrummet och badrummet finns tvättstugan som underlättar vardagssysslorna tack vare goda förvaringsmöjligheter samt utrustning bestående av tvättmaskin samt torktumlare. Utrymmet är lättskött tack vare plastmattan. Här finns gott om plats för både sortering och vikning av tvätt. Från tvättstugan når man även det generösa uterummet som bjuder in till umgänge under sena sommarkvällar. Här finns plats för flertalet sittplatser och den som har en hobby som tar lite plats har möjlighet att använda utrymmet på otaliga sätt. Här finns också pricken över i:et som består av spabadet. Här finns alla möjligheter för avslappning efter jobbiga arbetsdagar. Från uterummet når du trädgården samt trädäcket.

Lägenheten:
I det tidigare garaget finns nu en lägenhet på ca 60 kvm som nuvarande ägare hyrt ut för 6200 kr/mån. Utrymmet renoverades år 2020 i form av nya ytskikt samt ett helt nytt kök. Lägenheten nås via en liten hall som har tillgång till ett litet garage för den motorintresserade. Vidare kommer vi till ett allrum som kan användas på många olika sätt och ger utrymme för exempelvis en sitthörna. Här finns också en stor garderob för avhängning.
Badrummet är i neutrala färgval som går i en gråskala. Tack vare helkaklingen njuter vi här av lättskötta ytor. Utrustningen består av dusch, WC samt handfat. Njut av tvättmöjligheter här i form av den toppmatade tvättmaskinen.
Vidare kommer vi till vardagsrummet med plats för en liten tv-hörna. Detta utrymmet sammanbinder hela lägenheten där vi bland annat har en stor klädkammare intill.
Köket totalrenoverades år 2020 med ny inredning. Utrustningen består av spis/ugn, fläkt samt kyl/frys. Här finns allt man behöver! Dessutom får man utan problem plats med ett matbord åt minst 4 sittande gäster.
Det sista utrymmet består av det rymliga sovrummet med plats för en dubbelsäng samt förvaringsmöbler vid behov. Här njuter man också av en utgång till trädgården som nuvarande delat av så att hyresgästen har en egen del.
Lägenheten värms upp med direktverkande el samt en luft/luft-värmepump.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Sjöboholmsvägen 4.pdf Rapport Sjöboholmsvägen 4.pdf Info, Bra att veta om Budgivning.pdf Info, Energideklaration Småhus.pdf Info, Försäljningen.pdf Info, Så här mäter du bostaden.pdf Info, Undersökningsplikt & Felansvar.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Angelika 2, Höör kommun, Skattesats 33.31%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 156 kvm, biarea 62 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Huset är taxerat som 174+34kvm.

Rum

5 rum, varav 2-4 sovrum.

Tomt

Trevlig tomt med flertalet möjligheter till sittplatser. Här njuter vi både av gräsmatta för fotbollstokiga barn samt odlingslådor för den som har eller vill ha gröna fingrar. I anslutning till huset finns också pricken över i:et med huset i form av det stora trädäcket i två nivåer med den generösa poolen för kommande varma somrar. Helt enkelt en trädgård att trivas och umgås i!
Storlek: 993 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med vind

Byggnad

Byggnadsår: 1981
Byggnadstyp: 1 plan med vind
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster förutom badrummet
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, kamin samt luft/luft-värmepump
Elförbrukning: 24 660 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 108 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2020-03-02
Energiprestanda primärenergital: 187 kWh/kvm och år

Internet

Fiber via Telia

Bilplats

På uppfarten finns plats för minst 2 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

43 772 SEK varav:
Försäkring: 5 893 SEK
VA: 6 000 SEK
Renhållning: 3 076 SEK
Sotning: 550 SEK
Elektricitet: 28 253 SEK

Uppgifterna baseras på säljarens uppgifter. Elkostnaden innefattar kostnad för uppvärmning samt hushållsel. Kostnad för fiber 6500kr/år tillkommer.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 7 335 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 978 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 845 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 133 000 SEK.
Värdeår: 1985
Skatt/avgift: 7 335 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Pantbrev

9 st om totalt 1 615 000 SEK

Renoveringar

1992 poolrum och lägenheten

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy